Help Semmy | Geld inzamelen
 
 

Help Semmy

Hulp gevraagd voor de medicijnen van mijn moeder haar grote liefde

Beste lezer,

Mijn naam is Robin van Leeuwen en ik ben 26 jaar. Ik ben een student die in Culemborg op kamers woont en elke maand een maximale lening heeft om te kunnen studeren. Echter gaat het niet over mij, ik schrijf dit in de hoop dat er mensen zijn die mijn moeder en haar hondje kunnen helpen.

Mijn moeder is 56 jaar en heeft vele gezondheidsproblemen die er voor zorgen dat ze niet mobiel is en elke dag met veel problemen en pijn rondloopt. Om nog enigszins mobiel te zijn buitens huis heeft ze een scootmobiel waarmee ze boodschappen kan doen en met Semmy naar buiten kan.

Ik ben haar enige kind, maar helaas niet vaak in de buurt. De grote liefde en zorg van mijn moeder gaat uit naar Semmy, haar hond. Ze heeft werkelijk waar alles voor Semmy over, ook al gaat het ten kosten van haar eigen welzijn. Semmy is ondertussen 7 jaar oud, maar toen ze drie was werd vastgesteld door de dierenarts dat ze een allergie had. Waarvoor precies was niet vast te stellen, maar het zorgt ervoor dat Semmy daardoor huidproblemen kreeg in de vorm van bultjes die groeien en jeuken. Semmy krabt en bijt zich dus kapot wanneer er niemand op haar let. Het is redelijk te behandelen maar daarvoor moet mijn moeder Semmy 3x per dag met speciale zalf insmeren en 1x per vier dagen met speciale shampoo gewassen worden. En dan ook nog de regelmatige dierenartsbezoeken en antibiotica die daarbij komt kijken, waarbij alles flinke kosten met zich meebrengt.

Was dit nou alles, dan waren de kosten nog wel te overzien. Maar ruim drie jaar geleden, toen Semmy vier was, toen mijn moeder naar de dierenarts voor de eerder genoemde antibiotica en controle ging, viel het de dierenarts op dat Semmy haar buik opgezet was en haar huid erg dun. Hierop vermoedde de dierenarts een hormoon ziekte en vroeg mijn moeder om drie dagen lang haar ochtend plas op te vangen om te kunnen testen. De week erna kregen mijn moeder en ik de uitslag en dat sloeg in als een bom voor beide. Mijn moeder begon te huilen en ik wist zelf ook niet meer waar ik het moest zoeken. Het bleek dat Semmy ‘het syndroom van Cushing’ heeft.

Cushing betekend kort gezegd dat Semmy te veel Cortisol produceert, normaal gesproken een hormoon wat helpt je te laten reageren op stress. Het hormoon wordt geproduceerd in de bijnieren, dit wordt aangestuurd door een ander hormoon ACTH, wat wordt geproduceerd in de hypofyse. De hypofyse ligt onder aan de hersenen. Het syndroom wordt veroorzaakt door een tumor in deze hypofyse. Het probleem hiervan is, dat cortisol een belangrijke rol speelt bij de stofwisseling en invloed heeft op de eiwit-, koolhydraat- en vetstofwisseling. De langdurige blootstelling aan een te hoog cortisolgehalte is schadelijk voor de organen op termijn.

Nadat mijn moeder en ik een beetje bijgekomen waren, vertelde de dierenarts dat dit syndroom te behandelen is met een bepaald medicijn wat speciaal gemaakt moet worden op basis van de hond in kwestie. De dierenarts vertelde niet wat de kosten zouden zijn elke maand en dat er ook maar één medicijn is. Het bleek duur te zijn, maar als mijn moeder het niet zou doen dan zou Semmy binnen een jaar dood zijn. En het jaar in kwestie zou ook een hel zijn voor Semmy en indirect dus ook voor iedereen die van Semmy houdt. Mijn moeder is per maand minimaal 150 euro kwijt aan alleen al de medicijnen voor Cushing. De medicijnen van de eerder genoemde allergie of andere dierenkosten zijn daarbij niet eens bijgerekend.

Mijn moeder is het gevecht aangegaan, maar na al deze tijd is de spaarpot leeg. Ikzelf probeer te helpen zover ik kan alleen ben ook gebonden aan de studentenlening die ik heb en kan zelf eigenlijk niks bijdragen. De enige optie is om Semmy dan te laten inslapen, alleen hier moeten wij niet aan denken. Semmy is niet alleen een huisdier, het is een vriendin, een zusje een maatje die je niet wil en kan missen.

Semmy is gewoon nog zo levendig en blij en vooral zo ontzettend lief. Mijn moeder gaat elke dag met Semmy naar het park. Met de medicijnen merk je gewoon weinig van de ziekte die ze heeft en leeft ze een mooi leven. Alleen financieel kunnen wij haar dat niet meer bieden.

Wie wil ons helpen op Semmy nog een paar mooie jaren te geven en ook mijn moeder en mij een paar mooie jaren met onze beste vriendin.

 

Robin van Leeuwen

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.