Huis verwoest door vuurwerk

Huis verwoest door vuurwerk | Geld inzamelen
 
 

Ondanks het vuurwerkverbod is er opvallend veel vuurwerkschade. Netty Goddaard uit Elburg raakte alles kwijt. Haar huis werd verwoest nadat er vermoedelijk een SOS-pijl op terecht kwam, een nood-vuurpijl die op schepen wordt gebruikt om een noodsignaal uit te zenden. Toen de vuurbal insloeg was er geen redden meer aan. Buurvrouw Bardette kan vanwege de ravage ook niet terug naar haar huis. "Verdrietig dat je zo het nieuwe jaar moet beginnen."

Nu de brand is geblust en het stof is neergedaald wordt duidelijk hoe vernietigend het vuurwerk tijdens oud en nieuw heeft toegeslagen in het historische centrum van Elburg in Gelderland. Een groot gapend gat is te zien op de plek waar tot voor kort het monumentale huis van de 74-jarige Netty stond.

 

Waarschijnlijk boorde een SOS-pijl zich in haar dak en zorgde voor een catastrofe. De Elburgse is zelf te aangeslagen om media te woord te staan.

Zwaar beschadigd

 

"Gelukkig leven we allemaal nog en zijn ook de twee konijnen van Netty gered. Dat is het enige goede nieuws", zegt buurvrouw Bardette Visch (35). Ook Bardettes huis is zwaar beschadigd. Ze moet daarom tijdelijk bij haar moeder wonen.

 

Het centrum van Elburg heeft veel monumentale gebouwen die als het ware in elkaar overlopen. "Mijn badkamer grenst aan het pand van Netty en heeft veel schade. Ook zijn veel leidingen in mijn huis vernield en er is kortsluiting vanwege het bluswater. Wanneer ik weer terug naar mijn huis kan? Geen idee

Bardette was die bewuste nacht bij vrienden in de buurt oud en nieuw aan het vieren. "Een omwonende zag de vuurbal en ook een paar jongens die wegrenden en attendeerde mij daarop."

 

Het zal wel meevallen, dacht ze eerst nog. "Maar in korte tijd stond er allemaal brandweer in mijn straat en sloegen de vlammen uit het dak." 

 

Vanaf de straat zag Bardette hoe brandweermannen probeerden te redden wat er te redden viel. Maar de vlammen waren te verwoestend. "Het ging echt razendsnel

Netty is alles kwijtgeraakt door zo'n idiote actie van een paar gasten die lol wilden hebben", zegt Edwin Zandhuis. Hij woont recht tegenover het monumentale gebouw en zag hoe binnen een uur het huis volledig werd verwoest.

Edwin heeft geen goed woord voor de actie en de gevolgen. "Netty is zo'n lief mens die altijd voor iedereen klaarstaat. Mijn vrouw stond eerder op de avond nog bij haar binnen. Ze is altijd zo hartelijk. Nu is haar hele huis verwoest door zo'n pijl die doelbewust is afschoten. Idioot is het."

 

 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 50.000,00
0% / 90 dagen te gaan

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.