Help Ramesh aan been prothesen!

Help Ramesh aan been prothesen! | Geld inzamelen
 
 

Help Ramesh aan been prothesen!

Beste mensen,

Wij zijn Stichting SHAS en helpen en steunen hulpbehoevende mensen overal in de wereld. Wij doen al heel veel, maar uw hulp en steun is ook heel belangrijk! Vandaag vragen wij uw hulp voor de heer Ramesh in Suriname. Hij is door suikerziekte diabeet geworden, daardoor heeft hij eerst zijn rechterbeen en inmiddels ook zijn linkerbeen verloren. Vandaag de dag heeft hij heel veel moeite om voor zichzelf te zorgen, het is heel moeilijk om dagelijks te leven met allerlei beperkingen. Doordat hij beide benen mist, is hij niet mobiel, hij kan bijna niets doen zonder hulp, wat dagelijks voor veel mensen iets vanzelfsprekend is, is voor deze goede man een hele grote en moeilijke opgave. Hij woont met zijn moeder die zelf ook hulpbehoevend is, zij doet haar best, maar kan ook niet alles voor hem doen. Ook financieel heeft Ramesh het best moeilijk. Er zijn diverse zaken waarmee wij hem willen helpen, steun voor het aankopen van medicatie, hij heeft een basiszorgverzekering van de overheid, maar niet alle kosten worden vergoed. Daarnaast is de kwaliteit van de medische zorg in Suriname sowiezo niet al te best. Hij heeft dagelijks insuline nodig en dat is heel duur! Ook dat moet hij vaak zelf kopen, hij ontvangt ook een financiële voorziening van de overheid, maar dat is heel weinig. Alle hulp en steun, in welke vorm dan ook, is van harte welkom!

Sterke wil! Ramesh is niet iemand die snel opgeeft, hij heeft een sterke wil en wil daarom ook graag iets doen, het liefst weer mobiel zijn en werken, dat is zijn grootste wens! Hij is eerder vrachtwagen chauffeur geweest, maar dat werk kan hij niet meer doen. En u begrijpt dat het heel moeilijk is om te werken bij een bedrijf of instantie als je niet mobiel bent. Ramesh is wel goed opgeleid en is lasser en bankwerker, elke keer verteld hij hoe graag hij weer aan de slag wil, het liefst zou hij een mooie werkplaats willen en dan ook weer kunnen lassen en bankwerken. Ook zou hij graag weer vrachtwagen chaffeur willen zijn, maar dat is afhankelijk van veel factoren. Wij hebben nagedacht hoe wij hem het beste zouden kunnen helpen, na lang zoeken en overwegen hebben wij besloten om deze actie voor hem op te zetten. Deze actie hebben wij ook opgezet met zijn toestemming. Alle foto's en video's zijn ook met zijn toestemming op deze website geplaatst.

Prothesen. Wij als Stichting SHAS helpen en steunen Ramesh al een tijdje, maar wij proberen ook zijn wens te vervullen om weer te kunnen lopen. Na wat onderzoek en adviezen zijn wij tot de conclusie gekomen dat als Ramesh weer wil kunnen lopen en werken, dat het beste kan met een prothese voor zijn beide benen. Daarom willen wij prothesen aan hem doneren. De prothesen moeten besteld worden en zijn best duur. Wij zullen proberen het benodigde bedrag zo snel mogelijk beschikbaar te hebben om de prothesen ook snel te kunnen bestellen, maar daarvoor hebben wij ook uw hulp nodig. 

Wij hebben daarom deze actie opgezet voor de heer Ramesh, zodat wij genoeg geld kunnen ophalen om de prothesen te kunnen bestellen. Hij heeft regelmatig financiële steun nodig, ook daarmee willen wij hem beter kunnen helpen. Wij doen een beroep op uw goedheid, welwillendheid en uw bijdrage is meer dan welkom! De heer Ramesh, zijn moeder en ook wij zullen u eeuwig dankbaar zijn. Dank u wel!😀

 

Roël Soeknandan
15-05-2021

Update 15 mei 2021: Gisteren langsgeweest bij de heer Ramesh. Hij was depressief, niet zo vrolijk en zei dat zijn situatie uitzichtloos is. Als er niets veranderd, zal hij misschien ook opgeven, het heeft geen zin meer om zo verder te leven zei hij, hij begon op gegeven moment ook te praten over zichzelf ophangen, de heer Ramesh heeft dus zelfmoord neigingen. Zijn moeder is de situatie ook al zat, zij hebben vaak ruzie met elkaar zegt ze, ook zij wil het liefst een "Eind maken" aan alles, als dit zo doorgaat en er geen verbetering komt, gaat ze misschien op een dag vergif innemen en een eind maken aan haar leven. Op zo'n leeftijd verdient ze dit niet, ze doet dag in dag uit heel veel voor haar zoon, maar ze heeft toch het idee dat hij en ook andere familieleden haar van alles de schuld geven. Er spelen ook wat familie problemen en ze kan het niet meer aan zegt ze.

Een sprankje hoop! Wij hebben heel veel gesproken met de heer Ramesh en nadat wij hem vertelden over de mogelijkheid dat hij met de prothesen misschien weer redelijk goed zal kunnen lopen, verscheen er een glinstering in zijn ogen en ook een glimlach op zijn gezicht, hij werd emotioneel en zei dat hij "God" en ons eeuwig dankbaar zal zijn als hij weer gaat kunnen lopen, al is het met behulp van prothesen! Ook veel gesproken met zijn moeder, uitgelegd dat zelfmoord geen oplossing voor het probleem is, na veel praten en uitleggen begreep zij bepaalde zaken beter, was ze weer gerustgesteld en kon ook weer een beetje lachen!😃

 


0 donaties
€ 0,00
Doel: € 25.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.