Hulp na brand in garagebox | Geld inzamelen
 
 

Hulp na brand in garagebox

Voortbestaan levenswerk in gevaar

Het verhaal van Peter en Natasja Mentzij, van snoepkraam ‘t zoethoudertje in Purmerend, ook wel bekend van Reuring festival, Koningsdag in het centrum en Kerst in het Leeghwaterpark:

Op 10 januari 2017 zijn zij opgeschrikt door een melding van een brand in het complex waar zij een garagebox hebben. In deze garagebox stond alles wat ze in 7 jaar hebben opgebouwd om hun bedrijfje te kunnen runnen, mede ook vanwege het feit dat het nu middenin de winterstop is. Van snoepkabels tot suikerspinmachine en van plastic tasjes tot vriezers met ijs. De inhoud van de garagebox is volledig total loss verklaard en alles is door roet en waterschade niet meer bruikbaar. Tot overmaat van ramp is gebleken dat zij hier niet voor verzekerd zijn, omdat de zakelijke goederen als inventaris worden gerekend en geen inboedel zijn. Toen zij 4 jaar geleden de garage huurden, hebben zij bij de HEMA (verzekeringen) nog geinformeerd of de garage anders verzekerd moest worden. Zij kregen toen te horen dat de garage is meeverzekerd op de inboedelverzekering van hun huis. Wat zij daardoor niet wisten, is dat als je een bedrijf hebt je de goederen die je commercieel gebruikt niet onder je inboedel mag rekenen. Hier moet je dan dus apart een bedrijfsverzekering voor afsluiten.

Na de brand is nu hun volledige bezit door roet en waterschade onbruikbaar geworden en de verzekering zal er dus niets voor uitbetalen. Ze staan met hun rug tegen de muur. Alles waar ze al die jaren al hun geld, tijd en liefde in hebben gestoken, is in 1 klap weg.
Op dit moment weten ze niet hoe ze verder moeten, waardoor het voortbestaan van hun levenswerk in gevaar is gekomen!

Omdat het een eenmanszaak is, is Natasja zelf verantwoordelijk voor alle kosten, terwijl ze geen ander inkomen heeft. Hun grootste wens is, om terug te keren op markten en festivals met hun producten.
Peter en Natasja zijn geliefde en bekende mensen in Purmerend en omstreken, met een hart van goud. Ze staan zelf altijd voor alles en iedereen klaar, maar vinden het in deze moeilijke tijd lastig om zelf om hulp te vragen. Daarom is er nu een crowdfundingsactie gestart, zodat zij weer verder kunnen met mensen gelukkig maken met hun tot voor kort bloeiende bedrijfje!

N.B. De oorzaak van de brand is door de politie vastgesteld op brandstichting door vuurwerk. 

Dus help alsjeblieft mee!
Deel en like deze pagina binnen je netwerk, om Peter en Natasja zoveel mogelijk te ondersteunen om hun bedrijf weer op te bouwen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

74 donaties
€ 2.369,00
Doel: € 10.000,00
23%

Deze actie is gesloten.