Hiv en aids in Oekraïne

Hiv en aids in Oekraïne | Geld inzamelen
 
 
Documentaire over jonge vrouwen in Oekraïne, door jonge vrouwen uit Groningen

Oekraïne is het land met de snelst groeiende aidsepidemie in Europa. Een kwart van de aidsdoden in de regio Oost-Europa/ Centraal-Azië is hier te vinden. Geen kennis over hiv en onbeschermde seks is de voornaamste oorzaak. Op dit moment zijn er volgens de VN-organisatie UNAIDS, 240 000 met name jonge Oekraïners met hiv geïnfecteerd, bijna de helft is vrouw.


Wij zijn Myrthe, Ellen en Marianne: drie jonge vrouwen uit Groningen. In Nederland hebben wij de mogelijkheid om jong te zijn en om te experimenteren op het gebied van onder andere seks, drugs en uitgaan. Zo vinden wij bijvoorbeeld ‘beschermde seks’ heel gewoon. Maar hoe is het om een jonge vrouw te zijn in Oekraïne? Een land waar hiv en aids veel voorkomt, maar waar weinig over dit onderwerp bekend lijkt te zijn. Zijn deze vrouwen zich inderdaad niet bewust van de risico’s rond hiv en aids? Kunnen zij vrij en jong zijn? 

Om antwoord te krijgen op deze vragen, reizen wij begin december af naar Kiev in Oekraïne. We willen graag het verhaal vertellen van deze jonge vrouwen en zullen dit in de vorm van een documentaire doen.

Omdat we deze documentaire op vrijwillige basis maken, vragen wij om jullie steun. We zullen het geld gebruiken voor onze reis naar Oekraïne. Wil jij ons helpen het verhaal van deze jonge vrouwen te vertellen? Doneer! Alle kleine beetjes helpen.

Doel van de documentaire: het verhaal vertellen van jonge vrouwen in Oekraïne in een risicovolle omgeving

Uiteindelijk doel: Een wereld zonder hiv en aids

 

Heel veel liefs,

Ellen Osinga, Marianne Geertsema en Myrthe HoekstraEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
29 donaties
€ 455,00
Doel: € 800,00
56%

Deze actie is gesloten.