Help Rani haar Familie te vinden

Help Rani haar Familie te vinden | Geld inzamelen
 
 
We geven Rani de kans om haar Echte Familie in India te gaan zoeken.

Mijn naam is John en ben inmiddels 15 jaar getrouwd met Rani en samen hebben we twee prachtige dochters. Wie Rani kent zal niet meteen zien dat ze een tamelijk heftig verhaal met zich meedraagt, een verhaal waaraan nooit een einde lijkt te komen. Nu 38 jaar na haar geboorte wil ik haar graag datgene geven waar ieder mens recht op heeft, haar echte familie leren kennen.

Rani’s geschiedenis: Het begint ergens in het begin van de jaren 80 in een plaats Tinsukia in de Indiaase Provincie Assam. Vervolgens is ze via via Terecht gekomen in het kindertehuis van Moeder Theresa in Calcutta. Vanaf daar is ze dan als twee- of drie jarig kind middels Adoptie in handen gekomen van een Belgisch gezin waar ze een bijzonder heftige periode heeft meegemaakt. Haar Ervaringen waren zo zwaar dat ze nu pas na 38 jaar in staat is om met professionele hulp te werken haar de verwerking hiervan.

Sinds wij elkaar kennen zijn we vrijwel continue met haar zaak bezig geweest, niet in de laatste plaats omdat het erg onduidelijk is welke documenten de juiste informatie bevatten. Helaas is in 2014 een groot deel van ons werk door brand in ons huis verloren gegaan en hebben we de zaak verder moeten laten rusten.

Echter, namate Rani vooruit gaat met haar verwerking komt ook de vraag omtrent haar afkomst steeds meer naar boven en willen we er graag voor zorgen dat ze misschien toch nog in staat is om wat van haar roots terug te vinden. Aangezien haar Indiaase ouders waarschijnlijk al ver in de 60 zijn is het nu de tijd om iets te ondernemen voordat het te laat is.

We weten dat het niet onmogelijk is om haar wens te laten uitkomen maar dat we daarvoor ter plaatse moeten zijn. Bovendien is het haar kans om voor het eerst in haar leven echt kennis te maken met haar eigen cultuur en leren begrijpen wie ze is. Rani is nooit meer terug geweest naar India omdat daarvoor nooit middelen zijn geweest.

Het project: Het plan is nu om met een kleine expeditie van 4 of 5 personen vanuit Nederland een video-registratie te maken van haar tocht naar het verleden en te proberen in kontakt te komen met familieleden in India. Daarvoor zal het team ter plaatse worden uitgebreid met een Chauffeur die naast de lokale taal ook het Engels machtig is zodat we kunnen communiceren.

De zoektocht zal beginnen bij de vestiging van de Missionaries Of Charity in Calcutta van waaruit Ranis adoptie heeft plaatsgevonden. Al naar gelang de informatie die we daar krijgen zal de reis worden voortgezet richting de provincie Assam en tot slot naar Tinsukia. Inmiddels is duidelijk dat het geen reis kan worden van enkele dagen, de molens in India draaien langzaam en er zal de nodige overredingskracht voor nodig zijn om aan alle informatie te komen.
Bovendien moet er worden samengewerkt met een DNA laboratorium om zeker te zijn van eventuele familiebanden. Verder zal minimaal 1 van de expeditieleden deskundig zijn op het gebied van traumabegeleiding.

Het is voor Rani tot heden een zware reis geweest maar dat heeft haar er nooit van weerhouden om met haar gitaar vreugde te brengen tijdens talloze non-profit- en sociale projecten. Het is nu tijd dat ze zelf de aandacht krijgt die haar verhaal verdient. Wilt u helpen ervoor te zorgen dat dit het mooiste project van haar leven word?

Luister naar haar zelfgeschreven lied: "Mama waar ben jij?”

soundcloud.com/johnny-blooser/mamma-waar-ben-jijEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 20.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.