Hulp en steun in zorg zwaar gehandicapte Dave

Hulp en steun in zorg zwaar gehandicapte Dave | Geld inzamelen
 
 

Dave uit Ospel (Noord-Limburg) heeft een autismespectrumstoornis in combinatie met een verstandelijke beperking. Ongeveer al veertig jaar lang word hij verzorgd door zijn ouders. Totdat zij de jarenlange intensieve zorg voor hun zoon niet meer aan konden. Het echtpaar is, emotioneel en lichamelijk uitgeput geraakt. Nu krijgt Dave al enige jaren 24/7 begeleiding, vergoed door ouders mbv PGB budget. Ondanks dat directe begeleiding gelukkig vergoed wordt, zijn er veel kosten die niet vergoed worden, maar wel elk jaar oplopen.

Dit betreft onderhoud van vervoersmiddelen zoals een speciale fiets, een aangepaste auto om met hem naar te touren (geeft rust), te gaan wandelen in de natuur en voor bezoek aan arts en therapeuten.

Dave wordt nu dagelijks opgevangen in het tuinhuisje achter het ouderlijk huis, welke met hulp van de gemeenschap is omgebouwd tot zorgwoning. Echter, alle kosten en onderhoud van deze woning moeten door de gepensioneerde ouders worden gedragen. Dit alles levert alles bij elkaar voor de ouders een grote kostenpost op bij een beperkt pensioen.

Het geld wat mensen willen doneren wordt ingezet voor deze zaken. Onderhoud, zoals schilderen, reparatie aan de zorgwoning. Vervangen van kleding (door onmacht geregeld kapotgescheurd door Dave) en andere voorkomende terugkerende kosten bij de verzorging.

Voor mensen met complexe handicap zoals Dave is er geen goede opvang in de reguliere zorg waardoor de ouders besloten hebben hun zoon zijn verzorging zo waardig en goed mogelijk zelf in te richten. Helaas brengt dit ook veel kosten met zich mee. Alle bedragen, klein of groot, die jullie hierbij willen doneren ter steun worden enorm gewaardeerd! Dank!!

Dave is ook ooit op éénvandaag geweest rondom zijn situatie destijds:
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/ouders-verstandelijk-gehandicapt-kind-wanhoop-nabij/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.