Help plantenbieb met recyclen van oude materialen.

Help plantenbieb met recyclen van oude materialen. | Geld inzamelen
 
 

Mijn doel is om van oude materialen te herbruiken of te recycelen in nieuwe spullen als kadootjes voor jong en oud en mensen die weinig geld hebben om kadootjes te kopen.

Gooi oude kaarsen niet weg! Jiska kan ze goed gebruiken: 'Voor mensen die wel wat licht kunnen gebruiken'.

,,Van oude kaarsen maak ik weer nieuwe. Ik smelt het kaarsvet op mijn rommelzolder en giet het in een mal”, zegt Jiska. De gerecycelde kaars zet ze vervolgens in haar plantenbieb bij haar in de tuin. ,,Daar kunnen mensen de kaarsen voor een klein bedrag kopen. Ook breng ik ze langs bij mensen die in deze tijd wel wat licht kunnen gebruiken.”

Jiska zette in 2020 een oud metalen rekje met plantenstekjes neer in haar tuin. Ik had veel plantjes die ik aan anderen wilde geven, maar mensen durfden vanwege de lockdown niet in contact te komen. Toen heb ik dat rekje met stekjes buiten gezet. Mijn initiatief valt in de smaak. Veel mensen komen ruilen, kopen of doneren.

Voor de grap zette ik een keer een handgemaakte kaars naast de stekjes. Dat vonden mensen zo leuk, dat ik er kaarsen bij ben gaan maken.

Mijn acties worden gezien. ,,De scouting benaderde mij om moederdagpakketten te maken en bij basisschool de Fontein heb ik geholpen met een Tiny Forest van IVN in de wijk te planten. Het leuke is dat ik toen ik hier kwam wonen vijf jaar geleden ik nog niemand kende. Nu spreken mensen mij steeds aan.” En daar wordt ik dan weer vrolijk van. Wie oude kaarsen heeft kan ze neerzetten in de plantenbieb aan de Johan van Renessestraat 27 in Mijdrecht.

Ik zou graag meer mensen blij willen maken met mijn recycelde kadootjes voor jong en oud maar daar heb ik wel wat hulp bij nodig!

Help je mij mee om dit te realiseren?

Voor iedereen die mij helpt met doneren krijgt een groen kado voor terug! De inhoud hou ik geheim!🍀

Bedankt voor je donatie!

Groene groetjes,

Jiska

Plantenbieb in Mijdrecht & Creatieve MuisEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.