Geld inzamelen | Help Vuurwerk4all Terug te komen.
 

Help Vuurwerk4all Terug te komen.

Help vuurwerk4all terug na gemeentelijke dwaling

Wat is er gebeurd, en op welke lullige manier zijn we alles kwijtgeraakt !

De Start en Einde van Vuurwerk4all.

Wat zo mooi als een sprookje begon dat eindigde in een nachtmerrie.
In Leiden had ik al jaren mijn winkel, daar ben ik ook ooit begonnen met het verkopen van hoe het destijds heette, het Fop en schertsvuurwerk. 
Daarop vroeg de fabrikant of ik niet ook normaal consumentenvuurwerk wilde gaan verkopen.
Op zich leek me dat een goed plan.

Eigenlijk zo gezegd, zo gedaan en op zoek gegaan naar een pand.
Deze vonden we in Leiderdorp aan de draadbaan. 
Aangezien ik al meerdere dingen samen deed met mijn schoonvader hebben we toen besloten het vuurwerk samen te gaan doen.

Het bleek toch wel een aardige investering want we huurde het pand in september 2009 en wilde in december al open dus alles aangevraagd en op 7 december kregen we groen licht. 
Al met al waren we een kleine 50.000 euro lichter en zijn open gegaan, was voor ons allemaal nieuw en er ging van alles mis in dat eerste jaar, 25.000 omzet en een rekening van vuurwerk ook van 25.000.
Heel vreemd en raar, van alles opgevraagd en zijn er nooit meer uitgekomen.
Al met al was het een jaar bikkelen om de huur van het pand te kunnen blijven betalen.

Het 2e jaar schoten we omhoog met de omzet naar een kleine 80.000 euro.
Op dat moment hadden we ook in Leiden een winkel aan de Haarlemmerstraat gehuurd.
En wat doe je dan, Ook daar bunkers inbouwen, dus weer zo gezegd zo gedaan.
Alle vergunningen e.d. aangevraagd en zonder problemen gekregen.

Alles ging goed en de verkopen in beide winkels ging goed.
Tot op die ene dag dat een collega vuurwerkverkoper onze vergunning in twijfel trok en dit ging aanvechten bij de gemeente, want ja we zaten wel 400 meter bij hem vandaan. 
Al met al werd alles uitgezocht en bleek dus dat de gemeente een fout in het bestemmingsplan had gemaakt en onze vergunning van meer dan 4000 kg werd ingetrokken en teruggezet naar 1000 kg. 
Daar hebben we nog een jaar mee gedraaid maar dat was echt geen doen.
Inmiddels liepen er allerlei rechtszaken welke wij hadden aangespannen tegen de gemeente, maar krijg maar eens gelijk als het over vuurwerk gaat.

Als eerste naar de bezwarencommissie van de gemeente leiden, die stelde ons voor 100% in het gelijk en gaf als advies aan burgemeesters en wethouders onze vergunning terug te geven, dit negeerde ze voor de volle 100%, iets wat ik wel vreemd vond, want een andere winkel met als eigenaar de voorzitter van de winkelierverenging van de Haarlemmerstraat is voor een probleem met de buurt naar de bezwarencommissie gestapt en kreeg geen gelijk en wat doet burgemeesters en wethouders ? juist ja gaat tegen de bezwarencommissie in en geeft gewoon de vergunning af, dan breekt toch je klomp !!

Maar goed, daarna naar de voorzieningenrechter en u raad het al nul op request, toen naar de raad van state, daar op meeste punten gelijk gekregen, maar ook de gemeente terwijl toch zei het waren die de fout hebben gemaakt. 
Ook aangegeven dat ik als de vergunning niet terug zou komen wij het niet zouden gaan redden, Dit was niet aannemelijk zei de advocaat van de gemeente en kreeg alsnog de gemeente gelijk.

Waar we dus al bang voor waren dat gebeurde ook, we gingen op zijn hollands gezegd ten onder, en dan vraag je je af van waar is nu die rechter, die advocaat en die hulpsherrif van de gemeente die zei dat het niet aannemelijk was ?

Al met al hadden we in beide winkels 20 jaar spaargeld gestoken, alles wat er was is er ingestoken plus de nodige kredieten bij de bank, en ja door dus die ene fout bij de gemeente alles kwijt, 20 jaar spaargeld, 2 winkels, je eigendommen alles maar dan ook alles.
Dan moet je op het laatste moment je winkel overdoen aan de fabrikant waar je je vuurwerk altijd kocht omdat daar nog een rekening openstond.

En dan is het zo zuur als je ziet hoe je oude winkel totaal veranderd is, en dat bedoel ik dan niet in een positieve zin. 
De benadering, de omgang met klanten enz enz

Maar al met al blijft het een zuur verhaal dat je in Nederland zomaar alles kwijt kunt raken door een collega vuurwerkverkoper die wat aanzwengelt en een bureaucraat van de gemeente leiden die zijn werk niet goed heeft gedaan.

Al met al laten we ons niet uit het veld slaan, maar er is gewoon een hoop centjes nodig om ooit weer terug te kunnen komen.

Op deze manier hopen we dan ook dat er voor ons een vooruitzicht in zit en we ooit weer kunnen starten met onze winkel die ons op brute wijze is afgepakt door de gemeente.

Mochten we het streefbedrag halen zodat we weer open kunnen dan
verloten we onder de donateurs

2 vuurwerbonnen van € 500,00 en 5 vuurwerkbonnen van € 100,00 

1 donatie
€ 5,00
Doel: € 30.000,00
0%