Het restaurant | Geld inzamelen
 
 

Het restaurant

van foodtruck naar restaurant... van droom naar werkelijkheid.

Al mijn hele leven staat in het teken van gastvrijheid. Als kind ervaarde ik het belang van de maaltijd delen en de saamhorigheid onder het eten. Tijdens het eten voelde iedereen zich gelukkig en vergat de strubbelingen van het dagelijkse leven. Nieuwe energie om vooruit te gaan. In een indisch gezin opgroeien betekend zorgen voor elkaar en je gasten. Het credo was dan ook makan doeloe (eerst eten) voordat er wat gebeurde. De eerste stappen in de keuken waren snel gemaakt er waren pasteitjes nodig en risoles, lumper en loempia's. Dus alle hens aan dek en naar de dapoer (keuken). Deze keuken ervaring bleek erg handig toen er tijdens het studeren veel horeca baantjes werden uitgeveoerd. Handen te kort in de keuken kan jij koken. Voor ik het wist kreeg ik een lel met de pollepel dat doe je niet goed. De toen nog voornamelijk franse keuken werkte heel anders als met een wok. Snijden doe je naar je toe en niet van je af indo. Met scha en schande leerde ik op zijn frans koken met de oude leermeesters. Toen de studie afgerond was ben ik wel in mijn studie richting gaan werken als zelfstandig ondernemer. Terwijl ik een bouw en installatiebedrijf had met daarbij een ict bedrijf ambulante ik nog steeds in de Horeca waar ik maar geen afscheid van kon nemen. In de catering, hotelbranche en noem maar op heb ik de nodige ervaring opgedaan en kennis vergaart. Toen ik dan ook mijn vrouw ontmoette tijdens een opdracht in een hotel was de keuze snel gemaakt alleen nog maar horeca. Sucesvol en minder sucesvolle jaren volgde met het eigen cateringbedrijf als een van de eerste met een foodtruck de weg op, spannend en vernieuwend. Maar vooral heel hard werken km vreten met de foodtruck, opstellen, produceren en verkopen en weer afbreken en terug keren. Nu in 2018 mede door de recesie en het veranderende klimaat ben ik gedwongen om het rustiger aan te gaan doen. In 1975 begonnen en nog niet gestopt hebben mijn gezondheid geen goed gedaan. Lange dagen met de foodtruck waarbij er nauwelijks geslapen wordt worden moeilijk. Maar de passie voor eten en drinken en de wil om dit te delen zijn er nog steeds. Ik droom er dan ook van om een restaurant te openen waar ik tot mijn pensioen of zelfs daar na nog mijn gasten culinair in de watten mag leggen en verhalen en belevenissen kan crereren in mijn restaurant. Ik hoop dat jullie mij dat gunen door een kleine bijdrage.



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.








 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 250.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.