Helpt u mij na nieuwe mokerslag?

Helpt u mij na nieuwe mokerslag? | Geld inzamelen
 
 

Ik had een hele goede vriend. Meer dan 25 jaar. Onze kinderen werden nagenoeg gelijk geboren, we zagen elkaar veel, deden veel en konden alles bij elkaar kwijt. 

Begin 2018 kwam hij samen met zijn vriendin naar ons nieuwe appartement kijken. We hadden eindelijk na 9 jaar ons huis verkocht voor de vraagprijs. Jaren onder water gestaan en eindelijk verkocht. Een vraagprijs die precies alles dekte, maar blij dat het weg was. We woonden in Boskoop en verhuisden naar het centrum van Alphen aan den Rijn. Omdat dit helemaal opnieuw gebouwd is besloten we met elkaar nog een ronde te lopen. 

Zijn oog viel op een leeg pand wat ook nieuwbouw was, en spontaan noemde hij de mogelijkheid om hier een lunchroom te starten. Hij had al vaker aangegeven dat hij zijn werk in de verzekeringen beu was en zijn kantoor wilde verkopen. Wel wilde hij nog iets om handen houden, en immers zo zei hij eten en drinken doen ze altijd. Hij leek het te menen. Ikzelf had een goede baan in de woninginrichting en hoefde niet zo nodig. Maar gaandeweg de weken begon hij er steeds over. Hij vroeg steeds hoe ik het zou vinden, dat geld geen rol speelde en hij voor de financien zou zorgen, en uiteindelijk wilde hij wel weten wat de huur van het pand zou zijn. Ikzelf zou nimmer een lunchroom kunnen starten en had die ambitie ook niet.Hij vroeg mij dan ook of ik naar de huur wilde informeren. Uiteindelijk kwam het tot een bezichtiging ( het pand was casco ), hij vroeg nog of hij het ook kon kopen wat niet kon, en werd steeds serieuzer. 

In een weekend kort hierna werden wij uitgenodigd en begon hij zijn plannen uit te vouwen. Hij zei al een kandidaat te hebben voor zijn kantoor wat dan wellicht per 1 januari 2019 verkocht zou zijn. De bedoeling was dan een tijdelijke eenmanszaak op mijn naam omdat hij zo zei hij dit niet met zijn bedrijf kon combineren, en vroeg mij of ik dit zag zitten. Hij vroeg mij de aanbouw te begeleiden en mijn ontslag in te dienen. Als ik het nog steeds zag zitten. Samen gezellig een lunchroom runnen zo zei hij. Hier over nagedacht, veel thuis gesproken en dan toch overstag. Het pand werd dus gehuurd, ik schreef mij in bij de KvK, en de zoektocht naar een interieurbouwer was begonnen. Uiteindelijk kwam hij met iemand. Er zat iemand in zijn klantenbestand en die had hij al gesproken. Er werden afspraken gemaakt met deze man en zo kreeg het een en ander vorm. Materialen werden op voorstel van deze man uitgezocht en een afspraak om alles in te meten volgde. 

De offerte kwam binnen. Totaal € 49.000 ex.BTW voor de volledige bouw. Dat viel niet tegen zo zei hij en ik als eenmanszaak tekende de offerte die een opdracht werd. Na het meten veranderde de prijs niet. Deze interieurbouwer ging nog even met vakantie en augustus 2018 werd begonnen met de inrichting. Al direct kwam hij erachter dat de wanden toch niet zo recht waren en volgde een grote meerprijs voor het recht maken van de wanden. Moest maar gebeuren zo zei degene van de financien. En zo gebeurde gaandeweg de weken dat er voor duizenden euro's aan extra werk bijkwam wat steeds maar goedgekeurd werd. De gelden werden vanuit zijn BV overgemaakt naar de rekening van de lunchroom met omschrijving lening lunchroom. Een rekening van KNAB die ook op de eenmanszaak was gezet, dus op mijn naam. De interieurbouwer had voor de lunchroom een boomstamblad als toonbank bedacht. Dol enthousiast werd ook dat goedgekeurd. Het grote blad werd in 2 delen in een L-vorm geplaatst op 1 oktober 2018. Doordat deze interieurbouwer dagelijks om 2 uur 's middags al naar huis ging duurde de bouw ontzettend lang. Uiteindelijk was hij 18 oktober 2018 klaar met zijn werkzaamheden. 

Al vrij direct hierna, op 22 oktober 2018 ontstond er enorm veel rommel op dit boomstamblad. Er ontstonden ook ontelbaar veel scheurtjes in het blad. Uiteraard trok ik direct aan de bel. De interieurbouwer deed dit af als vulwax en veeg het maar weg. Direct hierna begon de hoekverbinding enorm te werken. Er onstond in een no-time een kier van zo'n 2 cm en het grootste blad begon krom te staan. Op 18 oktober 2018 had hij ook zijn slotfavtuur van bijna € 12.000 neergelegd die door mijn vriend niet betaald werd. Niet eerder of het probleem was opgelost. En na het melden aan de interieurbouwer dat het blad nu ook krom ging staan zei deze dat eerst de slotfactuur voldaan moest worden eer hij zou komen kijken naar het probleem. Uiteindelijk schakelde deze interieurbouwer DAS Rechtsbijstand in. Dit veroorzaakte nogal wat paniek bij de man van de centen die direct alles op mij afschoof. Ik was er immers steeds bij geweest, dus ik wist alles het beste. Hij trok zich plots volledig  terug en was uit het niets op oorlogspad. HIj had geen tijd, was druk  met zijn verzekeringen en ik moest het maar oplossen. En dan uit het niets geeft hij aan niets meer met de lunchroom te maken willen hebben, dat alles nu mijn pakkie aan is, en hij eist ook zijn volledige investering terug. 

Dit zet hij direct kracht bij door een incassobureau op mij af te sturen en hierna een advocaat. De lunchroom opende 3 november 2018, direct druk maar zonder degene met wie ik dit zou doen. Een toonbank die er al niet meer uitzag, een advocaat die de investering terugeiste, en een advocaat die betaling van de slotfactuur opeiste. En ik? Ontslag genomen, zelf geen geld en vol in de problemen.

Op 21 januari 2019 liep iemand de lunchroom binnen. Het was een deurwaarder die beslag kwam leggen op de zakelijke rekening van de lunchroom, het interieur van de lunchroom en mijn prive rekening. Deze deurwaarder kwam van de interieurbouwer. Ik stuurde direct een mail naar degene met wie ik de zaak zou doen. Die reageerde niet maar stuurde op 25 januari 2019 een deurwaarder voor het opeisen van zijn totale investering ( totale inrichting ) van ruim € 120.000. Weer een beslaglegging. Ook op mijn prive rekening, de zakelijke inboedel, zakelijke rekening. Die maand kon er geen rekening meer voldaan worden, er kon niets meer besteld worden en het betekende het einde van de lunchroom. De deur ging op slot. Gelukkig waren de leveranciers ontzettend lief en de meesten lieten hun factuur onder de omstandigheden zitten. Nog steeds ben ik hun hier dankbaar voor. Mijn vriend de financier wilde zijn beslag bekrachtigen wat bij de Rechtbank Den Haag ging gebeuren. Hier kon ik niet verschijnen vanwege het niet kunnen betalen van een advocaat en voor toevoeging kwam de zaak te snel. Dus veroordeeld en beslag op inkomen gelegd. Een inkomen wat ik niet meer had. Ik meldde mij bij het UWV.

Vele verloren rechtszaken verder, toevoeging gekregen van de Raad voor de Rechtsbijstand volgde een hoger beroep in februari 2022. Precies 3 jaar beslag en leven op de beslagvrije voet. Ook in Den Haag. Een bedrag boven mijn hoofd van ruim € 137.000 door rente, gerechtelijke kosten etc. Doodnerveus en een zaak die 5 uur duurde. Resultaat, veroordeeld tot het betalen van € 28.000 verdeeld over de komende 6 jaren. ik betaal deze ik noem hem nu oplichter € 400 per maand, 6 jaar lang. Ik zeg oplichter omdat hij nimmer de verzekeringen wilde verlaten, zelfs tot de dag van vandaag gewoon nog in de verzekeringen zit met zijn eigen kantoor. Een man met 2 vakantiehuizen van EuroParcs in Limburg, 2 op Bonaire, 1 in Noord-Holland en 4 woningen in zijn bezit. Waarom hij mij erin geluisd heeft blijft de grote vraag. Kreeg hij spijt en dacht hij toen de ellende met de interieurbouwer begon dat ik de eenmanszaak was en hij zo weg kon?Geen idee. Einde vriendschap, € 400 per maand te betalen en een wereld die volledig instort.

De zaak met de interieurbouwer liep ook nog steeds.De zaak dicht per 25 januari 2019, slechts 10 weken open geweest, de huur die niet meer betaald kon worden en uiteindelijk per 1 juni 2019 bij de Kantonrechter Gouda door de verhuurder opgezegd. Totale investering in rook op en € 11.000 te betalen. En die had en heb ik niet. Een interieurbouwer die weigert de klachten te willen bekijken en een zaak die ook bij de Kantonrechter in Gouda loopt. Een Kantonrechter die wel erkent dat er iets goed mis is met dit boomstamblad en aangeeft dat een deskundige ingeschakeld moet worden. Uiteindelijke inleg € 1.028 per partij die ik overal bij elkaar gesprokkeld heb. Een deskundige die uiteindelijk niet thuis geeft, ook niet na herhaaldelijk schrijven van het kantongerecht en uiteindelijk uit zijn taak ontslagen wordt. De Kantonrechter geeft aan dat er een nieuwe onafhankelijke deskundige moet komen. Beide partijen mogen een deskundige voordragen, en komen partijen er samen niet uit zal de Kantonrechter een deskundige aanwijzen van de hem beschikbare lijst. Echter kiest de Kantonrechter voor de deskundige van de wederpartij. Kosten ruim € 3.500 en door beide partijen € 750 extra in te leggen. Binnen 3 weken. En dat had ik niet levend op de beslagvrije voet. Ik maak dan ook bezwaar hiertegen en geef aan dat ik deze € 750 niet kan betalen. Hierop besluit de Kantonrechter dat de bewijslast bij mij komt te liggen. De inleg wordt teruggestort en ik betaal de mensen van wie ik dit geleend had. De Kantonrechter draagt op 3 getuigen te benoemen. En dat deed ik. 

De zitting waarop deze geuigen mochten verschijnen was op 5 juli 2021. Ik had ook nog een houtspecialist aangedragen, maar die mocht niet verschijnen, dus besloot ik een goede klant te vragen die de teloorgang van dit blad gezien had. Verder een klant die aannemer bleek en wel verstand had van hout. Hierna mocht de wederpartij contra getuigen voordragen. Dit waren 2 mensen die regelmatig werk van deze interieurbouwer kregen, en hijzelf. Alle 3 hebben zij de achteruitgang van dit blad nimmer gezien. De zitting was 13 juni 2022. Men was vergeten mij hierover te informeren, zodat ik niet wist dat de zitting op deze dag was. Ik kon dus geen vragen stellen en moest via een schrijven vernemen dat de zitting geweest was. Gelukkig mocht ik nog wel een schriftelijke reactie plaatsen. Hierop mocht de wederpartij weer reageren. Uiteindelijk een schrijven met datum vonnis 27 oktober 2022.

De envelop kwam binnen en waar ik doodsbang voor was gebeurde. Veroordeeld tot betaling van de slotfactuur met alle kosten van de afgelopen 4 jaren, totaal bijna € 22.000. Veroordeeld omdat ik onvoldoende heb bewezen dat het een ondeugdelijk boomstamblad betrof. Echter kunnen getuigen slechts getuigen en zijn dit geen deskundigen. Hoe groot moet onrecht nog worden?

Ik ben bang, doodsbang dat ik er niet meer uit ga komen. Ik kan dit niet betalen. Bang voor wederom loonbeslag en wederom de beslagvrije voet. Ik ben nu 4 jaar bezig met de ellende door een goede vriend aangericht die mij gewoon met alles laat zitten. Ik ben stom geweest te geloven dat dit daadwerkelijk een tijdelijke eenmanszaak zou zijn. Stom geweest om hem te geloven. Een klein lichtpunt is dat ik deze week opa ben geworden. Had iets moois in gedachten wat nu in de wachtkamer staat. En de grote veroorzaker van dit alles zit in zijn appartement van Euro-Parcs op Bonaire.

Ik zou zo verschrikkelijk dankbaar zijn voor alle steun die ik zou mogen ontvangen. Ik zou zo graag deze ellendige jaren willen afsluiten en de donaties gebruiken om de nieuwe mokerslag die deze week binnen kwam te kunnen betalen.  Ik slaap slecht tot niet, had dit vonnis nooit verwacht en kan echt alle steun enorm gebruiken. Hoe dankbaar zou ik u zijn als u mij mijn leven weer terug zou kunnen geven.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 20.000,00
0% / 55 dagen te gaan

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.