hondenvoer naar Curacao

hondenvoer naar Curacao | Geld inzamelen
 
 
hondenvoer naar Curacao

Ik heb lang nagedacht of ik het zou doen: hulp vragen.

Een aantal weken geleden ontving ik een foto van een pallet met hondenvoer. Héél veel hondenvoer. “Als je ervoor kunt zorgen dat deze pallet naar Curaçao wordt vervoerd is die voor jou. En mogelijk komt daar nog wat bij.” Top. Gaan we regelen! Dacht ik. Ondanks een paar toezeggingen voor vervoer staat de pallet nog steeds bij de Dierenvoedselbank in Rotterdam. Jammer, deze donatie moet ik helaas aan mij voorbij laten gaan. Dacht ik weer.

Maar dan lees je berichten over helden die ondanks hun eigen ellende de straat opgaan om honden te voeren. Krijg je een appje van een mevrouw die vraagt of er misschien nog brokjes over zijn voor haar drie honden. Kan ze hen iets anders te eten geven dan gekookte rijst. Deze mevrouw runt op eigen kracht (lees: ongesubsidieerd) een daklozenopvang en de honden geven de bewoners zoveel plezier. De honden wegdoen is dus geen optie.

Een meneer op leeftijd die je met zware tassen ziet sjouwen en een lift geeft. In de auto raak je aan de praat en wat blijkt: eens per twee weken gaat hij met de bus naar een supermarkt om eten te kopen voor z’n honden. Daar is het nu eenmaal goedkoper dan bij de toko om de hoek. Hij blijkt ook nog op 10 minuten loopafstand van de bushalte te wonen.

Deze week nog een mevrouw aan de poort van Rescue Paws Curacao met de vraag naar voer voor de honden van haar buurvrouw. Oh ja, of het ook mogelijk is de honden te laten steriliseren. Later hoorde ik dat deze mevrouw bij diverse stichtingen heeft aangeklopt. Ze vraagt overal om hulp. Niet voor haarzelf, maar voor haar buurvrouw.

Wat mij vooral erg raakt is dat al deze mensen -en ik kan nog zoveel meer voorbeelden geven- ondanks hun miserabele (financiële) situatie zoveel moeite doen om hun trouwe viervoeter(s) eten te kunnen blijven geven. Of die van een ander.

Voor deze mensen wil ik mijn stinkende best doen om die pallet naar Curaçao te krijgen! En hopelijk nog meer. Niet voor mezelf, maar voor een ander.

Helpt u mee?

(Vragen stellen mag. Dit bericht delen ook 🙏)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.