Hoop doet leven | Geld inzamelen
 
 

Hoop doet leven

Beste allemaal, Mijn naam is Fabienne Abbing en ik ben 21 jaar oud.

Ik ben sinds juli 2017 geconfronteerd met een zeldzame kankersoort (ongediffineerd sarcoom) achter mijn linkeroog. Gaandeweg is mijn tumor uitgebreid richting mijn schedelbasis en hersenvlies. Ondanks de chemo en bestralingen is er op 19 juni 2018 een nieuwe tumor ontdekt in het bestraalde gebied. Ik ben in Nederland uitbehandeld. De enige mogelijkheid die het AMC nog ziet is de bestraling therapie (carbon ion) in het universitair ziekenhuis Heidelberg Duitsland. Een bestralingstechniek die niet beschikbaar is in Nederland, wel in Duitsland, Japan en de VS. Het universitair ziekenhuis in Heidelberg is een vooraanstaand gerenomeerd ziekenhuis in Europa. Heidelberg ziet kans tot genezing. Dit is de enige kans die ik heb om te overleven. Ondanks dat het Nederlands Medisch Team doorverwijst naar Duitsland en hier volledig achterstaat, vergoedt de verzekeraar de behandeling in Heidelberg niet omdat het een ongedefinieerde sarcoom betreft. Met uw hulp hoop ik dat ik deze kans in Duitsland mag benutten. 

Met vriendelijke groet,  

Fabienne Abbing

 

Facebook: Fabienne Abbing

Fabienne Abbing
24-08-2018

24 augustus 2018

 

Beste allemaal,

Vrijdag 10 augustus startte mijn Carbon Ion therapie in Heidelberg. Best spannend allemaal. Dagelijks, met uitzondering van de zondag, werd ik met carbon ion bestraald. Inmiddels ben ik 13 bestralingen verder en resteren er nog 2. Zoals vooraf aangegeven door de Duitse artsen vallen de bijverschijnselen gelukkig mee. Zeker in vergelijking met de eerdere 25 fotonenbestralingen die ik, in combinatie met chemo, kreeg in Nederland. Vandaag spraken wij de dokter die ondanks de complexiteit van de tumor positief en hoopvol gestemd is. De bestraling zal nog een langere tijd doorwerken. Die doorwerking wordt elke 3 maanden gecontroleerd d.m.v. een MRI in het AMC in nauwe samenspraak met de Duitse arten in Heidelberg. Of mijn zicht in mijn linker oog behouden blijft of wegvalt zal de toekomst uitwijzen. Het eerdere bericht dat ik wellicht door de bestraling het zicht in beide ogen zou verliezen is gelukkig door de kundigheid van de Duitse artsen voorkomen.

Ik voel mij goed en hoopvol en zoals ik al zei hoop doet leven.

Groetjes,

Fabienne


Fabienne Abbing
05-08-2018

30 juli 2018 (Zie mijn facebookpagina)

 

Beste allemaal,

Ik wil jullie laten weten dat we het bedrag bij elkaar hebben en dat ik zo zo zo dankbaar ben voor alle donaties en alle mensen die gedeeld hebben!! Ik heb niet genoeg woorden hoe erg dit mij heeft geraakt en heeft laten zien dat wij een eenheid zijn. Samenwerken voor een groter doel, 1 team 1 taak!! Op naar Duitsland!!! Ik ga er voor vechten!!

Fabienne11

 

5 augustus 2018

Beste allemaal,

Afgelopen week ben ik voor het eerste consult in Heidelberg geweest. Een masker voor de bestraling is aangemeten, CT en MRI zijn opnieuw gemaakt. In het gesprek met de arts bleek wel hoe essentieel de nauwkeurigheid van de behandeling is. Deze week maken de artsen het bestralingplan voor de carbon ion therapie. Komende week ga ik opnieuw naar Duitsland voor 3 weken voor de uitvoering van de therapie.

Nogmaals heel veel dank dat jullie dit voor mij mogelijk hebben gemaakt!

Fabienne

 


 

Laat een reactie achter

1422 donaties
€ 34.065,00
Doel: € 30.000,00
113%