HELP! Zet je in voor de zwerfhonden in Roemenië!

HELP! Zet je in voor de zwerfhonden in Roemenië! | Geld inzamelen
 
 
Steun G dogs rescue support vzw, deze organisatie zet zich in voor zwerfhonden

Steun G-dogs rescue & support vzw, deze organisatie zet zich in voor zwerfhonden en honden in dodingsstations in Roemenie. Neem gerust een kijkje op hun Facebook pagina: https://www.facebook.com/G-Dogs-Rescue-Support-Vzw-272004573591751/

G-dogs rescue & support vzw zorgt ervoor dat de honden die op straat zwerven een veilig onderkomen krijgen in een particulier asiel in Roemenie, ze halen ook honden weg uit dodingsstations, sommige honden hebben medischehulp nodig of zijn zwaar ondervoed. 

De gemeenteasiels in Roemenie zijn van de overheid. De particuliere asiels zijn door mensen in eigen beheer opgezet en gefinancierd met eigen geld en donaties. Je zal denken: Klinkt prima, de gemeente die een handje mee helpt om honden op te vangen, dat gaat in de werkelijkheid heel anders.. De gemeenteasiels worden door de overheid gesubsidieerd. Managers, hondenvangers en werklui worden per gevangen hond betaald. Op 25 september 2013 werd een wet aangenomen die het doden van alle thuisloze honden toestaat, dus ook de allervriendelijkste, de gezonde, de puppy’s en senioren. Hondenvangers zoeken de wijken af en vangen op straat en in tuinen lopende honden. Daarvoor gebruiken ze vangstokken, tangen en netten. Na binnenkomst in het gemeenteasiel krijgen de honden een nummer. Dan hebben deze honden nog 2 weken waarin alleen adoptie hun leven kan redden. Komt er niemand wordt hij of zij gedood. De leefomstandigheden in het gemeenteasiel zijn slecht. Het zijn kale tochtige kennels, hoogstens een vochtig pallet om op te liggen. De honden krijgen weinig voer en water. Vaak zijn de hokken overvol en zit alles door elkaar: kleine pups, grote reuen, zwangere teefjes. Gemeenteasiels huisvesten 600 tot 1000 honden.
Er zijn enkele gemeenteasiels die mensen toelaten. Vrijwilligers verzorgen de honden en zoeken wanhopig adoptanten voor hen. Geluksvogels worden eruit gehaald maar de leeggekomen plekken worden direct weer gevuld met honden die door de hondenvangers van straat zijn gehaald...
1 ding is heel zeker: De wet moet veranderen, honden moeten gecastreerd/gesteriliseerd worden zodat het probleem in de landen opgelost kan worden.. Broodfok moet stoppen, zodat meer mensen een hond zullen adopteren i.p.v. kopen in bijvoorbeeld een dierenwinkel of andere broodfok locaties.

Your new best friend is een campagne gestart onder leiding van onder andere Evy Vanderhaeghen, Pieter Heijsteeg en Rudy Myron om hondjes in Roemenië te steriliseren om verdere uitbreiding van zwerfhondjes te voorkomen. Er worden daar duizenden hondjes per jaar dood geslagen, en ze leven onder erbarmelijke omstandigheden. Het steriliseren kost slechts € 25,00 per hond, en je redt er echt hondenlevens mee. Echt een goed initiatief dus. Het zou mooi zijn als er mensen zijn die een kleine vergoeding willen bijdragen aan dit initiatief zodat er veel hondjes geholpen kunnen worden. Ook haalt ze meerdere keren per jaar hondjes naar Nederland ter adoptie. Als je je bedenkt dat een teefje gemiddeld 3x per jaar bevalt van gemiddeld 5 pups, zouden we met €1000 kunnen voorkomen dat er zo'n 600 pups een onzekere toekomst tegemoet gaan.

Waarvoor wordt u donatie gebruikt?

- Voer
- Medischehulp
- Opvang, dekens ect. 
- Sterilisatie/castratie
- Vactinaties 
- Transport o.a. naar NL 
- Campanges (bijvoorbeeld de serilisatiecampagne)

G-dogs rescue & support vzw zet zich in voor de honden in Roemenie, ze starten sterilisatiecampagnes en zorgen dat de honden die zwerven en in de dodingstations zitten een nieuwe kans krijgen! 

Isabel Hardenbol
05-11-2019

We zitten inmiddels al in november, de koude maanden komen eraan. Help de honden de koude Roemeense winter door. 12


Isabel Hardenbol
19-09-2019

Ik ben een tijdje stil geweest, maar de winter komt er weer aan en your new best friend zet grote stappen met hun sterrilisatiecampagne, ik blijf mij daarom inzetten voor deze organisaties, het zijn zulke goede mensen en ze doen zulk fantastisch werk! Help mij met geld inzamelen en laten we met ze alle zorgen dat de honden er deze winter weer goed bij zitten. 11


Isabel Hardenbol
30-01-2019

Geweldig! In 2 dagen al 3 sterriliaties erbij! Bedankt voor de donaties. 211


Isabel Hardenbol
28-01-2019

Your new best friend start in maart een campagne van 3 maanden onder leiding van onder andere Evy Vanderhaeghen en Rudy Myron om hondjes in Roemenië te steriliseren om verdere uitbreiding van zwerfhondjes te voorkomen. Er worden daar duizenden hondjes per jaar dood geslagen, en ze leven onder erbarmelijke omstandigheden. Het steriliseren kost slechts € 25,00 per hond, en je redt er echt hondenlevens mee. Echt een goed initiatief dus. Het zou mooi zijn als er mensen zijn die een kleine vergoeding willen bijdragen aan dit initiatief zodat er veel hondjes geholpen kunnen worden. Ook haalt ze meerdere keren per jaar hondjes naar Nederland ter adoptie. Als je je bedenkt dat een teefje gemiddeld 3x per jaar bevalt van gemiddeld 5 pups, zouden we met €1000 kunnen voorkomen dat er zo'n 600 pups een onzekere toekomst tegemoet gaan. We hebben echt al een flink bedrag ingezameld voor de honden in Roemenië, maar het zou echt geweldig zijn om die €1000 aan te tikken! Alvast heel erg bedankt namens de hondjes.


Isabel Hardenbol
21-11-2018

Hi dierenvrienden,

De winter is aangebroken in Roemenie en de eerste sneeuw is gevallen, sommige hondjes die in de buitenhokken zitten zullen de kou van soms -30 niet overleven. 

Help ons geld inzamelen zodat er beschutting kan worden gebouwd, dat de hondjes er met de feestdagen wat beter bijzitten. 

Alle hulp wordt zeer gewaardeerd!! 


Isabel Hardenbol
01-11-2018

Vandaag weer een mooi bedrag mogen ontvangen voor de hondjes in Roemenie! Fantastisch!

Maar we blijven doorgaan, want de winter komt eraan en dan hebben ze echt alle hulp nodig om te overleven! 

G-dogs Rescue & Support vzw, is nog steeds bezig met de sterrilisatiecampagne, daar moet ook nog flink wat geld voor ingezameld worden, dus laat je hart spreken en doneer! 11


Isabel Hardenbol
05-10-2018

Fantastisch zijn de donaties die g-dogs mag ontvangen!! Ze kunnen hier zoveel hondjes meer redden!

Zaterdag is er weer een hele lading hondjes naar Nederland gekomen die hier in een fijne warme mand kunnen liggen! :-) 

Voor nu gaan we door met inzamelen, zodat de hondjes die nog in Roemenie zijn ook een kans krijgen, in de winter kan het in Roemenie wel -30 worden, sommige honden zullen dat niet overleven, dus laten we g-dogs steunen zodat ze nog meer honden een veilig thuis kunnen geven en de honden die nog in het shelter zitten wat warme dekens te geven. 


Isabel Hardenbol
18-09-2018

WAUW!! Wat geweldig, we hebben gewoon ons doel bereikt!!! Iedereen die gedoneerd heeft zoooo hartelijk bedankt namens de hondjes, G-dogs en namens mij!! 💓


Isabel Hardenbol
18-09-2018

Wat een heerlijk gevoel! Zaterdagochtend stond het donatiebedrag op 35 euro, nu dinsdag om 11:25 staat het donatiebedrag al op 430 euro, WAUW! We zijn bijna bij de 500 euro, zo fijn, wat zal G-dogs hier veel hondjes van kunnen helpen. Iedereen die gedoneerd heeft, heeeel erg bedankt namens mij en de hondjes. 


Isabel Hardenbol
16-09-2018

We zijn over de helft!! 


Isabel Hardenbol
15-09-2018

Bedankt voor de geweldige donaties, op naar de 500!! 2


Isabel Hardenbol
14-09-2018

Bedankt voor de eerste donaties!!! 2

 

Er zijn 3 pups gered die allemaal lijden aan Parvo, een behandeling voor Parvo kost in Roemenie 45 euro per dag, het geld is hard nodig voor deze schatjes! 12 


34 donaties
€ 870,00
Doel: € 1.200,00
72%

Deze actie is gesloten.