Stamcelbehandeling na borstkanker | Geld inzamelen
 
 

Stamcelbehandeling na borstkanker


24-06-21 Vestingloop

Wij lopen op 24 juni de Vestingloop 's-Hertogenbosch om geld in te zamelen voor stamceltherapie! Lees hieronder meer over de Stichting en wat we doen.

Wat doet Stichting Supervrouw

Stichting Supervrouw is officieel opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Onze activiteiten staan in het teken van het helpen van vrouwen met borstkanker. Dit initiatief neemt jou mee in het proces wat met vallen en opstaan gaat. Voor iedereen toegankelijk want je hoeft niet perse ziek te zijn om je te laten inspireren door dit verhaal. Maar dit initiatief heeft wel als uitgangspunt dat we deze doelgroep willen helpen en ondersteunen. Je kunt er terecht voor tips van ervaringsdeskundigen en lotgenoten. De missie van Stichting Supervrouw is kennis uit te dragen over de gevolgen van het behandeltraject en hoe je meer de regie kunt nemen tijdens het behandeltraject. Én hoe je meer regie kunt nemen na het behandeltraject en de restklachten die er vaak overblijven. Naast kennis delen willen we deze doelgroep actief helpen door advies en financiele hulp voor diegenen die geen budget hebben voor dingen die nodig zijn tijdens dit proces.

Concrete doelen

🍀 Vrouwen met borstkanker een verwenbehandeling geven
🍀 Vrouwen met borstkanker begeleiden bij een stamceltraject
🍀 Bekendheid geven aan stamcelbehandeling
🍀 Delen van tips, adviezen en informatie op gebied van borstkanker
🍀 Tegemoetkoming geven in kosten die samenhangen met diagnose borstanker en niet worden vergoed

Specifiek doel van deze actie

Mieke, Hester, Yvonne en Caroline zijn vrouwen die zich allemaal gemeld hebben met restklachten na borstkanker die een tegemoetkoming nodig hebben voor stamcelbehandeling en een beroep doen op Stichting Supervrouw. Hoe fijn zou het zijn als we voor deze vrouwen een deel van deze kosten zouden kunnen vergoeden? Zodat de klachten verminderen en ze beter kunnen functioneren, weer kunnen werken, gelukkiger worden en bovenal fit. Kortom, hun oude leven weer kunnen oppakken.

Stamceltherapie bij Sheila

Sheila onderging in 2020 stamceltherapie en veel klachten waar zij mee achterbleef na het behandeltraject voor borstkanker verdwenen door deze behandeling. Zie liep nadien een halve marathon. Iets wat ondenkbaar was van te voren. Haar dochter zei regelmatig; 'mama ik wou dat je weer zo was als voordat je ziek werd'.

Toen Sheila klaar was met chemo, immuno, bestraling en de operatie kwam er een enorme klap. De tumoren waren weg maar fysiek was ze uitgeput. Moeder van twee kinderen, een eigen zaak, hoe moest het verder? Tot ze ging lezen wat stamcellen voor effect hebben en daardoor groeide haar hoop. Na veel research en overleg met artsen besloot ze de stamcelbehandeling te volgen. Het duurde een week en ze ontving 400 miljoen stamcellen. De weken die volgden werd al snel duidelijk dat ze veel progressie boekte. Ze kon het sporten weer oppakken, bestralingspijn werd minder, neuropathie werd minder en na 3 maanden liep ze een halve marathon. Stamcellen hebben een zeer bijzondere werking in het lichaam en zijn in staat, in Jip en Janneke taal, om een soort reparatiewerk te verrichten. Bekijk hieronder de video over de stamceltherapie die Sheila onderging.

🍀 We hebben jouw hulp hard nodig om onze doelen te verwezenlijken. Help jij onze Stichting door een donatie te doen zodat wij deze vrouwen kunnen helpen? 🍀

👉 Wil je lezen wat we allemaal doen? Neem dan een kijkje op onze website: www.supervrouw.nl

Dankbaar

Met alle donaties zijn we blij! Wij, vrijwilligers van Stichting Supervrouw, zetten ons belangeloos in om deze doelgroep te helpen de kwaliteit van leven weer terug te vinden. Wij zijn je ontzettend dankbaar voor je donatie. Wil je nog iets doen? Laat een comment achter of deel dan onze doneeractie zodat het zoveel mogelijk mensen bereikt.

Sheila Van Den Meeren
02-03-2021

Op de foto bij deze doneeractie zijn Sheila & Joyce samen te zien, beiden breastcancer survivors. Joyce is een gerespecteerde bodybuilder en is tijdens haarborstkankertraject actief blijven sporten. Het hield haar op de been. Vandaag de dag begeleidt ze anderen met personal training. Ze wil graag een actieve rol spelen bij deze doneeractie en steunt het initiatief want ze weet als geen ander hoe pittig het traject is. 

Sheila is nog bezig met PRP behandeling in Nederland. Bekijk via bijgaande video hoe deze behandeling gaat: PRP behandeling 

Laat een reactie achter

114 donaties
€ 1.530,00
Doel: € 30.000,00
5%