Help Sofie, Yasin en Serhat naar huis! | Geld inzamelen
 
 

Help Sofie, Yasin en Serhat naar huis!

Ontvoerde Sofie, Yasin en Serhat thuis krijgen via rechtszaak

Scroll down for English

------------------------------------------------------------------------------------------------
Doneer je liever via creditcard, dan verwijzen we je door naar:
https://www.gofundme.com/kinderontvoering-sofie-yasin-serhat
------------------------------------------------------------------------------------------------

Sinds Maart 2018 zijn Sofie (5 jaar), Yasin (4 jaar) en Serhat (2 jaar) ontvoerd door hun vader naar Oost Turkije. Hun moeder, Sanne, wilde niet dat de kinderen meegingen naar Turkije, maar de vader dwong haar hiertoe door haar te mishandelen en te bedreigen. Sanne mist haar kinderen vreselijk en doet er alles aan om de kinderen terug naar huis te halen. Het is bekend waar de vader en de kinderen zijn, maar Sanne kreeg ze vorige zomer niet mee naar huis, hoewel dit wel de afspraak was. Ook heeft vader het spaargeld van Sanne en de kinderen buitgemaakt.

Sofie Yasin en Serhat missen hun mama en willen graag terug naar Nederland, maar hun vader laat dit niet toe. De kinderen zijn geïsoleerd, gaan niet naar school en zien nauwelijks andere mensen. Vader laat de kinderen uren alleen thuis, terwijl ze nog maar 2, 3 en 5 jaar oud zijn. Ook is het is onveilig in Oost Turkije.

Sofie, Yasin en Serhat moeten dus zo snel mogelijk terug naar Nederland, maar de rechtzaak kan wel twee jaar duren en is erg duur. Naast juridische kosten heeft Sanne ook kosten voor reizen naar Turkije en verblijf in Turkije. Voor de rechtzaak is het het beste als Sanne bij alle zittingen van de rechtbank in Oost-Turkije aanwezig is. Sanne probeert de rechtbank ervan te overtuigen dat ze tijdens de looptijd van de rechtzaak voor de kinderen mag zorgen, met ze op vakantie mag (in Turkije) of ze op mag zoeken. Ook is het mogelijk dat de rechter beslist dat Sanne de kinderen tijdens de rechtzaak vast toegewezen krijgt, maar dat ze Turkije niet mogen verlaten tot de rechtzaak is afgelopen. In dat geval komt Sanne zonder inkomen in Turkije te zitten.

Naast alle onzekerheid over de uitkomst van de rechtzaak en het lot van haar kinderen, heeft Sanne dus ook grote zorgen over de kosten.

Met jouw bijdrage neem je Sanne's zorgen een beetje weg. Je bijdrage helpt om de kinderen terug naar Nederland te brengen waar ze een vrije, blije en kansrijke toekomst tegemoet gaan. Ook geef je Sanne, Sofie, Yasin en Serhat de mogelijkheid tijdens de rechtzaak samen tijd door te brengen.

Heel erg bedankt voor je hulp! Elke bijdrage is enorm welkom.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Do you rather donate by creditcard, please follow this link:
https://www.gofundme.com/kinderontvoering-sofie-yasin-serhat
------------------------------------------------------------------------------------------------

Since March 2018 Sofie (5 years), Yasin (4 years) and Serhat (2 years) have been abducted by their father to Eastern-Turkey. Their mother, Sanne, did not want the children to leave to Turkey, but the father forced her using violence and threats. Sanne misses her children terribly and does anything she can to bring them back home. It is known where the father and the children are, but Sanne could not take the children with her last summer, although this was agreed in advance. Also the father transferred the savings from the mother and the children to his bank account.

Sofie Yasin and Serhat miss their mother a lot and want to return to the Netherlands, but their father does not allow this. The children are isolated, do not go to school and hardly see other people. Father leaves the children alone for hours, although they are only 2, 3 and 5 years old. Also Eastern Turkey is not safe.

Sofie, Yasin and Serhat need to return to the Netherlands as soon as possible, but the lawsuit may take up to two years and is very expensive. Next to costs for lawyers, Sanne also has costs for travels to Turkey. It is best for the case if Sanne attends all hearings in Eastern Turkey. Sanne tries to convince the court to be let her take care of the children during the case, or allow her to take the children on holiday (in Turkey), or at least visit them. There is a possibility that the judge will decide to hand over the children to Sanne for the duration of the lawsuit, but that they can not leave Turkey. In that case Sanne will be stuck in Turkey without an income.

Next to all uncertainties about the outcome of the lawsuit and the faith of the children, Sanne also has large financial worries.

With your donation you can take away a bit of Sanne's worries. Your donation helps to bring the children back to Holland, where they will have a free, bright future full of opportunities. Also you give Sanne, Sofie, Yasin en Serhat the opportunity to spend time together for the duration of the lawsuit.

Thank you very much for your help! Every donation is welcome.

Team SoyaSerha
26-07-2019

26-7-2019

Hallo iedereen,

Na lange tijd een update over de situatie rond de kinderen. Helaas zijn ze nog steeds bij hun vader in Turkije. De zomer is inmiddels begonnen en dat betekent dat de kinderen sinds Juni in huis zijn en niet naar de creche gaan. Wel is er is familie in huis en dus hebben de kinderen gelukkig wel sociale contacten.

Juridisch staat het er op papier best positief voor, alleen is er in Turkije vertraging in de voortgang, omdat de rechter overgeplaatst is naar een ...andere stad en de nieuwe rechter start pas in September. In Juni is er wel een zitting geweest maar wilde de 'oude' rechter niets meer beslissen, zelfs niet over de omgang van mij met de kinderen in de tussentijd. Het was sowieso een rare toestand, want de zitting werd ook nog een week verplaatst terwijl ik al in Turkije was. Al met al was het een grote teleurstelling en je vertrouwen in de besluitvaardigheid van de rechters krijgt dan echt wel een knauw.

Maar ik heb wel de kinderen twee middagen bij me gehad in het hotel zonder de vader erbij. Dat was voor het eerst dat ik ze echt even voor mezelf had en heel erg fijn. Ze zijn nog steeds allemaal erg blij om me te zien en we genieten dan van die spaarzame uurtjes samen. Omdat er nu geen rechter is, de rechtbank zomervakantie houdt en de vader niet meewerkt, is het nagenoeg onmogelijk om de kinderen nu op te zoeken. We zijn wel bezig met de juristen om te kijken of er in de zomer nog iets mogelijk is. Geduld is het devies en maar hopen dat het uiteindelijk goed komt.


Team SoyaSerha
28-04-2019

Lieve mensen,

Bedankt allemaal voor alle donaties en reacties, ook naar aanleiding van de tv-uitzending van afgelopen week. Sanne haalt heel veel steun uit de lieve berichtjes, het maakt haar elke dag een beetje sterker en veerkrachtiger.

Veel mensen zijn benieuwd hoe het videobellen verloopt (De Turkse rechter heeft in Februari bepaald dat Sanne dagelijks mag videobellen met de kinderen). Dat gaat goed, ze haalt er alles uit wat er in zit: Ze lezen boekjes, zingen liedjes, spelen en knutselen; samen op afstand. Zo zien ze elkaar in ieder geval weer elke dag.

Op 9 April heeft Sanne de kinderen weer een uurtje of twee in het echt kunnen zien, in Agri, Turkije, na de zitting. Dit heeft hen ook erg goed gedaan.

Op naar de volgende zitting.


Team SoyaSerha
31-03-2019

Een ongeloofelijke 1e week

Wat is het spannend geweest om deze crowdfunding op te zetten. Op het moment dat de startknop wordt ingedrukt is er geen weg meer terug en is de geest uit de fles. Maar de spanning maakt snel plaats voor blije verbazing: Wat een hartverwarmende reacties! Elke donatie voelt als een grote knuffel, en alle donaties samen alsof we worden gedragen.


Binnen een week is meer dan 1/3 van het doel al behaald. Het is ongelofelijk dat er zo snel zo veel hulp is gekomen.
We willen iedereen bedanken voor de financiële steun in de rug, de mentale steun in het hoofd en de warmte in het hart.
Nu de financiële zorgen voor een deel zijn weggenomen, kan Sanne zich volledig richten op de eerstvolgende zitting van de rechtbank in Turkije.

Ondertussen gaan we door met de campagne om uiteindelijk het hele doel te bereiken. En lieve berichtjes zijn zowieso altijd welkom! 
Wordt vervolgd...

Team SoyaSerha 

Laat een reactie achter

491 donaties
€ 18.575,00
Doel: € 25.000,00
74%