Help Oekraïense vluchtelingen in Hongarije

Help Oekraïense vluchtelingen in Hongarije | Geld inzamelen
 
 

Hongarije ziet een snelle stijging van het aantal Oekraïense vluchtelingen dat de Hongaarse grens oversteekt. Veelal kleine Hongaarse organisaties doen hun uiterste best de vluchtelingen te voorzien van de meest noodzakelijke dingen, zoals een slaapplek, warme kleding, luiers en babyvoeding. Ze zetten bussen neer waar net aangekomen vluchtelingen kunnen opwarmen. Of bouwen een plek met gratis wifi en veel opladers, zodat de vluchtelingen hun familie kunnen laten weten dat ze veilig zijn. De middelen zijn beperkt. Ik wil hen graag financieel steunen. Doe je mee? 


************************************************************************************************************************************************
Elke dag groeit de vluchtelingenstroom uit Oekraïne. Velen vluchten, helemaal nu de rijen voor bijvoorbeeld de Poolse of Slowaakse grens inmiddels dagenlang zijn, naar buurland Hongarije. Niet het land met het meest verwelkomende vluchtelingenbeleid... Omdat een groot deel van de mannen Oekraïne niet meer mag verlaten, komen vooral vrouwen en kinderen (40%) aan. Wat zij nodig hebben, zijn slaapplekken (bij mensen thuis, of in hotels), warme kleding, simkaarten, voedsel, flesvoeding, luiers en kinderwagens. Hongaren helpen waar ze kunnen, vaak vanuit kleine vrijwilligersorganisaties die met beperkte middelen spullen naar de grens brengen, vluchtelingen opwachten op de stations in Budapest, in kaart brengen wie een slaapplek heeft, voor hoeveel mensen en hoe lang en met hun auto's of busjes vluchtelingen gratis vervoeren naar een plek waar ze even kunnen blijven.
 
De verwachting is dat de stroom vluchtelingen nog veel groter gaat worden, nu steeds meer mensen ook vanuit het relatief 'rustige' westen (aan de kant van de Hongaarse grens) besluiten te vertrekken. Samen met jullie hoop ik - met hulp van een Hongaarse vriendin - verschillende betrouwbare initiatieven in Hongarije te kunnen steunen om hotelkamers te boeken, benodigde spullen te kopen en vluchtelingen te vervoeren. Help je mee?
 
Liefs,
MaaikeEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 120,00