Help Peter zijn onschuld te bewijzen

Help Peter zijn onschuld te bewijzen | Geld inzamelen
 
 

Het verhaal van Peter,

Drie en een half jaar geleden kwam ik Peter tegen in de crisisopvang, dit is zijn verhaal.

Stel je voor; Je ligt lekker te slapen wanneer je midden in de nacht wakker wordt en ontdekt dat je slaapkamer vol rook staat.... Dit is wat Peter overkwam. Hij werd wakker in een brandend huis. Hij is naar beneden gerend en zag dat er brand was uitgebroken in de bijkeuken. In bijna blinde paniek is hij door de voordeur, die open stond, naar buiten gerend waar hij tot de ontdekking kwam dat hij in zijn onderbroek naar buiten was gerend en geen telefoon bij zich had om 112 te kunnen bellen. Hij is daarop terug in het brandende huis in gegaan om daar snel wat kleren aan te doen en zijn telefoon te pakken. Daarop is hij al 112 proberend te bellen naar de buren gegaan om hen te alarmeren. De buren waren inmiddels wakker geworden van de rook en hadden 112 gebeld. De brandweer was onderweg. Peter is toen met de buurjongen naar het begin van de oprit gelopen om de brandweer op te wachten toen ze twee enorme knallen (explosies)  achter hen hoorden en ze daarna de vlammen uit de woning zagen slaan.

Peter heeft toen het weekend in een politiecel door moeten brengen op verdenking van brandstichting. Na drie dagen van intensieve verhoren werd de zaak geseponeerd bij gebrek aan bewijs en werd hij onmiddelijk op vrije voeten gesteld. Zonder schoenen of jas en enkel met de kleding die hij nog had stond hij letterlijk op straat, dakloos.

Peter huurde zijn huis van een particuliere verhuurder en kwam niet in aanmerking voor een andere woning op korte termijn.

De verhuurder heeft toen een klaagschrift ingediend waardoor Peter opnieuw de gang naar de rechtbank moest maken. Op basis van een nogal suggestief rapport opgesteld door de verzekering van zijn verhuurder werd hij als verdachte van brandstichting aangemerkt. Hierop kwam er een nieuwe rechtszaak maar deze keer nam Peter een advocaat in de arm en vertrouwde op de Nederlandse rechtstaat.

Ondertussen zijn we drie jaar verder en helaas werd hij tijdens deze rechtszaak veroordeeld voor brandstichting. Niet alleen was Peter nu zijn huis en al zijn bezittingen kwijt maar was hij de afgelopen drie jaar ook nog eens thuisloos en moest hij het contact met zijn kinderen weer opnieuw opbouwen.
Tijdens de rechtszaak is er niet gekeken naar andere omstandigheden; zoals degene die hem naar het leven stond, hem een aantal keren met de dood heeft bedreigd (ook fysiek) en hier ook voor veroordeeld is geweest.

Vanzelfsprekend is Peter tegen deze uitspraak in beroep gegaan en volgt er nog een rechtszaak. Voor deze rechtszaak, het laatste hoger beroep en zijn laatste kans om zijn onschuld te bewijzen is een onderzoek nodig. Dit onderzoek is bedoeld om te kijken hoe iemand kan reageren op wat Peter is gebeurd, wakker worden in een brandend huis, en is nodig om een ander verloop van het laatste hoger beroep te krijgen. Dit onderzoek kost €6000,-. Geld wat Peter niet heeft en daarom willen wij je vragen geld te doneren zodat dit onderzoek door een onafhankelijk bureau kan worden uitgevoerd.

Voor medio December 2021 moet dit onderzoek worden aangevraagd.

Voor Peter zijn gevoel is hij vanaf het begin als schuldige aangezien. De wijkagent die als eerste aanwezig was bij de brand en tegen hem zei: "Toen ik het adres hoorde dacht ik al; het zal wel..." 

Ondanks dat er al ruim drie jaar een zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangt heeft Peter zijn leven inmiddels weer op orde. Hij woont samen met zijn vriendin en geniet dagelijks van in de tuin werken en mooie dingen bouwen.

Help jij mee zodat Peter zijn onschuld kan bewijzen en eindelijk, na bijna vier jaar weer normaal verder te kunnen met zijn leven.

Wij zijn je ontzettend dankbaar voor iedere hulp die we krijgen.

Vriendelijke groet
Peter en Joke (zijn vriendin)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 6.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.