Help paard Star revalideren!

Help paard Star revalideren! | Geld inzamelen
 
 

Hoi, ik ben Jill en ik ga in November en December naar Tenerife om te werken en te leren bij de Eco Horse and Animal Sanctuary. Momenteel heeft deze sanctuary een nieuw paard opgevangen. Dit paard genaamd Star heeft dringende hulp nodig! Daarom heb ik deze Go Fund Me actie opgezet om de sanctuary in Tenerife financieel te steunen met de revalidatie van Star.

De situatie van Star: Ze woonde in een klein afgezet stuk wat was afgerasterd met oude bed frames en scherpe randen. Ook had Star al enkele dagen geen eten gekregen voordat ze werd opgehaald door het Horse rescue team. Star kon niet lopen, maar had wel een droge zweetplek op haar rug van een zadel. Wat betekent dat ze recent nog was bereden. Meer over haar verhaal kan je zien door de QR-code te scannen of op de link te klikken. Deze video is Engelstalig.

Star is zeer mager, maar het echte probleem zit bij Star in haar benen en hoeven. Gelukkig waren de x-rays positief en is er akkoord van een veearts om met Star een revalidatie traject in te gaan.

Star heeft nog een lange weg te gaan, maar met een bedrag van 950 euro kan Star zes maanden worden voorzien van een passende revalidatie. Hierin zit haar eten, medicatie en de nodige bezoeken van de arts en de hoefsmid. Star krijgt alle tijd, liefde en aandacht om te revalideren bij Horse and Animal Rescue Tenerife. Via hun kanalen is het revalidatie proces van Star en zijn soortgenoten te volgen. Ook zal ik, Jill van de Klundert, in November af reizen om Star persoonlijk te ontmoeten en te helpen met haar revalidatie. Dan ontvangt Tenerife Horse Rescue ook het bij elkaar gespaarde bedrag! Dit proces is te volgen vanaf 11 november via de Instagram van Sprongsgewijs.

Elke euro helpt! Bedankt voor je inzet! Star en de rescue zullen je dankbaar zijn.

Jill van de Klundert
10-01-2023

Hoi iedereen,

Ondertussen ben ik weer terug in Nederland na een geweldige tijd bij Tenerife Horse Rescue. Ik heb afscheid genomen van Star en haar herstel zal verder te volgen zijn via de social-media kanelen van Tenerife Horse Rescue en natuurlijk op hun gelijknamige YouTube kanaal. Het blijft deze maand nog mogelijk om via deze doneeractie te doneren. Daarna zal deze advertentie gesloten worden.

Wil je de opvang en/of Star helpen op een andere manier? Dan kan je altijd naar me mailen via jillvdklundert@hotmailcom 


Bedankt voor jullie donatie en het bijdragen aan Star haar herstel!


Jill van de Klundert
12-12-2022

Een korte maar niet onbelangrijke update! Vandaag heb ik het huidige bedrag van 530 euro overgemaakt naar de bankrekening van Tenerife Horse Rescue! Nu kunnen ze al officieel aan de slag met dat gedeelte van het bedrag wat goed is om Star 3 á 4 maanden te laten revalideren. Met Star gaat het momenteel goed, maar ze heeft nogsteeds een lange weg te gaan om volledig pijn vrij door het leven te gaan. Gelukkig is ze hier in goede handen! 😀


Jill van de Klundert
23-11-2022

Als eerste wil ik iedereen bedanken voor het doneren aan deze actie. Het doet me goed om te zien dat zoveel mensen in actie zijn gekomen voor paard Star! Ik wil jullie daarom graag een update geven over hoe het met Star gaat en waar het gedoneerde geld aan besteed wordt.

Ten tweede: Het gaat goed met Star! Wonderbaarlijk maakt ze een hele snelle verbetering in haar revalidatie en hebben we deze weken een hoop nieuwe mijlpalen met haar behaald. Zo hebben we eindelijk alle vier de hoeven volledig kunnen bekappen. In het begin was het niet mogelijk om de achterhoeven te bekappen aangezien dit te veel pijn deed aan de voorhoeven. Nu zijn de voorhoeven zodanig verbeterd dat dit dus wel mogelijk was. Alle vier de hoeven zijn volledig bekapt en geholpen. Bij de voorhoeven heeft Star (hopelijk) een laatste paar hoefijzers gekregen om de teen te ondersteunen. Zodra deze er af mogen krijgt Star hoefschoenen! Deze hebben we gesponsord gekregen van Sonja van Cavallo Boots Europe! Nogmaals heel erg bedankt Sonja en Cavallo voor deze gulle donatie! 

Twee dagen na het bekappen werd het duidelijk dat Star een stuk beter kon lopen! Aangezien ze momenteel dus vrij kan bewegen mag ze sinds begin deze week weer terug in de kudde! Ook heeft ze gisteren haar eerste wandeling buiten de paddock gemaakt met enkele vrijwilligers. Dit resulteerde vanochtend op een heel vrolijk paard die naar het hek kwam aangedraaft! Oftewel: Star haar hoeven zijn zodanig aan het genezen dat ze zo goed als pijnvrij kan bewegen! Dit is dus een zeer snelle verbetering in korte tijd.

Wat nu? Met Star gaat het dus heel goed, maar dat betekent niet dat er dus geen kosten meer zijn in haar revalidatie traject. De komende tijd zal de veearts en de hoefsmid nog vaak op bezoek komen om haar te helpen in dit revalidatie proces. Ook krijgt ze nogsteeds suplementen en medicatie om haar te ondersteunen. Deze kosten blijven de komende tijd dus aanwezig. Ook mag ze nu weer wat meer gewicht gaan opbouwen, omdat haar hoeven dit eindelijk kunnen dragen. Dus ook zal een deel van het geld worden geïnvesteerd in voer en hooi. Ik ben daarom heel erg blij met het huidige bedrag die we samen hebben opgehaald! Met dit bedrag kan Tenerige Horse Rescue de komende drie maanden zorgeloos voor Star zorgen!

Nogmaals bedankt en ik blijf jullie de komende weken op de hoogte houden van Star haar proces! Deze is ook te volgen op mijn Instagram. Daar ben ik te vinden onder de naam @sprongsgewijs.

Veel liefs,

Jill en Star vanuit Tenerife!

22 donaties
€ 530,00
Doel: € 950,00
55%

Deze actie is gesloten.