Helpt u starters aan een eerste huisje?

Helpt u starters aan een eerste huisje? | Geld inzamelen
 
 

Hallo, mijn naam is Patrycja en ik zamel geld in om eerste huisje te kunnen financieren voor mij en mijn kleine gezinnetje.


Mijn gezin bestaat uit mij , mijn partner Ruggero en hondje Benji. Kinderen hebben we helaas nog niet.
Eerst willen we ervoor zorgen dat we ons eigen plekje hebben op deze wereld.


In 2019 heb ik mijn partner het JA woord gegeven. Trouwen zit echter nog lang niet in. Helaas als u zich al kan bedenken heeft het ook te maken met een enorme bedrag.


Huizenmarkt
Aangezien we geen kans maken om zelf zonder hulp een huis te kunnen financieren zet ik deze crowdfunding op. De woning markt is nu zo belachelijk duur en het blijkt nog heel lang zo te blijven, dat die ons weinig kansen geeft om een huisje te kunnen kopen.


Onze situatie nu.
We huren momenteel een appartement waar we ons scheel aan betalen. Helaas hebben dit probleem steeds meer gezinnen.


Ons appartement kost ons per maand 1100 euro exclusief. Hij bestaat uit 3 kamers en een woonkamer. Helaas beschikt alleen ons woonkamer en gelukkig onze slaapkamer over verwarming. De rest van de woning is niet verwarmd. Daarnaast heb je tijdens winter 2 keuzes. Of je zet de verwarming in de nacht uit of je slaapt niet meer. De radiator tikt alsof er iemand met een hammer op zit te slaan naast je hoofd hele nacht door. Dit probleem is ook bekend in de hele flat alleen er wordt helaas niet echt veel eraan gedaan.


U zou nu zeggen huur dan iets anders. Geloof u mij als ik zeg dat deze huis het goedkoopste was in ons regio? We wonen namelijk in de buurt van Dordrecht en wekelijks krijg ik meldingen van funda over de nieuwe woningen in de buurt die te huur zijn. De prijzen van 60 m2 zijn ongeveer 800 a 1000 euro. Daarbij is ook een eis dat je 4 keer de huurprijs moet verdienen en dat de hondje helaas niet toegestaan is. En helaas gaan wij nergens zonder ons kleine beestje mee.


Zoek dan verder weg?
Dit is ook heel moeilijk omdat ik zelf geen auto heb. Ik moet dan helaas wel in de buurt van mijn werk wonen.


U zou zeggen waarom niet zelf sparen jullie werken toch allebei?


U heeft hier ook heel veel gelijk in. Alleen in praktijk blijkt het dat dit zelf niet goed genoeg is.


Dat zijn we aan het proberen alleen is het heel lastig met hoge kosten.


We hebben al onze hobby’s links moeten laten liggen. Dit is het vooral heel lastig voor mijn partner. Zijn hobby’s en grootste liefde zijn autos. Zijn grootste droom is om een snelle auto zelf op te bouwen. Dit was ook bijna gelukt tot dat de motor het begaf. Na meer dan 5 jaar alle moeite was zijn droom autootje weer weg. Hij heeft er een hele week van kunnen genieten…


voor de rest doen we niet veel. We gaan nooit uit (zijn allebei niet echt uitgangs mensen), we gaan nooit op dates ( het kost geld dat we niet hebben) een keertje bios? Daarna met spijt naar huis shit het koste toch iets te veel hadden we het maar niet gedaan. Sociaal doen met vrienden? Dit zit ook helaas amper in.. het kost natuurlijk weer geld.


Kinderen willen we heel erg graag (ik dan tenminste haha) we zijn dit al 2 jaar aan het uitstellen omdat onze leef situatie dit voorlopig niet toelaat. Ik wil mijn kinderen een goed leven geven zonder financiële zorgen.


We willen ons geen zorgen te hoeven maken over dat de hondje bijvoorbeeld naar de dierenarts moet of dat de wasmachine stuk is gegaan.


Schulden.


Bank
In 2018 heb ik een lening van 7000 euro afgesloten bij mijn bank om van mijn schulden af te komen. Ook wou ik van de rest van het geld mijn partner zijn droom auto geven waar die al 5 jaar mee bezig was om op te bouwen alleen helaas kwam er telkens iets tussen waardoor het weer mislukte.
Door de foute keuzes die we toen hebben gemaakt maar ook wel de goede keuzes hebben we nog alleen de schuld bij de bank.


Helaas heeft deze lening bij de bank zware gevolgen voor ons hypotheek. Het kost ons ongeveer 40000 duizend (als niet meer) dat wij minder kunnen lenen voor ons huisje.


Naast onze schuld bij de bank die op dit moment gelukkig al 4000 is ipv 7000 kunnen we allebei in de min. Ik had het lange tijd geleden genomen omdat ik in geld nood zat. Helaas kan ik dit nu niet terug betalen omdat ik dan toch 500 euro minder van mijn inkomen overhoud, waardoor we nu elke maand in de min komen. Dit heeft ook al weer zware gevolgen voor ons hypotheek.


Duo
In 2018 ben ik met succes afgestudeerd van een mbo 4 opleiding. Helaas heeft dit ook financiële gevolgen gehad namelijk een schuld van bij duo.


Eigen inleg voor een huis
Om een huis te kunnen kopen hebben we een eigen inleg nodig. Dit is ook de reden waarom ik dit actie ben gestart. Een bedrag van 15000 heb ik bewust gekozen. Met dit bedrag kunnen we alle schulden : in 1 keer aflossen wat zorgt dat we per maand meer over houden. De rest van het bedrag zouden we graag willen gebruiken als een begin van de eigen inleg. Ook al we niet de gehele bedrag hebben is dat al een goed begin.

 


Door al deze redenen wil ik u om hulp vragen. Kunt u ons helpen aan ons eerste huisje? Ik wil u alvast Bedanken ook als u geen donatie heeft gedaan, voor de moeite die u had genomen om ons verhaal te lezen. En ik wens u een hele fijne dag :)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 15.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.