Help Mirte aan een PTSS hulphond

Help Mirte aan een PTSS hulphond | Geld inzamelen
 
 
Hulphond chronische PTSS

Beste mensen,

Vanaf mijn geboorte ben ik jarenlang zeer ernstig verwaarloosd, mishandeld en seksueel misbruikt, hierdoor heb ik chronische PTSS en DIS ontwikkeld en ben ik voor 100% afgekeurd. Ik heb last van herbelevingen en nachtmerries. Ik kan me nooit volledig ontspannen, omdat ik voortdurend het gevoel heb dat ik alles en iedereen in de gaten moet houden. Buitenshuis voel ik me onveilig, ben ik angstig en kan ik door de kleinste dingen in paniek raken. Activiteiten zoals boodschappen doen, de stad in gaan of bij iemand op bezoek gaan, zijn voor mij meestal onmogelijk.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik hulp krijg, maar ik voel mij niet gelukkig met de situatie zoals die nu is.Wat ik het liefst zou willen is een toekomst waarin ik onafhankelijk ben van anderen. Een hulphond zou voor mij de ideale oplossing zijn. Een maatje die er altijd en overal voor mij zal zijn, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Onder intensieve begeleiding van professionals wil ik heel graag een pup opleiden tot officiële hulphond. Het trainen en opleiden van de hond geven mij een nieuw toekomstperspectief.

 • Iedere hond heeft verzorging nodig en dat zorgt voor structuur en een dag invulling.
 • PTSS-honden zijn er specifiek voor mensen met angsten, depressies en trauma. 
 • Een PTSS-hond is voortdurend gefocust op zijn baasje en hij is erop getraind om gevoelens en emoties van zijn baasje te herkennen en hierop in te spelen. 
 • De kans op een paniekaanval wordt kleiner, doordat een PTSS-hond zorgt voor afleiding.  
 • Bij de eerste tekenen van een nachtmerrie, zal hij zijn baasje wakker maken. 
 • Hiermee voorkomt hij heftige herbelevingen van de traumatische gebeurtenissen. 
 • Op straat zorgt de hond ervoor dat mensen niet te dichtbij komen. Voor mensen met PTSS kan dit namelijk erg benauwend en bedreigend zijn. 
 • Wanneer dit het geval is, zal de hond tussen de baas en de persoon in gaan staan.
 • Een PTSS hond zal er ook voor zorgen dat zijn baasje “in het hier en nu blijft” zodra deze dreigt te gaan dissociëren. 
 • Mocht dit niet lukken dat zal hij zijn baasje in veiligheid brengen en hulp inschakelen. 
 • Een PTSS-hulphond mag overal mee binnen, ook in ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, overheidsgebouwen, winkels, restaurants enzovoort. 
 • Een PTSS-hulphond is er altijd en overal voor mij, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
 • Ik ben heel dankbaar voor de hulp die ik krijg uit mijn omgeving, maar praktisch gezien is het gewoon onmogelijk om altijd voor mij klaar te staan, en dit zou ik ook niet willen. 
 • Het feit dat een PTSS hond ervoor zorgt dat ik me veilig en beschermt kan voelen geeft niet alleen mij, maar ook de mensen in mijn naaste omgeving een geruster gevoel.

 

In Nederland krijgen mensen met geüniformeerde beroepen zoals veteranen en politieagenten deze kosten volledig vergoed vanuit de staat.Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een hulphond het leven van mensen met PTSS aanzienlijk verbetert.                                                                 

Aangezien de trauma’s die ik heb opgelopen niet-werk gerelateerd zijn, heb ik nergens recht op. De kosten voor een PTSS-hond bedragen meer dan 19.000 euro. Dit bedrag is inclusief een twee jarige opleiding en vele uren intensieve begeleiding voor, tijdens en na de opleiding voor de rest van zijn hulphondenbestaan. Ondanks de indicatie van mijn psycholoog werden de aanvragen, die ik heb ingediend bij zowel mijn ziektekostenverzekeraar als het WMO, afgekeurd. 

Helaas is het voor mij niet mogelijk om zonder vergoeding een hulphond aan te schaffen: daarom heb ik uw hulp nodig.

 

Uw donatie draagt bij aan een nieuwe toekomst:

een toekomst waarin de gevolgen van mijn trauma’s beter hanteerbaar zijn, 

doordat ik zelfstandig en zelfredzaam ben, en niet meer afhankelijk van anderen.

 

Warme groet, 

Mirte 

Mirte. Romih
24-02-2020

šŸ˜¢ Officiële afwijzing Zilveren Kruis... Goedmakertje: een bos bloemen. šŸ˜¢


Mirte. Romih
21-02-2020

Gisteren de officiele brief/indicatie van mijn psycholog ontvangen.

Weer een klein stapje dichterbij.

 


Mirte. Romih
14-02-2020

Yes! 

de eerste donaties zijn binnen.

En wat een mooie recaties.

It makes me cry... 13 donaties
€ 158,00