Holy Noga heeft hulp nodig

Holy Noga heeft hulp nodig | Geld inzamelen
 
 
Wij zijn Zouleika en Julian van Holy Noga. Wij maken Italiaanse noga sinds 2018

Voordat je leest is het misschien leuk eens te kijken op https://holynoga.nl ( de website is onder constructie)

Wij zijn Zouleika en Julian van HolyNoga.nl en wij maken Italiaanse noga sinds 2018.  Het is ooit begonnen met een weddenschap om te zien of wij een betere Italiaanse Noga konden produceren dan degene die wij voorgeschoteld kregen. Zonder enige kennis van hoe het product werd gemaakt accepteerde wij deze uitdaging. We kregen 14 dagen de tijd om een verkoopklare Italiaanse noga te maken maar wat daarna volgde hadden we nooit bedacht...

We hebben elkaar leren kennen in 2013 en zijn gestart in 2016 met het leven als ZZP'er. Blind ergens induiken is nooit verstandig maar we komen allebei uit een ondernemende familie dus vertrouwen hadden we wel. Zouleika is Italiaanse en ik (Julian) ben Nederlandse. Zouleika is opgegroeid in de keuken van haar vader en moeder en ik wilde van jongs af aan brood en banketbakker worden. Haar ouders hadden een succesvol klein hotel in Italië waar er iedere dag 30 mensen bleven slapen en eten. Het was hard werken en er was na 03:00 s'nachts een beetje rust. Om 07:00 stonden mensen weer klaar om ontbijt te nuttigen en dit moest dus veel eerder klaargemaakt worden. Ik ben op mijn 12e begonnen met werken en draaide op mijn 17e jaar zelfstandig de bakkerij totdat de baas zelf aanwezig was. We hebben beide veel baantjes gehad die ons niet gelukkig maakte maar wel ervaring gaven. 

We zijn begonnen met evenement catering in 2016. Hier is sterke competitie te vinden zowel voor het inkopen van evenement als het aangenomen worden voor deze evenementen. Je tast je grenzen af en kijkt waar mogelijkheden liggen, soms heb je een hele periode niets en moet je bijwerken in loondienst en andere keren had je te veel werk. Opgeven doe je niet en we hebben onszelf herpakt. in 2017 door een mobiele pizzaoven te bouwen. Ik heb mezelf omgeschoold en geleerd een aanhanger en pizzaoven te kunnen bouwen. Na 3 maanden en een hete zomer met veel klussen hadden wij onze mobiele pizzaoven + wagen en trokken wij door heel Nederland om iedereen te voorzien van houtoven pizza! De cateringen liepen ondertussen door en het was goed te combineren met onze houtoven gigs. Na een periode kwam er begin 2018 op bijzonde wijze een kans onze kant op.....

Door een contactpersoon via één van onze catering klussen kwamen wij uit op de zogenaamde ambachtelijk gemaakte Italiaanse noga. De smaak viel tegen, Zouleika is opgegroeid met noga en dit was niet die smaak. Na een kort onderzoek bleek dit fabrikaat te zijn vermomd als handgemaakte noga. Dit kwam direct ter sprake en we maakte de afspraak een betere noga te leveren. In de aanloop naar de deadline was het continue zoeken naar informatie over hoe Italiaanse noga gemaakt wordt. Het was videobellen met Italië en forums bezoeken in het Italiaans om vervolgens wel 40 recepten naast elkaar te leggen en te zien waar de gelijkenis lag. We hebben in die onderzoeksperiode wel 50kg noga weggegooid die niet goed was. Maaaaarrr twee weken later na dag en nacht produceren hadden we een Italiaanse noga die velen malen beter was dan wat in de winkel lag. We hadden noga die verkocht kon worden volgens de winkelier maar wij waren nog niet tevreden, er ontbrak iets.

We hadden noga maar tevreden waren we niet. Tot wel 6 maanden daarna heeft het geduurd voordat het recept geperfectioneerd was. Het is ons recept en er zijn geen consessies gedaan op kwaliteit. Dan heb je noga maar nog geen bedrijf erin dus dat werd van voor af aan beginnen. Onze focus was, zo snel mogelijk en zoveel mogelijk ondernemers te benaderen voor onze noga. Toen we in 2018 begonnen hadden we lokaal 6 ondernemers die interesse hadden in onze noga. We waren trots om onze noga te zien liggen in winkels waar wij zelf shopte. Je gaat dromen van wat er mogelijk is en hoe mooi het zou zijn als jou kwaliteit ervoor zorgt dat Italiaanse betere naamsbekendheid krijgt.

De realiteit was toen nog dat onze keuken was omgebouwd volgens HACCP normen maar het was niet meer dan 8 vierkante meter waar wij in moesten werken. Eind 2018 hadden we 25 ondernemers die onze Holy Noga afnamen en waren er in totaal 7000 repen verkocht. Al snel bood 2019 zich aan en moest er zoveel meer gebeuren om zelf een professioneel voorkomen te krijgen. De eerste 6 maanden werd besteed aan kennis op doen op het gebied van fotografie, photoshop, webdesign, seo, marketing etc. We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk bedrijven te benaderen en een totale mailing van over de 700 adressen te verzenden.

In 2019 en 2020 begon het beter te lopen ondanks de crisis en hoefde wij niet meer actief op zoek naar ondernemers maar kwamen de ondernemers op ons af. Onze keuken begon nu weI heel krap te zitten want we produceerde jaarlijks 2000kg noga! In dit jaar is ons kleine wonder geboren en waren wij genoodzaakt te verhuizen naar een bedrijfslocatie. Hoe maak je die overstap? Waar haal je het geld vandaan dat je net geinvesteerd hebt in het uiterlijk van je bedrijf? We vonden steun bij verschillende forums waar professionals informatie deelde. Na een lange zoekperiode vonden wij een makelaar die aan onze wensen kon voldoen. Wij hebben getekend voor totaal 5+5.

Nu hebben we middelen nodig die ons een snelle doorpak garanderen. Er staan ontzettend veel veranderingen klaar nu we opeens van 8m2 naar 130m2 zijn gegaan. Onze productie is 8x hoger maar daarbij hoort ook een completer plaatje.  Naast noga verkopen we nu ook bonbons, fudge en komen er nog veel meer producten aan! 

Onze liquiditeitsbegroting laat zien dat met een investering van €25.000 ons bedrijf de komende vijf jaar rustig vooruit kan. Op Doneeractie.nl hopen wij op een totale donatie pot van €3000,- . Wat gebeurt er met deze donatie? 

- Betalen electricien om extra groepen aan te leggen in de productieruimte

- Ontwerp van commerciële verpakking

- Extra planeetmenger

- Speciale vochtwerende verf

Los van de dankbaarheid om onze droom waar te kunnen maken bieden we naast donatie ook:

- investeringen aan tegen 6% 

- speciale producten verkoop.

We zijn afhankelijk van wat de mensen ons willen geven en spreken hierbij ook onze eigen vrienden en familiekring aan. Zouden jullie ons willen steunen in het behalen van ons doel zodat wij de komende vijf jaar keihard kunnen werken aan ons bedrijf? 

Benieuwd naar onze andere voorwaarden ? Mail ons op holynoga@gmail.com en je krijgt een volledig overzicht bij serieuze interesse. Er kan sprake zijn van het leveren van achtergrond informatie aangaande een lening*

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 3.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.