Hongerdood help de kinderen en mensen in Jemen | Geld inzamelen
 
 

Hongerdood help de kinderen en mensen in Jemen

Meer dan twee miljoen kinderen in Jemen zijn ernstig ondervoed

Help ook mee. Jouw donatie maakt het verschil!

In Jemen woedt sinds 2015 een burgeroorlog. De overheid, gesteund door een door Saudi-Arabië geleide coalitie is in een bloedige strijd verwikkeld met Houthi-rebellen en hierdoor is er een humanitaire ramp. Naar schatting 18,8 miljoen Jemenieten zijn nu afhankelijk van humanitaire hulp. 

 ‘De blokkade en recente gevechten hebben een verwoestend effect in Jemen. Zo hebben verhoogde brandstofkosten tot gevolg dat mensen meer moeten betalen voor transport naar ziekenhuizen, en moeten mensen kiezen tussen naar het ziekenhuis gaan of voedsel kopen voor de familie. Ziekenhuizen zelf worstelen om de kosten van brandstof te betalen, wat ertoe kan leiden dat de weinige overgebleven functionele ziekenhuizen moeten sluiten.’

De economie in Jemen is ingestort en de commerciële import van voedsel, geneesmiddelen en brandstof ligt nagenoeg stil. Ziekenhuizen en scholen worden gebombardeerd. Kinderen worden ingezet als soldaten. Er heerst een hongerdood: help de kinderen en mensen in Jemen.

Stichting Abrar is een inzameling gestart voor hulpbehoevenden in Jemen. Dit zal onder andere gebruikt worden voor eten, drinken en medicatie.
Help je ook mee? Doneer dan nu!

Stichting Abrar
12-06-2018

Om deze actie tot een succes te maken willen we je vragen dit bericht te delen op Facebook

Alvast heel erg bedankt voor alle moeite en donaties! Top!!! 

Laat een reactie achter

61 donaties
€ 1.381,00
Doel: € 50.000,00
2%