Hulp met medische kosten | Geld inzamelen
 
 

Hulp met medische kosten

Na het verlies van hun moeder leek alles weer op de rit, tot het noodlot wederom toesloeg.

Op foto drie blije gezichten van May en haar twee jongere broers van 12 en 15 ('Mj' en 'Jr'). Het drietal woont in Bayugan City in het zuiden van de Filipijnen. De foto is genomen tijdens de nieuwjaarsmis. Na een jaar vol tegenslagen, zag ik het drietal voor het eerst weer lachen.

Een jaar eerder verloren ze hun alleenstaande moeder aan een hersenbloeding, en na kort gesteund te zijn door familie belandde het drietal kortstondig op straat. Ik heb hun lot aangetrokken en heb ze geholpen een klein zaakje te starten, om in hun inkomsten te voorzien en ik betaal maandelijks het schoolgeld van de twee broers. Een tante, die zich ook om het lot van het drietal bekommerde, verhuisde vanuit omgeving Manila naar Bayugan om samen met May de 'carinderia', een eettentje, te runnen. Na een langzame start werd hun zaak succesvol en het geluk leek weer aan hun zijde. De broers doen het zeer goed op school en er werd weer gedroomd van het worden van engineer en accountant. En in tegenstelling tot eerder bleven de klanten 'zelfs als het regent' komen. De hamburgers die aan het menu werden toegevoegd werden een grote hit.

Tot in de eerste week van januari toen het noodlot wederom toesloeg. May werd op zeer geweldadige wijze, 's nachts na het sluiten, beroofd van de dagopbrengst. Ze heeft zich nog hevig verzet, maar haar gemaskerde aanvaller had toch de overhand. De politie trof May bewusteloos aan op straat. Ze werd naar huis gebracht. Haar gezicht was gezwollen en gehavend en ze had een kleine steekwond in haar zij. Verder had ze problemen met haar zicht aan één oog en had moeite met het bewegen van een been. Later die dag, na door haar tante wederom bewusteloos te zijn aangetroffen, werd ze naar het ziekenhuis gebracht. Ze blijkt hersenschade te hebben opgelopen. Na enkele weken in het ziekenhuis en een hoge rekening te hebben betaald voor medicijnen en opname, is ze nu opnieuw in het ziekenhuis beland wegens ernstige aanhoudende hoofdpijnklachten. De diagnose die gesteld is dat het komt door een gevaarlijke immuunreactie waardoor haar hersenen ontstoken zijn (encefalitis).

Door de hoge rekeningen is de nu het eettentje in gevaar gekomen en hiermee de goede toekomst, die ik het drietal zo had gegund. Ik kan het zelf ook niet meer opbrengen om ze te helpen, zonder mijzelf in de problemen te brengen. Daarom hierbij het verzoek om een kleine bijdrage te doen aan om ze te helpen de medicijnen en de ziekenhuisrekening te betalen. Laat iets kleins staan en doneer iets om deze mensen te helpen. Hopelijk kan, met een klein financieel zetje in de rug, May haar ziekte te boven komen en deze drie weer hun dromen laten verwezenlijken.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.