Help ons papa's wens vervullen!

Help ons papa's wens vervullen! | Geld inzamelen
 
 

“Jan Troost: Levensgenieter en levenskunstenaar” – dit is de tekst die al jaren op papa’s website staat als zijn omschrijving. “Troost Over Leven” is de titel van zijn boek. Elke cel in zijn lichaam bestaat uit overlevingsinstinct, behalve dan de zieke cellen…

Twee weken geleden hebben we te horen gekregen dat papa een agressieve vorm van slokdarmkanker heeft. De kanker is uitgezaaid naar de longen en genezing is niet meer mogelijk. Ondanks dit allesverwoestende nieuws blijft hij de sterke, grappige overlever die hij is en dat zal hij ook altijd blijven – nog lang na zijn dood.

Zijn hele leven heeft papa gevochten voor de belangen van anderen. Als voorzitter van de CG-raad, als boegbeeld, eerste aanspreekpunt en politiek lobbyist in Den Haag, als “die irritante man met dat snorretje”, als adviseur VN Verdrag, moderator, voorlichter… ga zo maar door – heeft papa zóveel betekent voor zoveel mensen in Nederland en ver daarbuiten. Al sinds zijn 14e jaar is hij officieel belangenbehartiger en dit was ook het moment dat hij zijn eerste demonstratiemars in Nijmegen heeft georganiseerd met als doel om Cultureel Centrum de Lindenberg rolstoeltoegankelijk te maken – met succes. De Lindenberg wordt sindsdien beschouwd als heilige grond, en waar anders zou het passend zijn om je eigen uitvaart bij te wonen?

Want ja, je leest het goed. Die gekke vader van mij wil bij zijn eigen uitvaart zijn. Want waarom wachten tot je er niet meer bent, om vervolgens alle lieve dingen die over je gezegd worden te missen? Dat is zonde! En gelijk heeft ie. Dit stelt ons wel voor een uitdaging: ondanks dat papa al zijn hele leven een goede uitvaartverzekering heeft, blijkt deze niet genoeg te zijn om zijn plan mogelijk te maken. Vooral omdat er dus officieel twee uitvaarten zijn, een bij leven en een na zijn overlijden.

Iedereen die papa ook maar een klein beetje kent die weet dat crowdfundings zijn allergrootste nachtmerrie zijn. “Ik ga toch niet mijn handje ophouden joh?!” en “zielig gedoe! Ik ben Jan Troost hé, ik heb een imago hoog te houden” zijn uitspraken die wij als gezin deze week vaak gehoord hebben toen we dit idee opperde. Nu blijkt dat om papa het afscheid te geven wat hij meer dan wie dan ook verdient er meer geld nodig is dan dat wij hebben. Inmiddels staat papa ook achter dit idee “want aan mijn imago heb ik straks toch niks meer”. Vandaar deze crowdfunding. Voor het “Leve het Leven-feest” met als ondertitel “de Prématoriumparty” – want zijn zwarte humor is hij gelukkig nog steeds niet kwijt.

Zijn plan is om het uitvaartfeest, wat over 2 weken zal plaatsvinden zodat hij er nog ‘goed’ bij is, te doen en dit te beschouwen als afscheid. De “echte” crematie wordt zo klein mogelijk, puur wij als gezin met een paar close vrienden en een fles port. Helaas zijn de kosten voor dat tweede alsnog veel hoger dan wij hadden ingeschat en zal zijn hele uitvaartverzekering daaraan opgaan. Dan blijft natuurlijk de Prématoriumparty over…

Kan jij iets missen zodat wij voor papa het afscheid kunnen realiseren wat hij verdient? Hoe klein ook, elke bijdrage wordt ontzettend gewaardeerd.

We zijn jullie eeuwig dankbaar.

Liefs,

Jeske (dochter), Ivar (zoon), Paula (vrouw), Ruben (schoonzoon) en Daniëlle (goede vriendin)

 

 

[P.s. wegens een maximaal aantal mensen wat op last van de brandweer in de Lindenberg mag komen, is er een beperkt aantal gasten die we kunnen ontvangen. Je donatie staat dus los van het feit of je uitgenodigd wordt.

P.s.s. het geld van deze doneeractie wordt direct gestort naar Stichting Behoud Gehandicapten Emancipatie; zij betalen de facturen van de Prematoriumparty en zorgen dat het geld goed terechtkomt.

P.s.s.s. het geld wat eventueel over is verdelen wij tussen het Liliane Fonds; een stichting die zich inzet voor gelijke rechten en kansen voor kinderen met een handicap die opgroeien in de armste landen van de wereld en aan het Kreukelcollectief. Het Kreukelcollectief verenigt handicap, geschiedenis en kunst. Acht ervaringsdeskundige (publieks-)historici, filmmakers en activisten brengen de geschiedenis van de Nederlandse gehandicaptenbeweging naar het nu.]

Nico Schröder
23-04-2023

Gister was het zo ver: dé prematoriumparty. 

Het was alles wat we gehoopt hadden en nog veel meer dan dat! Dankzij jullie hebben we papa het mooiste afscheid mogen geven. We kunnen jullie niet genoeg bedanken ❤️

Liefs, 
Jan, Paula, Ivar, Daniëlle, Ruben en Jeske 


Nico Schröder
12-04-2023

Lieve, lieve allemaal, 

Weer even een update vanuit ons. De teller staat inmiddels op € 12.853,00, waarbij 398 fan-tas-tische mensen hebben gedoneerd. We willen jullie nogmaals uit de grond van ons hart bedanken voor alle donaties en ongelofelijk lieve berichtjes. 

Het streefbedrag was laag ingezet, omdat we deze overweldigende reactie nooit verwacht hadden. We kunnen dankzij jullie er écht een geweldige dag van maken en al papa's dromen voor de Prématoriumparty laten uitkomen. 

Mocht er geld overblijven dan gaat dit, zoals ook in het verhaal staat, in zijn geheel naar twee goede doelen die papa een heel warm hart toedraagt. Bij zowel het Liliane Fonds als het Kreukelcollectief zal papa's levenswerk voortleven. Ook daar wil hij jullie ongelofelijk voor bedanken. 

Heel veel liefs,
Jeske, Ivar, Ruben, Daniëlle, Paula en Jan 


Nico Schröder
11-04-2023

Wow... we zijn sprakeloos! In amper 14 uur tijd hebben we al dik het streefbedrag binnen! Jullie zijn echt fantastisch, stuk voor stuk. Hoe meer we ophalen hoe mooier het afscheidsfeest voor papa wordt, dus we willen jullie echt ontzettend bedanken voor al jullie gulle giften. We hebben net een hele fijne meeting gehad met Iede Hoorn, de liefste uitvaartverzorger die er bestaat, om alles te organiseren en de puntjes op de i te zetten. We gaan er samen iets prachtigs van maken, dankzij jullie! ❤️❤️❤️


Nico Schröder
11-04-2023

Wauw... En dan word je ineens wakker met 4.315 euro... (oke, stiekem niet helemaal waar: Daniëlle en ik hebben om de 2 seconde de website refreshed om te kijken wat de reacties waren, haha!) 

We zijn echt sprakeloos en kunnen jullie niet genoeg bedanken. We lezen elk bericht en elke naam en ook alle anonieme giften zijn heel bijzonder. Jullie zijn echt fantastisch ❤️

Veel liefs,
Jeske, Daniëlle, Ivar, Ruben, Paula en Jan 


524 donaties
€ 16.540,00
Doel: € 6.500,00
254%

Deze actie is gesloten.