Help Prinses Beatrix Spierfonds schoolopdracht

Help Prinses Beatrix Spierfonds schoolopdracht | Geld inzamelen
 
 

Wij zijn Fleur, Lotte, Sara, Jozua, jordy en wij zitten in ons eerste jaar van de opleiding commerciële economie op de hogeschool Leiden. Voor school hebben wij de opdracht gekregen om geld op te halen voor een gekozen doel. Onze keuze voor ons goede doel is gevallen op het Prinses Beatrix Spierfonds. Wij moeten in een korte tijd, namelijk voor 21 Januari, zoveel mogelijk geld hebben opgehaald voor dat goede doel en dit doen wij dan ook graag. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar het Prinses Beatrix Spierfonds en vinden ons in hun missie en visie en willen hun daar graag in steunen met onze bijdrage.

 

Je hebt zo’n 600 spieren die je gebruikt voor alles: lachen, lopen, plassen, zoenen praten en ademen. Er zijn ruim 600 verschillende spierziekten bekend, waar in Nederland ongeveer 200.000 mensen aan lijden. Vrouwen, mannen, kinderen, baby’s, sporters, oma’s oftewel iedereen kan een spierziekte krijgen. Deze spierziekten zijn vaak erfelijk, meestal progressief soms dodelijk en altijd verlammend. 
Momenteel is een spierziekte meestal niet te genezen, maar wel te behandelen met een goede medische begeleiding.

 

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een Spierziekte. Het ultieme doel is om alle spierziektes de wereld uit te helpen. Het middel daarvoor is wetenschappelijk onderzoek.

Het spierfonds investeert zich daarom in onderzoek dat leidt tot het ontwikkelen van gerichte behadelingen, en in de ontwikkeling van onderzoeks talent. Met het wetenschappelijk onderzoek willen ze uiteindelijk medicijnen gaan ontwikkelen tegen bepaalde spierziektes en deze zo geneselijk maken. Tot slot zijn ze in 2020 gestart met gentherapie, hiermee worden een aantal onderzoekslijnen langdurig gesteund. 

Wij hebben al verschillende manier bedacht om geld op te halen voor dit goede doel, maar met de huidige ontwikkelingen van corona zijn diverse plannen niet meer uitvoerbaar zoals een sponsorloop. Daarom proberen wij via deze manier geld op te halen voor ons goede doel en een bijdrage te leveren aan de genezing van spierziektes. Wij zouden u heel erg dankbaar zijn voor uw steun en bijdrage aan dit goede doel. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.