Herstel Gebroken Pootje Ivy

Herstel Gebroken Pootje Ivy | Geld inzamelen
 
 

Ivy is met 10 weken bij ons gekomen, we zijn dolgelukkig met haar. Helaas heeft ze met 16 weken haar elleboog gebroken. Na eerst een fout diagnose , weekend DA vermoeden een verstuikt polsje, en heeft haar daarom gespalkt. Ivy met heel veel pijn mee naar huis gekregen, de volgende dag bij onze DA bleek ze een grote breuk in haar elleboog te hebben, en zat het spalkje tegen haar breuk aan, zeer verdriet. 
Ivy is geopereerd en kreeg een trekschroef en een pin in haar elleboog. Daarbij benchrust. Na 6 weken weer geopereerd om schroef en pin er uit te halen. De dag erna is haar elleboog weer verschoven. Echt heel zielig, weer terug naar de DA. Ze is weer geopereerd, pinnetje en schroefje opnieuw er in. Teven heeft ze een spalk gekregen. 
Nu na 4,5 week is de spalk er af gehaald. ADHV röntgenfoto's is te zien dat het nog niet goed geheeld is. DA heeft de foto's heel goed bestudeerd, en heeft ook foto's van haar goede pootje gemaakt. Hij vermoed dat ze een incomplete ossificatie van de humerus

IOHC onstaat vermoedelijk door een stoornis in de verbening van de kraakbeen- plaat die zich tussen de grote secundaire ossificatie- centra in de condyl van de distale humerus bevindt. De verbinding tussen beide delen blijft kraakbenig.

Ivy mag uiteraard nog steeds niet haar bench uit. Mag alleen even opgetild worden om op het veldje haar behoefte te doen. Aan een korte lijn lopen, hopen dat ze haar pootje weer gaat gebruiken zodat ze bot en spier opbouw kan gaan creëren. Of dit voldoende is voor genezing is dus een hele grote vraag. Als ze de afwijking iOHC heeft, wordt het pootje niet meer goed en moet het worden geamputeerd. Wij lopen nu tegen hoge kosten op. We zijn wel verzekerd, maar hebben ons limiet behaald. Dit door al drie operaties en röntgenfoto's die steeds onder narcose gemaakt worden. De scan die duidelijkheid  kan geven of ze IOHC heeft kost ruim €700,00. En dan zijn we er nog niet. Er komen iig nog röntgenfoto's aan als we de komende 3 weken afwachten of ze het pootje gaat gebruiken. Maar de scan is echt nodig om te zien dat als het pootje wel geneest doordat de potten goed aan elkaar komen te zitten, deze niet weer gaat verschuiven door deze afwijking. Als ze deze afwijking dus heeft kunnen we wel door gaan met revalideren, maar moet haar pootje er uiteindelijk wel af. En kan ze een vrolijk hondje blijven maar dan met drie pootjes. Al met al zijn we al drie maanden met haar in de weer, ze is nu bijna 7 maanden. Help ons aub, zodat we Ivy een fijn leven kunnen geven, ze is een schat en heeft nog niet kunnen genieten van haar puppy tijd. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.