HELP TRISTAN ZIJN SPRAAK TE VINDEN.

HELP TRISTAN ZIJN SPRAAK TE VINDEN. | Geld inzamelen
 
 

Tristan is Tristan, een heerlijk kereltje die in april 2022 zijn 4e verjaardag viert.

Het is de vreugde van elke ouder om hun kind papa/mama te horen zeggen, nieuwe woorden te horen, samen kinderliedjes te zingen, te horen communiceren met vriendjes en hun gevoelens in woorden uit te drukken.

Deze vreugde met ons ventje, ondanks de talloze gelukkige momenten, hebben wij nog niet meegemaakt.

Bij zijn geboorte lag Tristan in stuitligging waardoor hij door middel van een keizersnede ter wereld is gekomen. Tristans ontwikkeling verliep voorspoedig maar na zijn 1ste stagneerde dat en kwamen wij in een moeilijke periode terecht. Tristan zijn spraak- en taalontwikkeling kwam niet op gang. Het was voor ons een complete verrassing dat hij van nauwelijks kruipen al op zijn eerste verjaardag ging lopen, maar op het gebied van praten achter bleef bij zijn leeftijdsgenootjes. Desondanks wist hij met gebaren wel aan te geven wat hij wilde. Het is dan ook een prachtig geschenk dat Tristan aan ons is toevertrouwd!

Dolfijntherapie kan bijdragen aan een fundamentele vooruitgang en wij als zijn ouders gunnen Tristan alle ontwikkelingsmogelijkheden.

Dolfijntherapie is een ondersteunende therapie voor kinderen met een beperking, achterstand en/of speciale behoeftes. Bij deze therapie staat de interactie tussen het kind en de therapeut, samen met speciaal daarvoor getrainde dolfijnen, centraal. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat dolfijnen kinderen stimuleren zich verder te ontwikkelen en dat kinderen tot vier keer zo snel leren wanneer ze therapie volgden die gecombineerd word met interactie met dolfijnen. De ervaringen en resultaten van therapie van het Curaçao Dolphin Therapy & Research Centre (CTDC) zijn erg bemoedigend alhoewel succes niet is gegarandeerd. Wij hebben veel ervaringen van mensen die deze therapie hebben gevolgd met hun kinderen gelezen en die zijn erg enthousiast.

Met de dolfijntherapie willen we voor Tristan bereiken:
• Spierversterking en ontwikkeling van zijn fijne motoriek
• Spraak- en taal totstandkoming

Er zijn verschillende stichtingen waar wij ons kunnen aansluiten om voor Tristan Dolfijntherapie aan te vragen, maar voor allemaal gelden lange wachtlijsten en lang niet alle kinderen kunnen deze therapie via een stichting volgen. Simpelweg om dat het te lang duurt voor ze in aanmerking komen en de fase waarin succes geboekt kan worden, namelijk wanneer ze nog volop in ontwikkeling zijn. Het CDTC biedt kinderen en hun families de mogelijkheid tot het volgen van een uniek therapieprogramma. Naast training, onderkomen en verzorging van de dolfijnen zijn speciaal opgeleide trainers en therapeuten noodzakelijk om de therapie tot een succes te maken. Je kunt ze buiten een stichting om ook benaderen maar dan maak men geen gebruik van een stichting.

Dit alles maakt de therapie helaas zeer kostbaar. En daarom vragen we, i.p.v. een verjaardagscadeau, een bijdrage om dit haalbaar te maken.

Tot slot; voel je alsjeblieft niet verplicht om te doneren, jullie aanwezigheid op zijn feestje en samen vieren dat hij een jaartje ouder wordt is het voornaamste!

Dank jullie allemaal!!!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 3.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.