Help Zimbabwaanse kinderen met een beperking

Help Zimbabwaanse kinderen met een beperking | Geld inzamelen
 
 
Een auto voor Albert zorgt ervoor dat scholing voor iedereen bereikbaar is.

In Zimbabwe komt het veelvuldig voor dat kinderen met een handicap niet naar school gaan. Albert is sociaal werker in Motobo, Zimbabwe. Hij strijdt voor de acceptatie van kinderen en jongeren met een beperking, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting. Ook helpt hij de jongeren na hun schooltijd een inkomen te verdienen.

Vaak zijn de ouders van deze kinderen werkloos en zeer arm. Ze houden hun kind liever thuis, dikwijls uit schaamte. Een ander veel voorkomend probleem is discriminatie. “Mensen denken ten onrechte dat een kind met een beperking niets kan. Door middel van voorlichting proberen we meer begrip te creëren”.

De kinderen die Albert helpt, komen uit moeilijk bereikbare gebieden in de armste regio van het land. “Voor kinderen met een lichamelijke beperking is het een uitdaging om hun school te bereiken.” vertelt Albert. Albert moet zich in moeilijk begaanbaar gebied over grote afstanden verplaatsen om de kinderen en hun ouders te bereiken. Aan MIVA vraagt hij daarom een auto om meer gezinnen bij te staan. Help je mee met een donatie zodat meer kinderen en jongeren zoals Nkazimulo en Thembelihle mee kunnen doen in het dagelijkse leven?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
50 donaties
€ 685,00

Deze actie is gesloten.