Geld inzamelen | Help Timothy genezen
 
 

Help Timothy genezen

Donatie voor zieke Timothy

Hallo allemaal, neem alstublieft even de tijd om dit te lezen.

Dit is Timothy.

Timothy is op 25 oktober jl. 7 jaar geworden en tot voor 3 maanden geleden was Timothy een, naar wat ze in de volksmond zeggen, gezonde Hollandse jongen.
Hij gaat naar school, hij voetbalt en hij weet zo ontzettend veel van dieren dat hij de dierenverzorger in de Gaia Zoo nog wat kan leren, kortom een grappige, vrolijke en energieke knul.

3 Maanden geleden begon Timothy’s oog een beetje raar te doen en wij gingen met hem naar de oogarts. Deze vertrouwde het niet helemaal en stuurde ons naar het ziekenhuis.
Hier moest hij blijven om de dag erna een MRI-scan te krijgen.
Op de MRI-scan was duidelijk iets in zijn hersenen te zien wat er niet hoorde en met spoed werd hij met de ambulance naar de Amaliakliniek in Nijmegen overgebracht waar wij om 9.00 ’s avonds de vreselijke diagnose hoorden.

Timothy heeft een Ponsglioom.

Dit is een tumor in de hersenstam, kortweg DIPG. Deze tumor komt maar zelden voor en hoofdzakelijk bij kinderen tussen de leeftijd van 6 tot 9 jaar, en is niet te opereren.
Door deze tumor zullen steeds meer lichaamsfuncties uitvallen. Nu blijft zijn rechteroog naar binnen staan, zijn expressie aan de rechterkant van zijn gezicht is minder. Timothy’s linkerarm is bijna verlamd en zijn linkerbeen doet het ook niet meer goed, waardoor hij moeilijker kan lopen.
Hij heeft een sessie van bestraling gehad en de tumor is iets geslonken en gestopt met groeien. Wanneer de tumor weer actief wordt zullen steeds meer zenuwen afgekneld worden en zijn lichaamsfuncties zullen uitvallen. Hij zal dit allemaal bewust meemaken omdat zijn denkvermogen gezond blijft en volledig blijft functioneren.

De enige behandelingen die ze hier in Nederland en de rest van Europa kunnen geven, zijn levensverlengend en niet genezend. De kinderen met deze vorm van kanker overlijden bijna altijd binnen 1 jaar na de diagnose.
We kregen het advies om zoveel mogelijk te genieten van de tijd die wij nog samen hebben.

Je leest en ziet wel eens in de media over ouders met een ziek of stervend kind. Je vindt het verschrikkelijk voor het kind en die ouders, zegt een stil gebed en heel diep in je hart hoop je dan dat het jouw kind nooit overkomt. Dan overkomt het jouw kind en je wereld stort in.

Wij, en veel andere mensen, zijn het internet opgegaan, en hebben wereldwijd gezocht naar een behandeling die wel genezend zou kunnen zijn. Zo zijn we in Monterry, Mexico terecht gekomen.
Wij hebben contact gezocht met de ouders van kinderen met dezelfde diagnose die deze behandeling volgen en hoorden dat hier wel positieve resultaten zijn geboekt. In deze kliniek doen de artsen al jaren onderzoek naar DIPG en met hun behandelmethode zijn al enkele kinderen genezen en bij sommige andere kinderen vertonen de kankercellen geen of bijna geen activiteit meer. De behandeling is specifiek gericht op de patiëntjes zelf en wordt waar nodig aangepast.

Toch een sprankje hoop voor Timothy en voor ons, in Mexico maakt hij een kleine kans op genezing terwijl hij hier opgegeven is.

Timothy begrijpt hoe zeldzaam zijn ziekte is en dat ze hem maar heel misschien kunnen genezen in Mexico. Toch wil hij heel graag gaan en alles doen wat de dokters zeggen, zodat hij misschien weer zal kunnen rennen, voetballen en hele dagen naar school kan gaan.

Voor deze behandelmethode is heel veel geld nodig, maar de kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering.
Hiervoor vragen wij u allemaal om hulp.

En heel misschien kunnen wij dan onze Timothy, die laatst nog vertelde dat hij blij was dat zijn beste vriendje niet ziek was maar hij, omdat hij daar anders zo verdrietig om zou zijn, zien opgroeien en dierenarts worden (of dierenverzorger bij de Gaia Zoo).

Deel deze pagina zo vaak en zo veel mogelijk en doneer wat u kunt en wilt missen.

Alvast dank je wel namens Timothy en ons.
Groetjes Desiree en Roel.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.


 

Laat een reactie achter

1181 donaties
€ 32.081,00
Doel: € 250.000,00
12%