Help Zoran vluchtelingen uit Oekraïne rijden

Help Zoran vluchtelingen uit Oekraïne rijden | Geld inzamelen
 
 

Hallo!

Mijn broertje is Zoran Rosendahl is afgelopen zaterdag op eigen initiatief naar Polen gevlogen om daar een auto te huren en vluchtelingen heen en weer te rijden van de Poolse grens naar steden in Polen.

Uiteraard proberen wij hem te ondersteunen waar nodig maar nu blijkt dat hij alles uit eigen zak aan het betalen is. Onacceptabel wat mij betreft.

Help Zoran zoveel mogelijk vluchtelingen de grens over te helpen! Het geld wordt uitsluitend gebruikt om de gemaakte kosten te dekken van deze week, alles wat over blijft wordt uiteraard op Giro 555 gestort.

Zoran is nog t/m vrijdag tussen Oekraïne en Polen aan het rijden. Heel erg bedankt!

Groet,
Darius Rosendahl

Zie het tabje updates voor het laatste nieuws en foto's 

Darius Rosendahl
11-03-2022

En dan zit de reis er al weer op, na bijna een week in Polen te hebben geholpen slaat de intense vermoeidheid toe. Dagen van 12 uur rijden blijken meer killing te zijn dan aanvankelijk gedacht, dus wat dat betreft is het ook goed dat ik weer op het vliegtuig stap. Nog éénmaal mijn dank aan iedereen die gedoneerd heeft, zonder jullie hulp zouden we niet zoveel hebben kunnen doen. Daar komt nog bij dat we enorm veel geld kunnen doneren aan Giro555. Terwijl ik naar huis ga met het vliegtuig maakt Rike nog een rit met een familie van 5 vluchtelingen naar Leipzig, Duitsland waar haar familie woont. Een mooi einde aan een prachtig avontuur...

Groet,
Zoran


Darius Rosendahl
10-03-2022

Gisteren onze grootste tocht tot nu toe! We hebben een familie van 7 van Przemysl in het zuidoosten naar Bydgoszcs in het noorden gebracht. Aangezien we 's ochtends al 3 uur gereden hadden vanuit Krakau was deze reis erg zwaar. In tegenstelling tot Nederland heeft Polen weinig snelwegen en zodoende duurde het ook meer dan 8 uur om Bydgoszcs te bereiken over voornamelijk onverlichte wegen. Daar kwamen nog twee huilende kinderen bij die ik op me nam samen met hun moeder, Rike nam de andere 4 volwassenen mee in de auto.  Zoals je je kunt voorstellen kwamen we om half 1 's nachts dan ook echt gesloopt op het station aan... De Oekraïeners waren ons zeer dankbaar en de twee oudere vrouwen van het gezelschap hebben ons nog een keer stevig omhelst. 

Onze reis zit er dan ook bijna op! De emoties van deze week waren heftig maar het werk gaf enorm veel voldoening. Om na zulke lange dagen van 12 uur rijden op een dag de dankbare gezichten van de mensen te zien geeft zo ongelofelijk veel voldoening, ik ben dan ook zeer dankbaar aan alle mensen die door middel van de donaties deze trip hebben mogelijk gemaakt. Ontzettend bedankt allemaal! 💪🏼

Zoran & Friederike


Darius Rosendahl
09-03-2022

Hallo allemaal,

Ik kon het niet geloven toen ik gisteren in de auto gebeld werd… Het bedrag was binnen een paar uur al binnen en op het moment zitten we er al 25% overheen. Fantastisch!

Ik typ dit vanuit Krakow in het zuiden van Polen waar we gisteren om 23:30 de laatste vluchtelingen hebben afgezet op het station. We gaan zo meteen weer de weg op richting Przemysl om nog meer groepen mensen mee te nemen. 

Ik ben heel blij om aan te kondigen mijn goede vriendin Friederike Pank uit Duitsland is komen rijden om mijn team te versterken. Dit betekent dat we nu grote families van 7 mensen kunnen vervoeren met veel bagage. Daarnaast is het op deze manier ook minder eenzaam op de weg aangezien veel van de vluchtelingen haast geen enkel woord Engels spreken en met mijn 20 woorden Russisch komen we ook niet veel verder. Laten we het nog geen eens hebben over mijn Oekraïnse taalvaardigheden. (lees: niet bestaand) :-)

Allemaal ontzettend bedankt voor alle donaties, zowel groot als klein! Ik sta er versteld van hoe snel het allemaal gegaan is en wat voor bedragen er binnen gekomen zijn. Jullie zijn toppers!

Heel veel groeten,
Zoran & Friederike

[foto]

Foto update 09-03-2022

 


Darius Rosendahl
08-03-2022

Wauw wat een support! We zijn er al bijna. Zoran staat momenteel in de file voor de laatste rit van de dag. 

Inmiddels is een vriendin van Zoran, Friederike Pank uit Leipzig, Duitsland gearriveerd. Ze gaat ook meerijden t/m vrijdag met een grote auto.

Om de kosten van ook die auto en benzine te dekken hebben we het doel iets opgehoogd. De hotelkamer, eten, etc wordt allemaal gedeeld.

Zodra Zoran klaar is komen er meer foto's en een update van Zoran zelf.

Hierbij wel al vast een paar foto's die zijn doorgestuurd: https://imgur.com/a/DOEByCI

 


61 donaties
€ 2.610,00
Doel: € 1.490,00
175%