Help us to beat ALS

Help us to beat ALS | Geld inzamelen
 
 

Beste lezer, 

Op 28 juni 2018 kreeg één van mijn beste vrienden, Chris de Heij, te horen dat hij is getroffen door de dodelijke spierziekte ALS. Een jaar later was hij nog in staat om op eigen kracht en doorzettingsvermogen zelf de Mont Ventoux op te lopen. Maar nu nog eens slechts 2 jaar verder zit hij inmiddels gebonden aan zijn rolstoel; de spierfuncties in handen, armen, benen werken niet meer, zijn longcapaciteit is afgenomen naar slechts 60%, de kracht in het praten verminderd….

Maar Chris is niet het type van berusting en wil nog zoveel mogelijk geld ophalen om wetenschappelijk onderzoek te doen tegen deze slopende ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Dit doet hij niet alleen. Om hem te helpen gaan we op 11 september 2021 met een team van 39 familieleden en vrienden meedoen aan de ‘Tour du ALS!*’

De teamleden zijn bijna allemaal Reeuwijkers en dat zijn ook nog eens allemaal mensen die zelf ook al jarenlang als vrijwilliger actief zijn in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Maar deze slopende ziekte blijft helaas niet beperkt tot onze gemeentegrenzen. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. Van 1 op de 300 mensen die overlijden is ALS de doodsoorzaak.  

Wij willen dan ook graag als team een beroep doen op u om ons te steunen in de strijd tegen ALS. Elk bedrag, klein of groot, is welkom, want elke stap is er één richting een medicijn tegen deze genadeloze ziekte. Het is mogelijk om ons team te sponsoren op https://www.tourduals.nl/team/hope-against-als-2. Maar uiteraard kunt u mij ook individueel steunen (https://www.tourduals.nl/actie/jos-benschop).
Elke euro gaat rechtstreeks door naar de stichting voor onderzoek in de strijd tegen deze slopende en dodelijke ziekte. Uw bijdrage is onze hoop! Help us to beat ALS! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.