Huisartsenpost voor Mulu

Huisartsenpost voor Mulu | Geld inzamelen
 
 

Een huisartsenpost (healthy house) voor Mulu.

Help je ook mee?

Vorig jaar was Abiy, mijn Ethiopische vriend op bezoek. Abiy heeft me toen gevraagd of ik hem wilde helpen. Hij had het plan opgevat om een huisartsenpost te bouwen op zijn lodge (Mulu) voor de nabij gelegen gemeenschap. Abiy wist niet goed hoe hij dit plan moest aanpakken.

                                        

 

Gelukkig had ik ervaring opgedaan in het bouwen van een kliniekje voor een Heineken brouwerij in Ethiopië. Ook kon de schoonvader van onze dochter, die enige tijd arts is geweest in Tanzania, mij raad geven over de medische invulling van de huisartsenpost.

 

Bedoeling van de huisartsenpost is, om mensen van de nabij gelegen regio medische hulp te bieden voor eerste zorg en om een eerste diagnose te stellen van een gebrek. Voor goede medische hulp is het nu minimaal 1,5 uur rijden over een onverharde weg. Indien de huisartsenpost gebouwd kan worden, zal deze voor duizende nabijwonende mensen bereikbaar zijn.

De post zal permanent worden bezet door een verpleegster. Maandelijks zal een arts op de post aanwezig zijn. Vanuit de post zullen mensen met ziekten, of gebreken, gericht naar een geschikt ziekenhuis worden doorverwezen kunnen worden.

 

Wellicht weten jullie dat ik onlangs terug ben gekomen van mijn bezoek aan Abiy. Op locatie hebben we een geschikte plaats gevonden voor de huisartsenpost en heb ik het ontwerp voor de huisartsenpost kunnen maken. 

 

           

Bedoeling van de post is deze te bouwen nabij andere voorzieningen op de lodge voor de nabij gelegen gemeenschap. Deze voorzieningen zijn een onlangs gebouwd schooltje (3 klassen, voor ongeveer 30 kinderen per klas) en een gemeenschapsruimte voor maandelijks overleg en overige bijeenkomsten van de gemeenschap.

 

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan de bouw van de huisartsenpost. Deze kosten worden geraamd op € 15.000,- (lokaal 820.000,- Birr). Ten gevolge van de politieke omstandigheden in Ethiopië en Europa, en Covid waren de inkomsten voor Abiy (Mulu) zeer beperkt de afgelopen 2 jaar. Ondanks deze tegenslag is en blijft Abiy positief gestemd; hij wordt niet geremd om zijn plannen verder te ontwikkelen. Abiy werkt hard aan zijn contacten, ook met de overheid in eigen land. Zijn lodge krijgt in de media landelijk aandacht. Voor de komende jaren wil Abiy meer toeristen uit eigen land zien binnen te halen. In Ethiopië is veel belangstelling voor de oorspronkelijke cultuur en daarmee ook voor wonen op het platte land en de boeren. 

 

                                       

 

Graag wil ik Abiy helpen zijn plan voor de kliniek te realiseren en proberen geld voor hem in te zamelen. Ik zou het geweldig vinden als je dit initiatief wil ondersteunen. 

 

Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie donatie en groet,

MartinEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 15.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.