Hulp voor de honden van Vatra Dornei | Geld inzamelen
 
 

Hulp voor de honden van Vatra Dornei

Hulp voor de honden in Roemenië

HELP MEE!

UPDATE 14 April 2018:

Een geweldige reünie geweest waarbij de rescuers naar Nederland kwamen om hun hondjes weer te zien! Helaas ook slecht nieuws: de twee 'dierenartsen' zijn in hetzelfde weekend in de shelter geweest om alle honden een oortag te geven. De toekomst blijft dan ook onzeker, alle reden om vanuit Nederland te blijven helpen. Wie helpt mee?

UPDATE 13 MAART 2018:

De toekomst blijft onzeker. 15 maart krijgen de honden op verzoek van de burgemeester een oortag. Wat hier precies de bedoeling van is blijft onduidelijk. Maar men is bang dat er een dodingstation komt en dan zijn er veel honden de pineut. Opvang en adoptie is nu prioriteit nr 1! Hopelijk zijn er nog mensen die willen doneren, het is zo hard nodig! En ook delen wordt zeer gewaardeerd!

UPDATE 8 maart 2018:

Wie helpt er mee? de teller staat op €820, hiervan is reeds €260 overgemaakt in maart vorig jaar. De rest staat apart en kan gebruikt worden zodra men het nodig heeft. Samen met de verkoop van spullen en haakwerk staat het totaal nu op €980. Een mooi bedrag, maar hier kan natuulijk altijd meer bij.

 

UPDATE 28 februari 2018:

Afgelopen weekend was er een geslaagde sterilisatiecampagne. 52 honden en 16 katten zijn geholpen. Een mooi resultaat, het is de enige manier om in de toekomst minder zwerfdieren te hebben. 

De hokken zijn echter nog steed oud en vervallen, en met temperaturen van 's nachts -23 graden is reparatie/vervanging van de hokken hard nodig. Wie helpt er mee? Met z'n allen kunnen we zoveel meer. Alle donaties worden besteed aan de honden.

UPDATE 11 januari 2018:

De burgemeester laat op dit moment weinig van zich horen. Toch is er nog altijd sprake van een onzekere situatie. De honden die ouder of angstig zijn en daardoor niet te plaatsen, kunnen gedood worden. Door geld in te zamelen hopen we zoveel mogelijk hondjes in veiligheid te brengen, en eventueel een eigen shelter te vestigen.

UPDATE 10 december 2017:

We hebben uitstel gekregen tot eind van deze maand. Echter de nood blijft hoog en we hopen zoveel mogelijk geld en opvangadressen achter de hand te hebben. Elke euro telt!

UPDATE 28 november 2017:

de nood is hoog! Er is op dit moment sprake van een noodsituatie en we hebben alle hulp nodig! Voor meer info kijk op fb Wish for romanian dogs.

In Vatra Dornei (Roemenië) staat een zgn.  'Public shelter', waar zwerfhonden die van straat geplukt zijn, gebracht worden. De omstandigheden zijn verre van ideaal. De winters zijn erg koud, er is weinig voedsel en de hokken zijn kapot. Ook spullen, zoals manden en dekens, ontbreken of zijn stuk. Een aantal vrijwilligers is erg begaan met het lot van de honden, en men probeert een goed huis te vinden en ze voor zover mogelijk te verzorgen. Niet makkelijk en ze kunnen alle hulp gebruiken. Vanuit Nederland proberen mensen hen te steunen met geld en middelen. Dit jaar zijn er al meerdere keren Nederlanders naar Roemenië geweest om te helpen met restauratie van de hokken. Ze hebben al veel kunnen doen, al blijft alle hulp nog steeds zeer welkom. U kunt hen steunen, door een bijdrage te geven. Alle donaties, klein en groot, zullen besteed worden voor de honden. Alvast bedankt namens de honden en vrijwilligers van Vatra Dornei!

Wil je de vrijwilligers en werkzaamheden volgen? Kijk dan op fb Wish for Romanian dogs Vatra Dornei!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

44 donaties
€ 830,00

Deze actie is gesloten.