Help onze Lisa haar leven terug te krijgen! | Geld inzamelen
 
 

Help onze Lisa haar leven terug te krijgen!

Help onze Lisa! Ze kampt al jaren met grote pijn, zwellingen en mobiele beperkingen.

Lisa werd wakker met een grote zwelling in haar voet en haar leven is vanaf die dag nooit meer hetzelfde geweest.

Dit is Lisa, een mooie jonge liefdevolle vrouw van 43. Een blijmoedig persoon die altijd een sociaal en zeer actief leven geleid heeft. Als hardwerkende alleenstaande moeder van twee kinderen, was ze de spil van het gezin en wist ze heel goed alle ballen in de lucht te houden. Altijd een warm hart toedragend aan een ander, uit op harmonie en gerechtigheid.

September 2011 bezocht ze de huisarts, ze was die ochtend opgestaan met een enorme zwelling in haar linkerenkel die maar niet wegtrok en ze voelde een stekende pijn diep in haar enkel. De huisarts verwees haar direct door naar een specialist in het ziekenhuis.

En toen sloeg het noodlot toe...
Tot ons groot verdriet is het leven van Lisa eind 2011 in één klap omgegooid door het vastgestelde diagnose:  Chondrolyse (kraakbeendegeneratie).

Het was ook ontzettend heftig en emotioneel om toe te zien hoe haar druk actief leventje plotseling veranderde in een stilzittend/liggend bestaan. Waarbij lopen, lang zitten of staan niet meer mogelijk was zonder hevige pijn te ervaren. Ze werd zo onwijs beperkt in alles in haar dagelijkse leven met alle nare en verdrietige gevolgen van dien. Ze verloor haar baan, haar studie, haar hobby’s. 

Er volgden 3 operaties...

De eerste operatie
was een enkelarthroscopie (kijkoperatie). Er is toen een zeer ernstig osteochondraal letsel aan het bovenste spronggewricht geconstateerd; chondrolyse graad IV. Met andere woorden: een grote gat in het midden van haar voet van 4 x 2,5 cm met losse flarden kraakbeen in het enkelgewricht. Het kraakbeen op die plek was zo goed als compleet verdwenen! Er werd ook nog even medegedeeld dat het met de jaren de grootte van het gat kan toe nemen als er niets gebeurd. Kraakbeengebrek kan namelijk een fysiek en chemisch "domino-effect" hebben op het omliggende "normale" kraakbeen.

Bij de tweede operatie
is haar voet aan de onderzijde doormidden gezaagd (calcaneus osteotomie), zodat ze op haar laatste stukje kraakbeen kon lopen.  Na deze operatie kwam er een chronische bursitis, een ontsteking aan weerszijde van haar hiel bij. Pijnbestrijding met hydrolonzuur-injecties sloeg niet aan.

De derde operatie
betrof het verwijderen van de pijnlijke bursitis. Haar werd na afloop medegedeeld dat deze ontsteking alleen operatief te verwijderen is en mogelijk terug kon komen. Hetgeen ook is gebeurd.

 

Eind 2014 geeft de medici in Nederland het op, mijn zus is uitbehandeld.
Hier zeggen ze niets meer voor haar te kunnen betekenen. Ze kon wel kiezen uit beschikbare operaties die wel mogelijk zijn in Nederland:

1. Een enkelartrodese
Dit is het definitief vastzetten van het gewricht en is niet meer terug te draaien. Aangezien ze een enorme slijtage heeft in het gewricht vormt dit een groot risico. Bovendien is de operatie volledig onomkeerbaar zonder garantie dat ze beter zal lopen evenals zonder pijn.

2. Een enkelprothese
De enkelprotheses van tegenwoordig gaan 10 á 13 jaar mee en kunnen maximaal drie keer vervangen worden. Hierdoor zou ze zo rond haar 70ste permanent in een rolstoel belanden.

Dus of het woord “kiezen” hierbij de juiste benaming is trek ik zeer in twijfel. Want gezien haar leeftijd werd haar erbij vertelt dat ze na een artrodese of een enkelprothese ook nooit gegarandeerd pijnvrij door het leven zou kunnen gaan. De artsen zeiden daarbij dat wat deze beide opties betreft het kiezen is tussen twee kwaden. Het persoonlijk advies was dan ook het zo stabiel mogelijk houden van de situatie in haar linkerenkel, zodat alle opties voor betere alternatieve behandelingen in de toekomst open zouden blijven.

 

Inmiddels zijn we 4 jaar verder sinds de laatste operatie en revalidatie van 2014. Mijn zus wacht nog steeds op een medische doorbraak. En zo leeft ze, nog steeds, dag in dag uit met hevige pijnen en zwellingen. De wereld vaart in een rap tempo aan haar voorbij...Maar Lisa kan uit deze ellende getrokken worden en JIJ KAN HELPEN!

Hoe dan? 

Door een kraakbeentransplantatie! Een kraakbeentransplantatie kan haar enkel 85 à 90 procent van haar oude niveau teruggeven. In Nederland is stamceltherapie volgens verschillende specialisten nog steeds niet mogelijk maar in de VS wel. Door middel van een kraakbeentransplantatie en botregeneratie kan haar beschadigd kraakbeen en bot worden gerepareerd met opgekweekte kraakbeen- en botcellen. Het kan dus wel! Maar dan wel in Amerika.

De dramatische gevolgen van Lisa’s medische noodlot heeft ertoe bijgedragen dat ze momenteel net iets boven bijstandsniveau leeft. Kraakbeentransplantaties zijn ontzettend duur en operaties in het buitenland worden helaas niet vergoed. 

Met behulp van gelddonaties kan Lisa  naar de VS afreizen om die kraakbeentransplantatie te ondergaan. De behandeling en het verblijf in het ziekenhuis en revalidadiecentrum in de VS kosten ongeveer €235.000. Dat is een klap geld. Deze actie is dus haar enige redmiddel om geopereerd te worden om beter te worden. Ze wacht al 7 jaar op een lichtpunt in haar leven. De tijd vliegt voorbij en haar situatie wordt er alles behalve beter op.

Het klinkt cliche maar niets is minder waar: Als er iemand is die het verdiend om geholpen te worden dan is Lisa dat wel. Ze heeft altijd voor iedereen klaar gestaan. Ze is een zeer geliefd persoon en de meest liefdevolle vrouw die ik ken.

Pleeeeeease! Help mijn zus aub om haar leven terug te krijgen door haar met beide benen weer krachtig op de grond te laten staan! HELP LISA!

 

DONEER AUB! Ieder bijdrage brengt haar dichterbij de operatie.


Ik wil je vragen om dit bericht zoveel mogelijk TE DELEN.


Iedereen die haar een warm hart toedraagt alvast HEEL VEEL DANK!

 

 

Lieve groet,

Bella Rosa 


(zusje)

 

 

Volg de actie voor Lisa via Facebook

 

 

Wil je RECHTSTREEKS doneren dan kan dat ook op IBAN-rekeningnummer: NL95INGB0656295848

Ten name van: A. Rosa, met daarbij vermeld DONATIEEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

30 donaties
€ 3.220,00