Help ONZE ouderen! | Geld inzamelen
 
 

Help ONZE ouderen!

Wil jij onze ouderen helpen? Deze toekomstige stichting gaat dat met hart en ziel doen!

De wereld om ons heen veranderd in een hoog tempo. Jongeren zijn druk met sociale media en volwassenen hebben moeite met het behouden van hun baan. Wij Nederlanders geven enorme bedragen aan ontwikkelingshulp en ontwikkelingsprojecten waarvan helaas weinig geld daadwerkelijk aan komt. Asielzoekers komen binnen en krijgen naast belasting geld ook veel geld en ondersteuning vanuit stichtingen en goede doelen (voor de duidelijkheid, wij zijn hier niet op tegen). Er is echter een groep die we allemaal vergeten....onze ouderen! Onze vader en moeder, opa en oma die het land hebben opgebouwd na de oorlog. Eenzaam en alleen achtergelaten in tehuizen met een klein beetje zakgeld om van te leven. 

 

Om deze ouderen te ondersteunen willen wij een stichting beginnen! Deze stichting gaat evenementen organiseren voor deze ouderen. Onze ouderen verdienen het niet om alleen te zijn! 

 

Om de stichting te kunnen starten naast een fulltime baan is er tijd en geld nodig. Tijd kan ik vrijmaken door de avonduren en weekenden te gebruiken maar geld is er helaas te kort. Het opzetten van een stichting alleen kost rond de €400 maar wij willen uiteraard goed van start gaan! Website! App! Flyers! Collectebus! En eventueel promotie materiaal om geld op te kunnen halen.

Naast deze bedragen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen helpen zodra de stichting van start gaat. Als wij het bedrag bij elkaar krijgen hopen wij zo snel mogelijk te kunnen beginnen bij het opstarten van de stichting en de acties om onze ouderen te helpen!

 

Bent u zo gul om te doneren zodat wij deze stichting kunnen opstarten? Uiteraard houden wij u van alle ontwikkelingen op de hoogte! 

 

Bij de donatie van €50,- of meer zal een deel van de opbrengst worden doorgestort naar het Nationaal Ouderenfonds die wij een een groot hart toe dragen! De onderstaande informatie is van de website van het Nationaal Ouderenfonds en de promotie website https://www.geef.nl/doel/ouderenfonds

Missie

Het Ouderenfonds zet zich als enige goede doel voor ouderen in Nederland actief in voor kwetsbare ouderen. Onze missie hierbij is:
 Het helpen van ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij en daarmee de kwaliteit van leven van deze groep bevorderen.

 

Activiteiten Nationaal Ouderenfonds
Het Ouderenfonds zet zich in voor ouderen en biedt diensten en activiteiten waarmee ouderen structurele sociale contacten opdoen en zichzelf beter kunnen redden. 

 

Organisatie Nationaal Ouderenfonds
Het lijkt onvoorstelbaar in Nederland, maar steeds meer ouderen hebben het erg moeilijk. De feiten liegen er niet om. Er zijn in ons land 200.000 ouderen extreem eenzaam, zij hebben slechts één keer in de vier weken een sociaal contact. Veel ouderen voelen zich onveilig op straat. 14% van de ouderen is jaarlijks slachtoffer van criminaliteit. Daarnaast leven 230.000 ouderen onder de armoedegrens.

Het Ouderenfonds zet zich in voor deze ouderen en biedt diensten en activiteiten waarmee ouderen structurele sociale contacten opdoen en zichzelf beter kunnen redden.

Bestedingen Nationaal Ouderenfonds
Naast de BoodschappenPlusBus, Kerstdiners, uitstapjes en bijvoorbeeld Samen Breien biedt het Ouderenfonds de OuderenOmbudsman.

Door de brij van regelgeving en instanties hebben veel ouderen geen idee meer waar ze recht op hebben en waar ze terecht kunnen met klachten en voor hulp. Ook familie en vrijwilligers, die zorg aan een oudere verlenen, zien vaak door de bomen het bos niet meer.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 10.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.