Het leed wat studieschuld heet

Het leed wat studieschuld heet | Geld inzamelen
 
 
Het leed wat studieschuld heet.

Ja, grote twijfel, zal je hiervoor een crowdfunding starten. Gegoocheld en gelezen dat andere ook de poging hadden gewaagd en sommige zelfs met suc6.

Het probleem heet de studielening.
In de jaren dat ik bezig was met mijn HBO studie, heb ik helaas veel moeten bijlenen. Ik was alleenstaande ouder en had verder geen inkomen, dit door mijn fulltime studie en de kindjes thuis. Gezien mijn leeftijd toendertijd, rond de 21 jaar, zag ik de ernst nog niet echt in, om andere oplossingen te zoeken. Naïef inderdaad. Om mijn kindjes (2) en mezelf van eten te voorzien en in een dak boven ons hoofd te houden, had ik gekozen om volledig te lenen. Iets waar ik nu veel spijt van heb, aangezien ik nu samenwoon en de lasten van de studieschuld zwaar wegen.
Het bedrag wat ik nu maandelijks terug moet betalen is ten op zichtte wat ik betaalde  als alleenstaander 75-% hoger. Maar ons gezamelijk inkomen is helaas in verhouding niet zoveel hoger. Naast financiële problemen levert het ook veel frictie op tussen mij en mijn partner, aangezien het mijn schuld is en niet dat van hem. Daarnaast houd het me bijna dagelijks wakker, aangezien het geen probleem is die snel weggaat. 

In de schuldsanering gaan heeft met zo'n schuld geen zin, aangezien bij deze schuld het aan het eind van de rit gewoon blijft staan en niet wordt kwijtgescholden. 

Het  is  een te  zware last om per maand te missen. Helaas geen omgeving om te vragen voor hulp. 

Het is nu elke maand verschuiven van de rekeningen om zo de minste problemen te krijgen, zodat je niet snel de kans loopt op deurwaarders of iets dergelijks.

Ik weet wat veel nu denken. Hiervoor ga je toch geen inzamelingsactie starten. Eigen schuld dikke bult. En dat is het in hoofdlijnen natuurlijk ook. Niemand die mij toen verplichte om  die studieschuld te maken, maar helaas geldt dit niet voor mijn  kinderen. In die tijd zag ik geen andere uitweg om in mijn huisje te kunnen wonen en eten op de tafel te krijgen.

En wie niet waagt, wint sowieso niets. Misschien wat anderen lukt, lukt ook mij.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 20.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.