Help Ons!!! Wij zijn vluchtelingen uit Chios | Geld inzamelen
 
 

Help Ons!!! Wij zijn vluchtelingen uit Chios

Doneer Voor Vluchtelingen Uit Chios

De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, UNHCR, luidt de noodklok over de vluchtelingen die in het zuidoosten van Europa worden getroffen door de kou. De organisatie gaat in Griekenland en Servië meer doen om de vluchtelingen te helpen, en roept Europese regeringen op om hetzelfde te doen. Bij de UNHCR zijn tot nu toe vijf gevallen bekend van migranten die zijn bezweken door de kou. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meldde deze week al elf doden.

Volgens de VN is de situatie het ergst in Griekenland, waar het zeer koud is. De Grieken moeten meer doen om te zorgen dat de migranten op het vasteland terechtkunnen, waar meer mogelijkheden zijn om ze te beschermen tegen de kou dan op de eilanden, zegt UNHCR.

Maar ook op de Balkan hebben de vluchtelingen het zwaar te verduren. UNHCR maakt zich grote zorgen over berichten dat de autoriteiten daar vluchtelingen wegsturen. De politie zou hen mishandelen en hun telefoons in beslag nemen of onklaar maken.

De tak van hulporganisatie Artsen zonder Grenzen die zich speciaal richt op de vluchtelingen in het Middellandse Zeegebied, MSF Sea, uit op Twitter dezelfde zorgen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.