Hulp nodig voor Nadia en haar familie

Hulp nodig voor Nadia en haar familie | Geld inzamelen
 
 

We zijn deze fundraiser gestart om noodhulp te financieren voor Nadia en haar familie die onlangs gevlucht zijn uit Kabul. Haar vader is een oud collega van me die op een zogenaamde "Kill list" stond van de Taliban omdat hij met buitenlandse organisaties had gewerkt. Ik heb zelf na mijn diensttijd en diverse uitzendingen bij het Korps Commando Troepen jarenlang in Afghanistan voor economische ontwikkelingsprojecten gewerkt. Ik ben nu samen met andere Afghanistan veteranen en diverse vrijwilligers aan het werk om de Afghaanse vluchtelingen die in Nederland zijn aangekomen zo goed mogelijk te ondersteunen.  

Ik heb in 2017 als afdelingshoofd in Kabul Nadia's vader die bij ons solliciteerde aangenomen. Hij bleek een enorm goede kerel te zijn, altijd op tijd, altijd netjes en heel behulpzaam. We hebben na mijn vertrek uit Kabul contact gehouden en dus was ik tijdens de evacuatie met hem telefonisch steeds in contact. Mijn oud commando collega Erick en ik hebben hem en zijn gezin van 5 kleine kinderen (waaronder Nadia), zijn oude moeder en zijn vrouw begeleid door de chaos tot ze op het vliegveld aankwamen. Dat was een missie die we beiden nooit meer zullen vergeten maar godzijdank hebben ze het gered. 

Nadia en haar familie zijn nu gelukkig veilig in Nederland maar hebben nog een hoop familie en familie die in Kabul zitten en waar ze zich terecht enorm zorgen over maken. Velen zijn op de vlucht voor de Taliban. leven in de bossen buiten kabul of verplaatsen van het ene safe house naar het andere. Hier in Nederland is de familie er ook nog niet, ze verblijven voorlopig nog in tenten op het AZC in Heumensoord en het lijkt erop dat dit nog maanden (jaren?) gaat duren. Vrijwel alle Afghaanse vluchtelingen zijn in Nederland aangekomen met alleen de kleren die ze aan hadden en hebben alles achter moeten laten. De winter staat om de hoek en Nadia maakt zich zorgen over de gezondheid van haar baby broertjes.

Het gezin van Nadia had $5500 dollar gespaard wat een enorm bedrag is in Afghanistan als je bedenkt dat het gemiddelde loon rond de $300-$500 lag. Dat geld is gestolen in de chaos tijdens hun vlucht naar de luchthaven. Ze werden beschoten met traangas, Nadia's vader in elkaar geslagen bij een Taliban checkpoint, en ze ontsnapten ternauwernood aan de dood toen een aantal uren later een bomaanslag plaatsvond bij Abbey gate op het punt waar ze met de Nederlandse soldaten contact moesten maken.

Nadia wil heel graag Nederlands leren en studeren heeft ze ons verteld. Ze heeft inmiddels haar eerste schooldag mogen meemaken bij het opvangcentrum. Ze hoefde dit keer niet bang te zijn voor een aanslag op de school of wraak acties van de Taliban. 

FINANCIERING

We willen het spaargeld van Nadia haar familie inzamelen middels deze fundraiser. Al het geld wat wordt ingezameld wordt uitgekeerd aan Nadia en haar familie.  

Eventuele overschotten aan fondsen die worden ingezameld, worden gedoneerd aan de stichting Afghan Save die we momenteel aan het oprichten zijn. Deze stichting zetten we op om de gaten te dichten waar overheidssteun tekort schiet voor de Afghaanse vluchtelingen in Nederland. 

We zullen regelmatig updates geven over hoe het verder met Nadia verloopt in Nederland. Letterlijk elke euro helpt het gezin en we zijn dankbaar voor iederen die wil bijdragen!

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.