Hongersnood Somalië | Geld inzamelen
 
 

Hongersnood Somalië

Hongersnood Somalië

De hongersnood in Somalië is grotendeels het gevolg van de extreme en langdurige droogte in delen van Afrika. Al sinds de zomer van 2015 is er amper regen gevallen waardoor boeren al twee seizoenen niet hebben kunnen oogsten. Het is dus droogte op droogte. Er is geen kans op herstel. Klimaatverandering is daar een belangrijke oorzaak van. Vroeger werd het gebied één keer in de tien jaar getroffen. Nu is dat eens in de twee of drie jaar. Hierdoor hebben veel mensen te kampen met hongersnood. Volgens nieuwe schattingen zijn tot juni 6,2 miljoen mensen op humanitaire hulp aangewezen, de helft van de somalische bevolking (!)

Minstens 360.000 kinderen zijn ondervoed en ongeveer 70.000 van hen verkeren in levensgevaar. In 2011 kwamen bij een hongersnood in Somalië ongeveer 250.000 mensen om het leven. Kwart miljoen mensen. Dit mag zich niet herhalen. Lieve mensen, hoe graag ik ook zou willen, ik kan helaas niet voor 6.2 miljoen mensen voedselpakketen kopen. Maar samen kunnen we heel veel mensen helpen.

Ik heb contact met Stichting Somalische Gemeenschap West-Friesland. Daar is aangegeven dat bij een bedrag van  € 8.000,00 mijn vader persoonlijk naar Somalië toe gaat zodat het ook daadwerkelijk bij de bevolking terecht komt. Als we niks doen gaan duizenden levens verloren. Geef voor eten. Red levens.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

19 donaties
€ 496,00
Doel: € 10.000,00
4%

Deze actie is gesloten.