Het leven weer oppakken | Geld inzamelen
 
 

Het leven weer oppakken

Proberen weer het leven op te pakkenemen nadat ze zichzelf en alles kwijt geraakt was

Lieve mensen, 

Ten eerste bedankt voor jullie tijd om dit te lezen. 

Ik heb deze actie gestart voor een meisje die een paar jaar geleden te maken kreeg met een loverboy.

Ik zal even vertellen wat er precies gebeurd is, en mochten er verder nog vragen zijn hoor ik dat graag.

Felicia was een vrolijke, drukke meid die sinds haar 16e verschillende bijbaantjes had en een hbo opleiding volgde. Dit veranderde allemaal eind 2011 toen ze haar ex vriend leerde kennen. Het begon allemaal leuk, de relatie begon goed, maar langzaam kwamen er problemen dat hij werkloos geworden zou zijn en steeds kleine dingetjes waarbij zij financieel moest helpen. Op deze manier begon hij haar langzaam uit te buiten. In het begin (begin 2013) leek het nog niet zo erg, omdat het kleine dingen waren en ze haar geld terug kreeg. Maar beetje bij beetje begonnen de bedragen groter te worden en had ze inmiddels haar spaargeld uitgegeven. Het begon slechter te gaan op school en deze jongen begon zoveel druk te zetten dat ze uiteindelijk ook gestopt is met haar opleiding. 

Ze werd telefonisch lastiggevallen en bedreigd dat ze der inkomen moest afstaan. Ze werd achtervolgt en kreeg dan filmpjes van waar ze zou zijn en als ze niet zou luisteren dan zou dat consequenties hebben. Uit angst bleef ze haar geld afstaan, maar inmiddels zat ze zelf ook zwaar in de schulden. 

Ze begon steeds vaker aan te geven dat ze niets meer had om te geven, want haar inkomen leverde ze al in en spullen die geld konden opleveren waren hierdoor ook verpand en sieraden waren verkocht. Hij begon op haar in te praten dat ze sekswerker kon gaan worden omdat het moest gezien de situatie. 

Ze is uiteindelijk toen ze geen optie meer zag om aan geld te komen aan een vriendin gaan vragen of ze geld kon lenen. Ze had gelukkig in de gaten dat er iets aan de hand was en heeft haar meegenomen om aangifte te doen. Dus heeft ze eindelijk eind 2013 aangifte gedaan.

Haar ex was opgepakt en verhoord, en er is een rechtszaak geweest. Tijdens het onderzoek kon de zaak niet als een loverboy zaak behandeld worden, want gelukkig was ze niet werkelijk begonnen. Maar de politie wist dat de situatie niet klopte en werd de zaak opgenomen als een oplichtingszaak. Omdat er niet voldoende bewijs was dat wie er precies allemaal betrokken was heeft alleen haar ex vriend een korte gevangenisstraf gehad en moest hij een deel van wat zij had uitgegeven terugbetalen. Er werd een schadevergoedingsmaatregel opgelegd zodat ze niet zelf er achteraan hoefde, maar zou het cjib dit voor haar doen. 

Begin april 2014 kwam deze zaak voor en won ze deze zaak. Maar haar ex mocht nog in hoger beroep gaan en deed dit dus ook. In de tussentijd was zij dus gestopt met haar opleiding en was haar huis kwijt zat met verschillende schulden. Kapot van de situatie waar ze in belandt was en durfde nog maar weinig mensen te vertrouwen. Ze heeft keihard gewerkt om haar schulden zoveel mogelijk te betalen. Maar raakte ook steeds meer zichzelf kwijt en kwam in een zware depressie te zitten. 

De zaak in het hoger beroep ging begin 2015 niet meer door, omdat deze zaak ingetrokken was. Dit betekende dat ze eindelijk haar gelijk kreeg, een kleine winst want haar ex zou nu moeten beginnen met betalen. Jammer gewoon duurde het allemaal heel lang, pas eind 2015 werd haar ex opgepakt voor de 2 maanden gevangenisstraf die waren opgelegd en werd er door het cjib aangegeven dat haar ex niet kon betalen, want hij zou geen geld en geen inkomen hebben. Er werd een regeling getroffen van 50 euro per maand,  maar door de gevangenisstraf werd deze precies 2x betaald. Vanwege de hechtenis werd er een regeling aangegaan van 6,25 per maand. Deze regeling zou voor 6 maanden zijn, want eenmaal uit de gevangenis zou hij nog niets hebben waardoor hem tijd werd geboden om werk te zoeken of een uitkering aan te vragen. (Heel erg krom, maar goed).

Na achterelkaar keihard gewerkt te hebben had ze gelukkig bijna alle schulden kunnen betalen. Maar in dit proces was ze zichzelf helemaal kwijtgeraakt. Alles begon om geld te draaien. Ze sloot zich af van iedereen om zich heen en het ging mis toen ze zelfs op der werk niet meer kon functioneren. Dus op een dag toen het teveel werd heeft ze ontslag genomen en begon de depressie waar ze niet aan wilde toegeven erger te worden. Ze woonde weer thuis bij haar ouders die haar naar een therapeut stuurde want die zagen haar elke dag weer kapot gaan. Zelfs zo erg dat ze zelfmoord wilde plegen,  niets gaf haar nog hoop. Nadat haar ouders haar hadden verplicht in therapie te gaan, deed ze vaak alsof het beter ging. Het advies was dan ook om een dagelijkse routine te hebben en omdat geld zo een rol speelde zou dit een partime baan zijn. Zo gezegd, zo gedaan want al snel mocht ze aan de slag. Maar wat niemand op dat moment wist is dat ze die baan niet aankon, ze had ontslag genomen omdat er teveel druk op haar lag. Het verplicht bepaalde tijden werken, vrolijk zijn etc ging niet goed. Er was ook nog geen dag voorbij dat ze niet spijt had dat ze haar ex ontmoet had en alles zo ver had laten komen. Ze begon zichzelf te haten en geloofde erin dat de prostitutie de enige weg was, waar ze nog wel vrij was in de uren maar wel goed geld zou verdienen. En zo is ze inmiddels al 2 jaar aan het werk in die sector en heeft ze al haar dromen opgegeven. Maar ze doet dit nu omdat ze geen andere optie ziet. Niemand weet namelijk dat ze dit is gaan doen en ik heb haar toevallig betrapt toen zag dat ze haar werkplek binnen liep. 

Ze heeft mij zodoende het hele verhaal verteld. Ook dat ze in de afgelopen jaren pas 150 euro betaald heeft gekregen van de schadevergoedingsmaatregel, terwijl het om duizenden euro'staat gaat. Na de regeling van 6,25 is er niets meer betaald. Er zou een regeling gestart moeten worden, maar haar ex geen contact meer gehad met het cjib. Hierdoor kreeg hij de 2 herinneringen en laatste aanmaning, waar al bijna een halfjaar aan voorbij ging. Omdat er geen contact gezocht kon worden met hem en aan de hand van de gegevens die het cjib had, (financiële situatie van hem die aan het begin was aangeleverd) zag het cjib geen optie om een deurwaarder in te zetten. De laatste optie die het cjib had was een arrestatiebevel uitgeven, en inmiddels heeft hij deze extra dagen ook al uitgezeten. Het cjib heeft dus dit jaar de zaak gesloten en mag ze zelf op zoek gaan naar een deurwaarder die haar kan helpen. Na geïnformeerd te hebben is het waarschijnlijk zo dat ze eerst zelf bijna 1500 moet betalen om dit in werking te stellen. Vanwege de hoogte van het bedrag dat geïncasseerd moet worden ed. Omdat ze het geld niet heeft, laat ze het nu even voor wat het is. Maar uit de prostitutie kan ze niet meteen komen. Vanwege der leeftijd (bijna 30) wordt ze niet makkelijk aangenomen bij veel bedrijven en heeft ze verder ook geen diploma's of ervaring. Ze heeft altijd horeca bijbaantjes gehad, maar dat is nu ook niet een goede optie. Ze is namelijk niet meer zo vrolijk en positief als vroeger. En zichzelf goed voordoen op sollicitatiegesprek is niet echt een probleem, maar daarna elke dag moeten doen alsof je happy bent is ook niets. Hierdoor zit ze nog vast in de situatie waar ze in zit, want zelfs als sekswerker heeft ze moeite om happy te doen. En het is zeker niet iets wat fulltime te doen is. 

Haar verhaal vergeten lukt echt niet en dat raakte mij zo erg dat ik iets voor haar wil doen. Als ik het geld zelf had zou ik het haar gegeven hebben. Ik kan haar niet uit haar cirkel halen, omdat ik daar de middelen niet voor heb. Maar ik geef om der en heb haar zo kapot zien gaan vanwege iets wat ze zichzelf nu blijft verwijten. Ze is van plan om te stoppen en weer te gaan studeren als ze daar genoeg geld voor heeft. Het brak mijn hart om te zien dat dit ooit zo vrolijke en positieve meisje nu zo in gevecht met zichzelf is. Daarom wil ik toch proberen op deze manier een mooi bedrag in te zamelen en haar een beetje te helpen.

 

Als je de tijd genomen hebt om tot het einde door te lezen dan wil ik je super bedanken en iedereen die mij wilt helpen ook hartstikke bedankt. Ook al is het iets kleins maar alle beetjes helpen en ben overal blij mee ❤

Alvast bedankt 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

2 donaties
€ 10,00