Help ons een nier voor Harry 74 te crowdsourcen!

Help ons een nier voor Harry 74 te crowdsourcen! | Geld inzamelen
 
 

Wij zijn niet op zoek naar geld, maar naar een donornier voor onze goede vriend Harry!

Harry uit Nijmegen is 74 jaar oud, huisarts in ruste en opa van twee kleinkinderen die hij graag nog zou willen zien opgroeien. Ook heeft hij zich jarenlang ingezet voor de behandeling van therapieresistente depressie middels ketamine, nadat hij daarmee zelf zijn eigen depressie genezen had (zie interview EenVandaag en artikel NRC Handelsblad hieronder).

In 2011 begonnen Harry's nieren achteruit te gaan en enkele maanden geleden werd het zo erg dat hij voortdurend last kreeg van ernstige jeuk die niet reageert op de gebruikelijke behandeling. Alleen met een nieuwe nier zal deze jeuk kunnen verdwijnen. In mijn familie zijn geen geschikte donoren en ik (Jac, 31) heb aangeboden een nier aan hem af te staan, maar ik heb niet de juiste bloedgroep. Het ziekenhuis probeert nu via het cross-overprogramma een geschikte nierdonor met bloedgroep B of 0 te vinden, maar wij zijn bang dat dit te lang gaat duren en dat Harry het met de erge jeuk niet meer volhoudt omdat het leven niet meer draaglijk zal zijn. Daarom heb ik, samen met Harry's andere vrienden, besloten tegelijkertijd op deze manier te zoeken naar iemand met bloedgroep B of 0 die een nier aan Harry wil afstaan.

Wij kennen Harry als een vriendelijke, betrokken man, die zich al zijn hele leven voor anderen inzet en vinden dat hij het verdient om zijn gezondheid weer terug te krijgen zodat hij van de laatste fase van zijn leven nog zal kunnen genieten. Wij zijn tot verder overleg en uitwisseling van informatie gaarne bereid.

 

Lees hier het interview in de NRC met Harry over de behandeling van depressie met ketamine

Bekijk hier het interview met Harry in EenVandaag over de behandeling van depressie met ketamineEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.