Help mijn opa aan een zorgeloze oude dag

Help mijn opa aan een zorgeloze oude dag | Geld inzamelen
 
 

Beste mensen

Mijn opa werd dit jaar 78 jaar. Na een heel leven gezorgd te hebben voor andere mensen begint hij nu zelf wat te sukkelen.  Laat me eerst even uitleggen waarom ik deze actie start. 

Op het comunniefeest van mijn mama gebeurde er iets verschrikkelijks. Plots zakte mijn oma in elkaar, ze lag maanden in coma door een hersenbloeding. Ze was toen begin de 40. Ze kwam uit de coma maar was links volledig verlamd + ander karakter. Vanaf dat moment stond mijn opa alleen voor de zorg van zijn dochter en vrouw. In die tijd (eind jaren 80) was er nog niet echt sprake van hospitalisatieverzekeringen of tegemoetkomingen in de gezondheidszorg evenals hulp aan huis.  

Mijn opa was dus genoodzaakt om dagelijks te blijven werken, te zorgen voor zijn gehandicapte vrouw (wassen, aankleden, eten maken, huishouden...) en de opvoeding van hun jonge dochter op zich te nemen. 

 

Hij deed dit voortreffelijk, ookal zorgde vooral de stress (het samenleven met iemand die plots niks meer kan en het zien "aftakelen" van een geliefde) bij zichzelf voor meerdere gezondheidsproblemen. Hij kwam steeds meer alleen te staan doordat hij met geen collega's meer kon weggaan, geen uitstapjes maken. De zorg voor zijn vrouw en kind nam al zen tijd in beslag en zorgde mentaal voor een heel grote belasting.

Mijn opa hield dit dag en nacht 27 jaar lang vol tot zijn vrouw uiteindelijk overleed naast hem. Mijn opa is een heel plichtsbewust man dat weet ik maar ik denk dat er vandaag maar heel weinig mensen gedurdende zo een lange tijd voor hun partner zouden blijven zorgen. Vooral niet als dit zo een grote impact op het eigen leven veroorzaakt. 

 

Hier kwam dan nog het volgende bij. 

Hun dochter (mijn mama) kon met deze situatie blijkbaar veel slechter  overweg en kwam onder invloed van een oudere man die haar vanalles beloofde. Ze vertrok uit huis (18j)  en dus stond men opa op dat moment nog meer alleen. Tot op vandaag heeft mijn opa amper contact met haar, wat hem enorm pijn doet. 

Ik als kleinzoon ben het enige wat hii nog heeft in het leven. 

Mijn opa begint ouder te worden en zijn moeilijke leven begint meer en meer door te wegen. Financieel heeft hij het niet heel breed doordat al zen spaargeld naar de zorgen voor zijn vrouw ging en de laatste 3 jaar van haar leven naar het rusthuis. Komt hier nog bij dat mijn oma zelf financieel van niks kon genieten (regelgeving jaren 80 voor mindervaliden trok blijkbaar op niks). 

Terug naar het doel van mijn actie. Via deze weg wil ik proberen om mijn opa terug de zin van het leven te zien krijgen. Ik wil proberen om hem terug gelukkig te zien en hem te bedanken voor alles wat hij ook al voor mij gedaan heeft. Het zou fantastisch zijn als hij op het moment dat hij het totaal niet meer verwacht toch nog eens een reis of uitstap zou kunnen maken, dromen die hij al lang opgeborgen heeft toch nog zien uitkomen,... 

Alleen al beseffen dat andere mensen appreciëren wat hij deed zou al zoveel betekenen voor hem. 

Ik laat hier mijn emailadres achter zodat iedereen die wil mij kan contacteren voor vragen of meer uitleg. 

 

Iedereen die iets doneert, hoe klein dan ook is van alle 2 van harte bedankt. 

martens.maxim@hotmail.be

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.