Huifbed Rijden

Huifbed Rijden | Geld inzamelen
 
 
Bezorg mensen met een beperking een moment ontspanning en plezier

Hallo allemaal, 

Ik start deze actie omdat ik het initiatief van Cor Terschegget om 4 uur op een crosstrainer te gaan zitten op 22 augustus om geld in te zamelen echt geweldig vindt. Laten we hem allemaal een hart onder de riem steken zodat hij zijn beoogde doel kan halen en maar liefst 100 mensen met een beperking een rit kan aanbieden. 

Wat is huifbedrijden?
Een huifbed is een stalen frame op wielen, het bed is wendbaar. In dit frame lopen 2 speciaal getrainde paarden. Boven de paardenruggen is een soepel, katoenendoek gespannen, waarop de deelnemer ligt. Door de loopbeweging van de paarden en hun warmte wordt het lichaam van de deelnemer op natuurlijke wijze gemasseerd en in beweging gebracht. Het therapeutische doel van het huifbedrijden is het verminderen van klachten en beperkingen. De bewegingen bevorderen de doorbloeding van spieren, ledematen en organen en bevorderen de stofwisseling en ademhaling. Huifbedrijden brengt rust en ontspanning, maar boven al is het een plezierige ervaring voor de deelnemer. Achter de paarden bevindt zich op de bok de huifbedmenner.

Huifbedrijden is bedoeld voor?
Mensen die als gevolg van een handicap weinig lichaamsbeweging krijgen. Deelnemers aan huifbedrijden hebben veelal een ernstig meervoudige beperking, maar denk daarnaast ook aan mensen met spieraandoening, epilepsie, stofwisselingsziekten, COPD, MS, reuma, dementie, dwarslaesie en huifbedrijden kan een welkome afwisseling zijn in een langdurig revalidatietraject. Eén rit kost € 12,50.
Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 5,00
Doel: € 1.250,00
0%