Hongersnood Somalië | Geld inzamelen
 
 

Hongersnood Somalië

Er heerst een hongersnood in Somalië.

De hongersnood in Somalië is grotendeels het gevolg van de extreme en langdurige droogte in delen van Afrika. Al sinds de zomer van 2015 is er amper regen gevallen waardoor boeren al twee seizoenen niet hebben kunnen oogsten. Het is dus droogte op droogte. Er is geen kans op herstel. Klimaatverandering is daar een belangrijke oorzaak van. Vroeger werd het gebied één keer in de tien jaar getroffen. Nu is dat eens in de twee of drie jaar. Hierdoor hebben veel mensen te kampen met hongersnood. Ik was hier al vroeg van op de hoogte omdat bijna mijn hele familie nog op deze plaats woont. Zij hebben ons en zullen gelukkig deze hongersnood door komen. Probleem opgelost dacht ik bij mezelf. Maar helaas is dat niet het geval. Ik moet ook aan andere mensen denken die deze luxe niet hebben. Volgens nieuwe schattingen zijn tot juni 6,2 miljoen mensen op humanitaire hulp aangewezen, de helft van de somalische bevolking (!)

Minstens 360.000 kinderen zijn ondervoed en ongeveer 70.000 van hen verkeren in levensgevaar.

Dit is meedogenloos.

Nog steeds betrap ik mezelf op vloeken als het weer een keer regent in Nederland. Maar ik weet nog goed hoe blij ik was toen ik nog in Somalie woonde en het weer begon te regenen na lange droogte. YES! We hebben het overleefd en kunnen weer eten en drinken! Bizar toch? Dat wij hier graag zon willen en ze in somalië regen gelijk staat aan overleven?

In 2011 kwamen bij een hongersnood in Somalië ongeveer 250.000 mensen om het leven. Kwart miljoen mensen. Dit mag zich niet herhalen. Lieve mensen, hoe graag ik ook zou willen, ik kan helaas niet voor 6.2 miljoen mensen voedselpakketen kopen. Maar samen kunnen we heel veel mensen helpen. 

Ik heb via de stichting Nasteexo contact met een hulporganisatie in Somalië zodat het ook daadwerkelijk bij de bevolking terecht komt. Als we niks doen gaan duizenden levens verloren. Geef voor eten. Red levens.



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.








 

Laat een reactie achter

156 donaties
€ 2.797,00
Doel: € 10.000,00
27%

Deze actie is gesloten.