Hulp voor de medische kosten voor 17 jarige Fé | Geld inzamelen
 
 

Hulp voor de medische kosten voor 17 jarige Fé

Ik hoop op een lawine aan steun voor Fé en haar mama, die er alleen voor staat.

Lieve lezer,

Ik heb besloten een inzamelingsactie te starten op deze pagina voor mijn allerliefste vriendin Elke en haar bijna 18-jarige dochter Fé.  Elke is een fantastische moeder, die hemel en aarde beweegt  voor haar dochters en haar vrienden, hoewel ze zelf chronisch ziek is en daardoor niet kan werken. 

3 jaar geleden ontdekte ze dat Fé, op dat moment 15, aan automutilatie deed.  Het was het begin van een zoektocht naar hulp die tot op de dag van vandaag doorgaat. Eerst is ze terecht gekomen bij het Yuneco crisis centrum,  er is een gedwongen opname in Tienen geweest, en een tocht van de ene hulpverlener naar de andere (CCG Aarschot, vzw Sporen, spoedopnames, groepspraktijk De Link in Rotselaar en van november 2018 tot juni 2019 dagopnames in Gasthuisberg Leuven.

In februari 2019 is er vastgesteld dat ze een emotieregulatiestoornis heeft (beter gekend als borderline).

De voorbije maanden heeft Fé 3 keer een zelfmoordpoging gedaan, heeft momenten dat ze in psychose gaat, schrijft afscheidsbrieven en praat over euthanasie.  En dan blijkt dat er nergens plaats is en ze dus op een wachtlijst wordt gezet.

Uiteraard gaan de wekelijkse afspraken bij de psycholoog van de groepspraktijk door en Elke probeert om haar te laten begeleiden door een psychologe die specifiek rond borderline werkt.

En dan komen we bij de reden dat ik deze inzameling start, en waarom ze het geld kan gebruiken.  Voor een alleenstaande ouder is het al erg moeilijk om alle dagdagelijkse kosten alleen te dragen, maar als daar bovenop dan ook nog eens een gigantische medische rekening komt, dan wordt het elke maand zoeken hoe je het allemaal betaald krijgt.
Alleen al de sessies bij de groepspraktijk kosten 50 euro per keer, waar ze niets van terugkrijgt.  De sessies bij de jpsychologe zullen 60 euro per keer gaan kosten. Bovenop alle andere medische hulp die er de voorbije jaren is geweest.

Voor ontspanning is er helemaal geen geld, zo zou Fé het geweldig vinden om zanglessen te krijgen, maar daar is geen budget voor. Ik zou het ook geweldig vinden als ze een tripje kunnen maken samen, even weg uit de dagdagelijkse zorg, stress, het onbegrip ...

Dankjewel om dit te lezen, en dankje voor elke donatie, hoe groot of klein die ook is !Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

90 donaties
€ 2.500,00
Doel: € 5.000,00
50%

Deze actie is gesloten.