Help onze Ridggeback Indie van 1,5jr beter worden! | Geld inzamelen
 
 

Help onze Ridggeback Indie van 1,5jr beter worden!

Vanaf juli is Indie af en aan ziek en beter. We weten nog steeds niet wat het is

Onze blije ei moet beter worden

Indie is vanaf juli af en aan ziek. Het begon bij de spoedeisende hulp met een week opname en daarna nog een paar keer teruggeweest. Wat begon met overgeven, diarree wat bleek een parasiet en een bacterie, ook nog potentiele nierfalen, levershunt, (maar dat laatste twee was het niet) vocht in buik en een rataplan aan medicatie is Indie wonder boven wonder toch weer beter geworden. Hij was enorm afgevallen en te erg om aan te zien was hij toch weer de 6 kilo aangekomen. Met heel veel positieve affirmaties dat hij een sterke hond is en ook gewoon bij ons mag blijven. Indie is nog steeds niet hoe het hoort te zijn en valt steeds terug in zich niet goedvoelen: diarree, overgeven en afwezigheid en dus ook weer gewichtsverlies. Grote hoogten en diepe dalen zeg maar. 

3 weken geleden had hij ineens acute koorts, maar zijn waarden waren goed. Dus na wat medicatie was ie gelijk weer het mannetje.

Maar nu dit én we zijn ons doodgeschokken

Vannacht was hij weer aan het spoken en ineens liep er vanochtend bloed uit zijn achterste. Dat stopte niet meer en we zijn met haastige spoed weer naar de spoedkliniek gegaan waar we hem zojuist hebben achtergelaten voor verder onderzoek.

We hebben alles over voor ons beesie. Dat doen dierenliefhebbers. Niks doen is geen optie. We waren afgelopen week ook al bezig met een dame die in de speciale natuurvoeding en probiotica zit voor Ridgebacks om hem langszamerhand echt weer erbovenop te krijgen. 

Je kan je voorstellen dat dit traject behoorlijk in de euro's loopt en we vinden dit heel lastig om te doen, maar we doen het toch. We vragen onze familie en vrienden en dierenvrienden via dit platform om hulp en alle kleine beetjes helpen om ervoor te zorgen dat we door kunnen gaan met grondig onderzoek. Wij zijn ook al enorm gesupport door onze fokker en zij leeft en denkt enorm mee. Dat wilden we wel even zeggen, want ze had dat niet hoeven doen. 

Over Indie:

Een powerhouse als ie zich goed voelt, atleet, gekkie en voornamelijk een blije lieverd. Hij wilt zo graag! 

Over ons: Kees en Agavni

Dierenliefhebbers pur sang en al 20 jaar samen. Ridgeback Badu van 5 is onze eerste hond en ze heeft Indie als maatje erbij sinds 1 jaar en 5 maanden. Ook hebben we 2 katten, aardig gezellige beestenboel dus:) We staan super positief in het leven en doen alles voor onze dieren.

Kosten & donatie gevraagd

De kosten voor 24 uur opname is €500,- en in overleg met arts voor het nu onderzoeken komen we al uit op €1000,- exclusief medicatie. We gaan nu over op sypmtomatisch behandelen en morgen een scan. Hij is al op verschillende ziektes getest zoals parfo en wordt nu toch getest op Edison, hoewel dit eigenlijk niet blijkt uit zijn kalium waarden (die laag zijn). 

We verwachten gezien afgelopen maanden dat er nog een keer dit bedrag zal bijkomen voor verder onderzoek, dus we vragen om een donatie van €2500. Update: €3500,- vanwege de vervolgstappen. 

We hopen op liefdevolle & financiele support <3

Kees en Agavni
06-12-2019

03-12-2019

Helaas hebben we Indie moeten laten inslapen. 

Het kon niet meer. Hij kon niet meer. Hij gaf het aan. 

Lieve mensen, dank voor jullie hulp.

Enorm dankbaar. Enorm hulpvol. 

Lieve groet, Kees en Agavni


Kees en Agavni
02-12-2019

Na een eerste zeer emotionele reactie

Hebben we een afspraak gemaakt om hem in de avond te bezoeken

Hem daar te zien was weer fijn en eigenlijk heel goed, want qua gedachtengang een wereld van verschil 

De emoties wat gezacht en nu plaats voor ongeloof en boosheid

Maar ook een soort van versteldheid: wat is er allemaal gezegd, gedaan en niet gedaan

Welke kansen hebben we nu nog wel?

Wat zegt onze gutfeeling

En hart? En hoofd?

Welke domme en slimme vragen kunnen we nog stellen morgen?
We hoeven geen overhaaste beslissingen te nemen. En dat voelt ook niet goed om dat wel te doen. 

Dus nu eerst alles op een rij, alle vragen verzamelen en die morgen stellen, 
Morgenochtend 09:00 u zijn we weer de eerste

wij geven nog niet op. 

Indie: we geven je nog niet op. Hoor je dat? 

 Als het een risico is om je onder narcose te brengen voor een biopt, en je besluit dat het je tijd is, dan is het wellicht jouw tijd op jouw tijd? Maar om nu een einde te maken. Nee, onze gut's zeggen dat we nog niet alles op alles hebben gezet om het te proberen. Geld is geen barriere. We verkopen liever onze huisraad. We don't care. Het zijn maar spullen. Indie is belangrijker. En alles voelt alsof hij gewoon echt wel wil. Zijn ogen. Ja, misschien lijdt hij ook. Maar niet zoals we net hebben gezien (een hond die echt zo goed als dood aan het gaan was). Goed om even dat verschil te zien en met je neus op de feiten gedrukt te worden. 

Indie: wij zijn er iig nog niet klaar mee. Er is nog een wereld aan mogelijkheden die we kunnen proberen. 
Misschien vinden mensen ons nu egoischtisc. Lekker belangrijk. Het gaat om jou en wij zijn jouw verzorgers en eigenaren. Wij beslissen. En dat is het moeilijkste wat er is. 


Kees en Agavni
02-12-2019

Zaterdag ging ok.

Zondag niet. 

Zondag op maandagnacht al helemaal niet. Liep enorm te spoken. Afwezig en verplaatste steeds van ligplaats.

Sinds we hem donderdag avond hebben meegekregen had hij een 'stijve' rechter achter poot. Ze gaven aan, zowel bij MCD als in Rijswijk dat dat wellicht gewoon stijfheid was door het vele liggen. 

Zondagnacht op maandag hebben we snachts aan de spoedlijn gehangen want we voelde weer dat het niet de goede kant op ging met Indie.

Ze gaven aan dat we pas om 05:00 uur terecht konden vanwege andere spoedgevallen. Aangezien die paar uur eerder dan 09:00 uur de kosten aanzienlijk verhoogd hebben we dat niet gedaan. 

Maandagochtend 09:00 uur hingen we aan de telefoon. Alles verteld en ik kon om 11:00 uur terecht bij de specialist. Die heeft Indie onderzocht en nav het beeld aangegeven dat opname verstandig is, want op dat moment had hij ook koorts. Op dat moment was hij in relatie tot vrijdag ook alweer 2 kg afgevallen. Tja een vicueuze circkel. Als je ziek bent wil je niet eten en daarmee verlechtert de boel. Zijn spier in zijn rechterbeen deed pijn en dat kan duiden op een bloedprop. Ook weer de relatie met het algehele gestel en het ziektebeeld. Hierna zouden ze een echo maken van zijn rechterachterbeen. 

Gaf een goed gevoel om hem over te dragen. Bloed prikken wilde niet lukken. Al vanaf het aller begin is dat lastig in zijn voorpoten. Komt gewoonweg bijna geen bloed uit en vandaag helemaal geen bloed. Daarmee namen ze hem mee naar de interne, zouden ze hem eerst wat vocht toedienen en daarna aan het infuus. 

De specialist had ons beloofd alles op alles te zetten om vandaag de CT scan resultaten te krijgen vanuit Rijswijk om het te kunnen beoordelen en zou einde dag terugbellen. 

Dat heeft hij ook gedaan met het volgende bericht: 

 • Indie zijn CT scan laat heel veel afwijkingen zien
 • het lever heeft extra vaten aangemaakt
 • teveel druk op de lever
 • lever = zo ziek geworden en dor verhoging van de druk zijn er vaten gevormd
 • Er is een bloed klontje in zijn achterkant 
 • en een grote bloed klont in zijn achterkant/voorkant buik
 • Dit heeft te maken met bloedstroom/toevoer die wel of niet naar lever gaat?
 • feit: opeens mankheid laat dit ook zien. Nu wel verbetering ten opzichte van de ochtend waar in de ochtend zijn poot kouder voelde dan zijn andere poot en ik zag dat ie ingetrokken tenen had dan zijn andere poot
 • In zijn buik zit een enorme bloed knont. Al terugkijken is het frappant dat er diarree in het verhaal was (waarom weet ik ff niet)
 • Iets met dat bloed afstroomt naar darmen gaat dan niet ofzo...(tja vaag)
 • MEDISCHE WEG: aanbeveling: lever is oorzaak, dan biopt. maar moet wel een grote biopt zijn / doen?
 • Hier moeten we diep over nadenken, want zie het zo: als dit een mens beeld was dan zou een mens opgaan voor een levertransplantatie. 
 • Dat doen we niet met honden. Maar zo ernstig is zijn beeld tot nu toe.
 • De toekomst is onzeker.
 • Anayse/diagnose: zijn lever is niet goed opebouwd en dat is het probleem
 • Dit is wat Indie ons laat zien als verklaring voor zijn ziektebeed
 • Er zijn zorgen om een narcose in te gaan voor zijn biopt en grote kans aanwezig dat hij daar niet wakker uitkomt
 • Ook de vraag: gaan we iets vinden dat we kunnen genezen?
 • Zijn huidige vorm in deze geeft hele grote vraagtekens hierover
 • Dit is dus leverfalen.......

Kees en Agavni
29-11-2019

We zijn weer thuis en Indie is ok. Onder narcose ging snel en de CT scan is goed gegaan. Nu is het wachten op de volgende afspraak, de resultaten en of er nog een biopt gedaan moet worden. We hopen dat we maandag terecht kunnen en meer te weten krijgen. 
Nu hopelijk even een rustig weekend tegemoet.

 

dank lieve mensen voor alle lieve berichtjes en donaties tot nu toe❤️🙌🏽🐾🐾


Kees en Agavni
28-11-2019

Update: door de hi kup van vandaag lukt het dus niet om morgen gelijk de CT scan resultaten door een radioloog te laten beoordelen. Dus dat wordt na het weekend dus dan ook pas een mogelijke biopt die ze via een plaatselijke verdoving doen doen. Maar alleen een biopt als dat blijkt uit de CT scan.

Duurt allemaal langer dan gedacht en tja wie verzint dat nou dat die dingen kapot zij . Waarom dat dan min €800,- voor een scan moet kosten terwijl dat ding wellicht uit de oertijd stamt is mij een raadsel. Dst ga ik zeker nog onderzoeken. Snap dat technologie duur is, maar dit....it blows my mind.

Indie is nu thuis. En ligt lekker te maffen. Hij krijgt dadelijk nog wat te eten en mag vanaf 22:00 geen eten meer voor de scan. 


Kees en Agavni
28-11-2019

Indie mag vanaaf mee naar huis. Hij is stabiel maar nog sloom. Morgen na CT scan direct weer naar Amsterdam voor gesprek met internist.

dan weten we ook of een biopt nodig is of niet en wat er uit de scan komt. 


Kees en Agavni
28-11-2019

Morgen 10:10 CT scan in Rijswijk. 
We kunnen er samen heen morgenochtend.

wilden niet een week wachten. We gaan zo weer ff langs Indie kijken hoe het gaat met hem


Kees en Agavni
28-11-2019

CT scan is uitgesteld, die is kapot. In Utrecht ook kapot. We konden naar Rijswijk maar dat wilden wij niet want we willen niet met Indie slepen en al helemaal niet na een narcose. Voelt niet goed. Begrepen zij.

dat ding wordt nu gemaakt en dus afwachten hoe nu verder en wanneer. Afgesproken dat wij deze kosten van langer blijven niet op ons nemen. Ook dat begrijpen ze en komen ze op terug. 

nou...wat een gedoe.


Kees en Agavni
27-11-2019

Zit je op instagram? Volg ons dan ook daar voor het beeldverslag:

 

@agavnijessaijan

@ridgeback_indie 

 


Kees en Agavni
27-11-2019

Update kosten: we zitten nu op €1350

met morgen erbij komt daar nog eens €1450 bij, en met aankomende nacht waarschijnlijk zo'n €350,-

jeetje. 🥺

Alles over voor onze Indie

zo dankbaar voor alle donaties tot nu toe❤️


Kees en Agavni
27-11-2019

Update ochtend: Vanochtend was Indie zielig. Heeft een buttplug in omdat hij nog steeds aan de dunne is en bloedt.


Wij mochten even met hem lopen. En plaste behoorlijk van zich af. Ging ook nog even door de knieën en liet het ff lopen. Geen pretje om te zien.


Heeft de meest zware pijnstillers gekregen en toch weer aan de antibiotica. Over dat laatste zijn we niet geïnformeerd maar na intensief overleg van de specialisten hebben ze dit toch opgestart.

Indie had een klein beetje gegeten in de ochtend. Wij hebben het ook nog geprobeerd maar gaf geen sjoegen. Geen zin an.


Hij piepte van de pijn en zoals Ridgebacks dat ook heel goed kunnen, zichzelf zielig vinden.


En dat is het ook.

 
Update 17:30: net gebeld door de assistent en morgenochtend gaat Indie voor een CT scan want ze denken toch weer aan een levershunt. Daarna worden we gebeld of zij vinden dat ze ook een biopt moeten doen dat dan ook kan als het bloed voldoende stolt.


Tja. Wij weten het ook niet of dit het juiste is.

Morgenochtend om 10:00 u staat de CT scan gepland. Morgen om 15:00 u gesprek met internist nav resultaten.

 
Indie moet onder narcose. Dat is niet zonder risico. Voorwaarde is dat zijn kalium waarden goed is en hij stabiel is. Dat vragen we dadelijk nog even na als we er zijn.


Kees en Agavni
27-11-2019

Indie is stabiel maar onrustig vanwege de pijn. Hij heeft vanochtend wel gegeten. Goed teken. Vanochtend telefonisch overleg gehad en de internist heeft aangegeven dat Indie eerst moet aansterken en dat zijn kalium waarden weer moeten herstellen, dat ze toch denken aan een levershunt en dat dat de oorzaak is. Daarom willen ze een CT scan maken, maar daarvoor moet Indie eerst aansterken. We zitten nu weer bij de kliniek voor bezoek en verder overleg. 


Kees en Agavni
26-11-2019

We zijn net terug, 2,5 uur bij Indie geweest

Was wel enorm blij om ons te zien <3
Hij moest eten, maar wilde niet
Even lekker met hem gechilled daar, geknuffeld en positief op hem ingepraat:) 
Daarna kreeg hij kangeroe natvoer te eten en dat vond ie wel lekker. En ging ook zelf water drinken dus dat is goed.

Vervolg: nog geen zware pijnstillers omdat hij nu wel heeft gegeten. Gaat ie slechter dan gaan ze over tot zware pijnstiller. Krijgt ook probiotica. Nog geen antibiotica vanwege alle coscktails van afgelopen maanden.

Morgen naar internist en onderzoeken hoe verder want we willen de oorzaak weten. Nu is alleen symptomatisch werken, maar er moet toch iets te vinden zijn.....

Morgen 10:30 gaan we weer langs.

update kosten: zitten nu rond de €1500,-.  Stel dat hij langer moet blijven dan zal dat zo'n €300,- per dag zijn. Eerst vannacht en morgenochtend afwachten. 


Kees en Agavni
26-11-2019

En hij is nog steeds niet aan de ‘betere hand’ door infuus😔 Krijgt nu pijnstillers en probiotica. Nog geen antibiotica omdat hij al zoveel cocktails heeft gehad in afgelopen maanden. Ze zien aan zijn witte bloedlichaampjes dat zijn lichaam aan het vechten is tegen de ontstekingen.

we gaan nu ff langs om hem te bezoeken.


Kees en Agavni
26-11-2019

Update: we zijn eerder overgegaan tot een echo in overleg met de arts omdat hij na 3,5 uur geen verbetering liet zien na infuus. 16:00 u echo en de uitkomst is dat hij nu een Maagdarm ontsteking en buikvliesontstekingen heeft en intern vocht. Hij mag nu van carantene naar dagopvang. Ergens goed nieuws dat we nu weten wat hij nu heeft. Maar verder onderzoek is nodig omdat we nog steeds niet weten wat de oorzaak is. 


 

Laat een reactie achter

40 donaties
€ 2.460,00
Doel: € 3.500,00
70%

Deze actie is gesloten.