Help onze vriendin aan een langer leven | Geld inzamelen
 
 

Help onze vriendin aan een langer leven


Wij zijn de vriendinnen van Wendy de Vogel-Janssen, levenslustige moeder (46 jaar). Samen met haar man Paul de Vogel hebben zij twee jonge jongens; Luuk (12jaar) en Tom (11 jaar).

Zij heeft nu uitgezaaide borstkanker in de botten. In Nederland zijn er weinig mogelijkheden op medisch gebied. Het enige wat ze wil is haar kinderen zien opgroeien en ze zo lang mogelijk zien hockeyen op HCR.

Geestelijk is ze heel sterk en erg gemotiveerd om alles aan te pakken. Er is nu een behandeling in Zwitserland bij dokter Spinedi om het immuunsysteem te versterken en zo de kankercellen aan te pakken.

Help Wendy en haar gezin met donatie!

Over Wendy haar ziekte en behandeling:

Dit is een kort verhaal over de geschiedenis van Wendy’s ziektebeeld.

Sinds de geboorte van haar beide kinderen is het mis gegaan. Ze heeft meerdere zware operaties gehad vanwege een scheurtje in het labrum van haar heup zelfs twee maal, dubbele liesbreukoperatie, hernia met tussenwervelschijf die weggesleten was en deze is vervangen door een cage en de onderste ruggenwervel l5 S1 is vastgezet.

Drie maanden later in 2018 ontdekte ze een knobbel in haar borst. Het bleek hormonale borstkanker te zijn. Ze zou er vroeg bij zijn, het was klein, een borst besparende operatie volgde en daarna volgde een serie bestralingen van 21 x. Chemo was niet nodig en dit heeft ze dan ook niet gedaan op advies van de artsen. 

Daarna kreeg ze hormoontherapie, maar haar lichaam reageerde hier niet goed op en was ze genoodzaakt te stoppen. Alles leek goed te gaan totdat ze rugklachten kreeg in december 2020. Het eerste waar ze aan dacht was dat de hernia weer terug was. Na vele onderzoeken bleek dat de kanker is teruggekeerd in al haar botten. Het enige wat ze volgens de Nederlandse oncoloog nu nog kunnen doen is hormoontherapie om de groei te stagneren. De vraag is alleen voor hoelang?

Deze hormoontherapie (letrozol) zal zij ook volgen, maar daarnaast wil zij er niet lijdzaam op toezien hoe het lichaam verder langzaam aftakelt en er alles aan doen om haar leven zo lang mogelijk te rekken. De kinderen hebben hun moeder nog ontzettend hard nodig.

April 2021: Paul en Wendy hebben veel gelezen, gepraat en gezocht en zijn uiteindelijk via een goede vriendin bij Clinica dr. Spinedi Orselina in Zwitserland terecht gekomen. Dokter Spinedi is een vooraanstaand arts en zij kunnen er mogelijk voor zorgen dat de kanker niet verder groeit en in sommige gevallen zelfs kleiner wordt of zelfs weg gaat, ook al is deze kans klein. Ieder extra jaar is nu in ieder geval meegenomen. Helaas worden deze kosten niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wij willen haar de mogelijkheid geven deze behandeling te doen, zodat ze nog mooie herinneringen met haar man en kinderen kan maken.

De behandeling duurt minimaal 2 weken intern in Zwitserland en de kosten hiervoor bedragen 15.000,=. Hoogswaarschijnlijk zal het niet bij 1 behandeling blijven en heeft ze nog medicijnen nodig welke per maand circa 500,= kosten en niet vergoed worden. Ons streefbedrag is 20.000,=. Alles wat meer is, is meegenomen!

De kosten voor de behandelingen en medicijnen zullen zij zelf voor hun rekening nemen maar wij vragen als vriendinnen van Wendy ook om uw hulp en donatie. We willen haar de mogelijkheid geven om alles uit het leven te halen, zodat ze nogmaals zo lang mogelijk bij haar kinderen en man kan zijn en mooie herinneringen kan maken.

Wij hopen oprecht dat u een bijdrage wilt leveren en wij zijn u bij voorbaat al heel dankbaar. Wij hopen ook dat u ons bericht deelt, zodat het bij zoveel mogelijk mensen terechtkomt.

Er telt maar een ding en dat is LEVEN

Wilma, Merlyn, Cynthia en Inge

wgj de vogel janssen
11-06-2021

Lieve vrienden, 

We zijn weer terug in Pijnacker. Heerlijk om weer bij mijn mannetjes te zijn. Voor nu voel ik me super. We gaan de behandeling in Nederland voortzetten. Maandag heb ik weer contact met de arts via Skype. Medicatie zullen ze me iedere keer toesturen.

Afgelopen donderdag zat ik meteen een halve dag in het ziekenhuis voor een ct-en petscan met bloedonderzoek. De resultaten hiervan krijgen we dinsdag. Dit blijft altijd een spannend moment. Hopelijk is het al wat gestagneerd zo niet verminderd. We gaan het zien!


wgj de vogel janssen
05-06-2021

Lieve mensen,

Het einde van mijn verblijf nadert nu snel de 15 dagen zitten er bijna op. Wat ben ik jullie dankbaar dat jullie dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Ik ben er nog lang niet maar ik voel me veel positiever en energieker sinds lange tijd. Nog steeds gebruik ik geen pijnstillers/morfine.

Thuis zal ik verder door de kliniek worden begeleid via Skype. Het recept voor de medicatie krijg ik mee en zal zonodig worden aangepast. De artsen en verzorgers in de kliniek zijn allemaal even lief voor me. Ik kan niets anders zeggen dat de verzorging hier super is. Ook het eten iedere dag wat anders gezond en super lekker. Ze blijven me hier keer op keer verrassen.

Nog een paar nachtjes en dan zie ik mijn mannetjes weer. Tot snel weer. Xx


wgj de vogel janssen
30-05-2021

De eerste week zit er bijna op. Het gaat met ups en downs. Het is een emotionele rollercoaster. Maar het positieve is dat ik geen pijnmedicatie meer gebruik en dat ik weer meer energie krijg. Ik kan weer een stuk wandelen zonder pijn. Dat zijn toch al belangrijke positieve punten. Iedere ochtend heb ik ongeveer 1.5 uur een gesprek met de arts zelfs in het weekend belt ze me vanaf thuis om te weten wat er veranderd is in de afgelopen 24 uur. Ze zijn super lief voor me en het eten is echt lekker. Daarnaast is het een prachtige locatie met fantastisch uitzicht en een heerlijk zonnetje. Hier probeer ik dan ook maar lekker van te genieten. Tot de volgende update :-)


wgj de vogel janssen
25-05-2021

Lieve mensen, 

Zondag zijn we aangekomen in Zwitserland. De reis ging voorspoedig geen problemen inzake covid gelukkig. Samen hebben we nog even een heerlijke avond gehad. Mooi weer en lekker gegeten. Gisterochtend heeft Paul mij om 9 uur bij de kliniek afgezet en is hij weer terug gereden naar Nederland. Ik heb de hele dag gesprekken gehad met de artsen ook vanochtend weer. Vanavond beginnen we met de eerste medicatie. Heel benieuwd wat ik ervan zal merken. Ik hoop dat de botpijn snel minder zal worden.  Tot snel weer. 


wgj de vogel janssen
21-05-2021

Lieve mensen, 

Het is zo bijzonder om al deze donaties en berichtjes te lezen. Ik voel me gesteund en extra gemotiveerd om deze weg in te slaan. Zondag vertrekken we naar Zwitserland en dan zal maandag de behandeling voor mij beginnen. Ik zal er 15 dagen blijven. We zijn heel benieuwd wat het met me gaat doen. Maar we komen er zeker positiever uit. Liefs Wendy 


wgj de vogel janssen
29-04-2021

Lieve mensen,

We zijn aangenaam verrast door alle postieve, lieve reacties en donaties. Uit de grond van mijn hart; heel hartelijk dank hiervoor! Uiteraard wil ik ook graag mijn lieve vriedinnen bedanken voor dit onverwachte initiatief!

De planning voor nu is dat de eerste behandeling start op 24mei. We moeten helaas nog even de Corona maatregelen afwachten, maar we verwachten 23mei richting Orselina-Zwitserland te gaan.

We gaan ervoor!

Wordt vervolgd!

Gr.

Wendy


 

Laat een reactie achter

419 donaties
€ 22.955,00
Doel: € 20.000,00
114% / 18 dagen te gaan