Help Stichting Hamiëd aan nieuwe ziekenhuisbedden | Geld inzamelen
 
 

Help Stichting Hamiëd aan nieuwe ziekenhuisbedden

In het kader van Caribbean Healthcare Maand wordt geld ingezameld voor Stichting Hamiëd

Vanuit Asosiashon Mediko di Antias wordt de ‘Caribbean Healthcare Maand’ georganiseerd. Een initiatief om bewustzijn te creëren voor verschillende Non-Profit organisaties binnen de gezondheidszorg op de zes Nederlands Caribische eilanden. Tevens willen wij middelen inzamelen voor één van deze instanties.

Dit jaar hebben wij gekozen voor Stichting Hamiëd. Deze bestaat uit twee verpleeghuizen en een hospice en biedt zowel chronische ouderenzorg als palliatieve zorg aan patiënten. Deze actie is speciaal gericht op deze laatste groep die palliatieve zorg ontvangt. 

Waarom kiezen wij voor stichting Hamiëd? Al jaren levert de stichting zorg aan één van de meest kwetsbare groepen in de samenleving, namelijk patiënten in de laatste levensfase. Niet alleen leveren zij zorg op een kwalitatief hoog niveau, maar doen ze dat nog eens met zeer beperkte inkomsten. Zo krijgen zij 85 gulden ( +- 40 EURO) per dag per patiënt. Ter vergelijking de situatie voor terminale zorg in Nederland: in sommige gevallen moeten patiënten dit bedrag alleen al aan verblijfskosten betalen (hier bovenop komen dus additionele kosten). De overige kosten voor de zorg zelf, die veel hoger zijn, worden geheel vergoed vanuit de basisverzerkering die alle inwoners in Nederland hebben.

Vanwege de lage inkomsten heeft Hamiëd zich over de laatste jaren helaas geen grote investeringen kunnen permitteren. Op dit moment is er voornamelijk een behoefte aan ziekenhuisbedden voor de hospice van Hamiëd. Om deze reden willen wij de stichting hierbij een handje helpen. Ons streefdoel is een groot bedrag, de reden hiervoor is dat er namelijk nu 10 ziekenhuisbedden nodig zijn, à €500 per stuk. Daarnaast moeten wij ook rekening houden met de transportkosten.

Wij hopen op uw bijdrage te kunnen rekenen om dit doel te behalen. Alvast bedankt! 

Liefs,

Namens de lezingcommissie van Asosiashon Mediko di AntiasEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

53 donaties
€ 1.790,00
Doel: € 6.000,00
29%