Help uw medemens uit schulden die het ook verdient | Geld inzamelen
 
 

Help uw medemens uit schulden die het ook verdient

Tegenwoordig leven we in een maatschappij waarbij schulden normaal zijn en erbij horen.

Tegenwoordig leven we in een maatschappij waarbij schulden "normaal" zijn en erbij horen.

Maar hoe "normaal" is het om schulden te hebben?

  • Als je een hypotheek afsluit en daarbij zekerheid vanuit een vast baan heb. 
  • Als je een auto wil kopen op afbetaling en ook diezelfde zekerheid heb vanuit een vaste baan
  • Als je een studie wil volgen waaraan hoge kosten zijn verbonden

Dit zijn een paar voorbeelden waarbij je deze schulden eventueel zou kunnen omschrijven als "normale" schulden. Schulden waar je bewust voor kiest. Al vind ik het zelf nog steeds een raar fenomeen dat mensen zich bewust in de schulden werken voor een huis of wat dan ook.

Maar je heb ook situaties waarbij de schulden vanuit ziekte, werkeloosheid, of vanuit andere bijzondere omstandigheden zijn ontstaan. Schulden waar je niet voor kiest. Dus zo "normaal" zijn schulden niet. En dit zijn de schulden die bij de meeste mensen met deze problemen de nek omdraaien, tot een persoonlijk faillietement leiden en onder curatele komen te staan of tot jaren lang in de schuldsannering komen te zitten wat bij sommige mensen zelfs tot psychische problemen kan veroorzaken want zeg nou zelf. Rondkomen van 40,- of zelfs minder in de week en dat voor 3 tot 5 jaar lang kan iemand in een diepe depressie gooien. helemaal als diegene er niks tegen heeft kunnen doen. Dit soort trajecten kunnen zelfs de situatie verergeren.

Ik heb dan ook een idee. Daarom doe ik deze aktie. Als pilot (test) om te kijken of dit de manier is om mensen die niet door eigen toedoen zover in de schulden zijn gekomen dat er geen uitweg meer is deze te kunnen helpen. En als het werkt om meerdere van deze akties te kunnen doen voor mensen waarbij gecontroleerd is dat de schulden niet verwijtbaar zijn door hun eigen doen maar dus door speciale omstandigheden en daar eventueel een fonds voor op te richten.

Ik doe deze aktie dus niet voor mensen die verwijtbaar in de schulden zitten

Dit zijn dus mensen die door onverantwoorde aankopen op afbetaling of door jaren lang alleen maar feesten, drugs en/of alcohol misbruik in de schulden zijn gekomen.

Dit is voor de alleenstaande moeders, onze oudere met een te klein budget, voor mensen met beperkingen of andere medische problemen of mensen die door puur pech en samenloop van omstandigheden geen uitweg meer weten in hun situatie.

Ik doe dit omdat ik zelf weet hoe het is en mensen met schulden vaak over 1 kam gescheerd worden terwijl het bij de meerderheid komt door ongelukkige pech en samenloop van omstandigheden zoals ziekte etc. En je heb altijd de mensen van buitenaf die het je allemaal wel even kan komen vertellen waarom jij schulden heb en dat het "normaal" is deze tijd schulden te hebben als je alles maar goed regel terwijl zij wellicht niet de situatie kennen en er die mogelijkheid niet eens is. ieder huisje heeft zijn eigen kruisje. Wat voor hun werkt hoeft niet voor jou te werken.

Dus zo "normaal" zijn schulden niet.

Alles wat gedonneerd wordt zal gebruikt worden voor iemand die ik al op het oog heb om te helpen. Deze persoon wenst liever anoniem te blijven uit schaamte omdat deze persoon niet naar de buitenwereld laat merken dat er iets aan de hand is uit angst voor misplaatste veroordelingen uit de directe omgeving. (Iets wat ik al eerder aangaf met dat mensen met schulden vaak over 1 kam geschoren worden) maar het gaat om iemand die door veel pech, werkeloosheid en andere bijzondere omstandigheden zoals een operatie aan de knie een schuld heeft opgebouwd van ongeveer €17.000- tot €20.000-. Dit is dan ook het streefbedrag. Alles wat hierboven gedoneerd wordt zal gebruikt worden om een fonds op te richten. Ik moet echt benadrukken dat deze persoon niet in de schulden zit door eigen toedoen maar door een samenloop van ongelukkige omstandigheden over de afgelopen jaren heen.

Help mij dit van de grond te krijgen, Help mij deze persoon zijn/haar leven weer terug te geven. En een duwtje in de rug te geven in de goede richting en een rustiger vooruitzicht op de toekomst. En wie weet is dit een succes en gaat het balletje rollen zodat er hierdoor vele andere mensen geholpen kunnen worden die het ook echt verdienen. Ze zeggen ook "je moet klein beginnen om groot te eindigen en samen staan we sterk" Al zou ik 20.000 mensen vinden die 1,- willen overmaken. dan zijn we er al. maar alle donaties zijn uiteraard welkom. Ik dank u voor uw tijd.

Deel deze aktie op uw social media

(Dit is een zelfstandige aktie. Wanneer de aktie een succes is gebleken zal ik de juiste mensen contacteren om alles officieël te maken en eventueel een fonds op te richten om meerdere mensen in zo een zelfde situatie te kunnen helpen met meerdere soortgelijke akties. Dit is dan ook het uiteindelijke doel!!)

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.